Μαρκόπουλος: «Οι παίκτες μου υπερβάλλουν κάθε φορά»

Μαρκόπουλος: «Οι παίκτες μου υπερβάλλουν κάθε φορά»

bet365

Ο Χάρης Μαρκόπουλος αποθέωσε τους παίκτες του και την προσπάθεια που κάνουν σε κάθε παιχνίδι.

Η Δόξα νίκησε την Κύμη στο γήπεδό της ανατρέποντας εις βάρος της διαφορά εννιά πόντων στο τελευταίο εξάλεπτο.

Ο προπονητής της Δόξας, Χάρης Μαρκόπουλος ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το ματς: «Ξέραμε όλη την εβδομάδα ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς παίζουμε με μία ομάδα η οποία κυνηγά την εύκολη παραμονή και αν μπορεί να μπει και στα playoffs, έχει στο ρόστερ της παίκτες οι οποίοι, πολλοί είναι από την περυσινή χρονιά και έχουν κάνει ένα κορμό αλλά και αυτοί που έχουν έρθει, έχουν παραστάσεις και εμπειρίες από το ελληνικό πρωτάθλημα οπότε είναι πιο εύκολη η προσαρμογή τους σε αυτά που ζητά το προπονητικό τιμ. Επίσης το προπονητικό τους τιμ κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στον τρόπο προσέγγισης των παιχνιδιών, μέχρι στιγμής στα περισσότερα παιχνίδια τα «πρέπει» τα δικά τους έχουν κερδίσει πολύ εύκολα στην έδρα τους, και σε έναν εκτός έδρας αγώνα στο Λαύριο είχαν χάσει στις λεπτομέρειες.

Νομίζω ότι η ομάδα μας σήμερα είχε πάρα πολύ άγχος αυτό φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο όπου πολλές φορές στα πόδια δεν μπορέσαμε να κλείσουμε κάποιους διαδρόμους της αντίπαλης ομάδας αλλά και να πηδήξουμε στα ριμπάουντ και επίσης χάσαμε κάποια εύκολα καλάθια τα οποία μας δημιούργησαν αρνητική ψυχολογία για να μπορέσουμε να είμαστε επιθετικοί πίσω στην άμυνά μας. Στην αρχή του τρίτου δεκάλεπτου μπήκαμε πιο συγκεντρωμένα, πιο ψυχωμένα, μπορέσαμε και βρήκαμε τον τρόπο να περάσουμε μπροστά στο σκορ, όμως κάποια λάθη στην άμυνά μας και κάποια τρίποντα του αντιπάλου τον έφεραν και πάλι ξανά μπροστά στο σκορ.

Νομίζω η προσπάθεια που κάναμε στο τέλος ήταν συγκινητική, δείξαμε τεράστια ψυχικά αποθέματα και ήμασταν ψύχραιμοι για να διαβάσουμε τι έπρεπε να κάνουμε, να σημειώσουμε ορισμένα καλάθια και να περάσουμε και πάλι μπροστά. Σίγουρα κάθε νίκη στην έδρα μας είναι σημαντική αλλά είναι απλά μία νίκη. Πρέπει να δούμε τα λάθη μας και προσπαθήσουμε να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι αν θέλουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από το αποψινό. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο γιατί όταν χρειάστηκε ήταν κοντά μας, να ευχηθώ τα καλύτερα στον κόουτς Μπρατσιάκο και στην Κύμη και αυτό που μένει για εμάς είναι να πάμε στο επόμενο παιχνίδι».

Για τη διαιτησία: «Εδώ δεν είμαστε για να μιλήσουμε για την διαιτησία. Αυτά που γίνονται μέσα στο γήπεδο εμείς τα βλέπουμε με 180 σφυγμούς και δεν ξέρουμε αν είναι σωστά ή λάθος. Εμείς θέλουμε να μιλήσουμε πως έπαιξε η ομάδα μας στον αγωνιστικό χώρο».

Για την τύχη που είχε η ομάδα του: «Έτσι όπως είναι τα παιχνίδια και κρίνονται στις λεπτομέρειες σίγουρα και η τύχη παίζει τον ρόλο της. Εμείς την 3η αγωνιστική αν είχαμε την τύχη με το μέρος μας θα μπορούσαμε να πανηγυρίσουμε μία μεγάλη νίκη, αν ήμασταν πιο τυχεροί στην Αμαλιάδα ίσως να πανηγυρίζαμε ακόμη μία νίκη, σήμερα ίσως να ήμασταν και λίγο τυχεροί που νικήσαμε το παιχνίδι. Εμείς αυτό που κοιτάμε είναι πως παίζει η ομάδα μας ποια είναι τα λάθη που κάνουμε και κρατάμε ότι δείξαμε ψυχικά αποθέματα και ότι είχαμε καθαρό μυαλό. Αν θα μπει τελικά το καλάθι μερικές φορές κρίνεται από μία λεπτομέρεια».

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος για την Δόξα: «Μου κάνετε μία ωραία πάσα να πω κάτι που ίσως δεν έχουμε πει ποτέ. Είμαστε μία καινούργια ομάδα αυτή την στιγμή έχουμε παίξει έξι επίσημα παιχνίδια και ένα φιλικό στο οποίο οι παίκτες γνωρίστηκαν μεταξύ τους. Οι άλλες ομάδες έχουν παίξει έξι επίσημα παιχνίδια ίσως και κάποια ευρωπαϊκά και έχουν κάνει προετοιμασία και έχουν δώσει και φιλικά παιχνίδια. Εγώ ξέρω ότι οι παίκτες μου υπερβάλλουν εαυτό κάθε φορά, ίσως πολλές φορές να τους έχουμε πονέσει στο μυαλό γιατί έχουμε πολλές εργατοώρες για να είμαστε έτοιμοι στους αγώνες, όλο το επιτελείο δουλεύει συνεχώς για να παρουσιαστεί η ομάδα όσο πιο έτοιμη γίνεται, ξέρουμε ότι έχουμε αδυναμίες, προσπαθούμε να βγάλουμε τα προτερήματά μας στον αγωνιστικό χώρο, δεν μπορούμε να βλέπουμε περισσότερο από την επόμενη προπόνηση και τι μπορούμε να πετύχουμε σε αυτή».

Για το αν η ομάδα του είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο: «Μέσα με την ημέρα βελτιωνόμαστε. Άλλες ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σταθεροί. Και σήμερα είχαμε σκαμπανεβάσματα και στην Αμαλιάδα και με τον Ολυμπιακό, προσπαθούμε στην διάρκεια του παιχνιδιού να είμαστε σε αυτά που ζητάμε στον αγωνιστικό χώρο».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα