ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 71-78 (vid & pics)

Στέλλα Παπαδοπούλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 71-78 (vid & pics)

bet365

Η ΑΕΚ επιτέλους έδειξε χαρακτήρα σε μεγάλο ματς και με τον Ντίξον (22 π.) να γκρεμίζει στο τέλος τις ελπίδες του ΠΑΟΚ, πήρε μεγάλη νίκη στην Πυλαία με 78-71!

Επιτέλους! Η ΑΕΚ ήθελε ένα μεγάλο παιχνίδι για να δείξει ότι φέτος μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω κι αυτό που δεν έκανε κόντρα στην Μπεσίκτας το κατάφερε στην Πυλαία!

Έπειτα από ένα κακό παιχνίδι η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς... έκανε την ανατροπή και στα κρίσιμα σημεία έδειξε χαρακτήρα!

Πλέον, η Ένωση συνεχίζει την αήττητη πορεία της στην Basket League και άφησε τον ΠΑΟΚ στο 4-2!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο παρκέ. Βρήκε πολλές επιθετικές λύσεις από τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη που έκανε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση, ενώ τα τρίποντο του Σάιμπερτ επέτρεψαν στους γηπεδούχoυς να χτίσουν μικρή διαφορά.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της ήταν απίστευτα άστοχη έξω από τα 6,75μ., ενώ τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τα 3 από τα 5 λάθη της ήταν βήματα. Η είσοδος του Ντίξον στα μισά της πρώτης περιόδου επέτρεψε στην ΑΕΚ να μειώσει στους τέσσερις πόντους (17-13 στο 9'). Οι φιλοξενούμενοι... κόλλησαν ξανά κι αφού ο Γλυνιαδάκης βρήκε στόχο, ο Μπράιαντ μετά από λάθος πάσα του Μιλόσεβιτς ευστόχησε σε τρίποντο από τη γωνία για το 21-15 (10').

Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς επέτρεπε στον ΠΑΟΚ να βρίσκει δρόμο προς το καλάθι και κάθε φορά που πλησίαζε, οι γηπεδούχοι... ξέφευγαν. Παρόλα αυτά ένα κρίσιμο τρίποντο του Ουίλιαμς κι ακόμα ένα από τον Ντίξον επέτρεψαν στην Ένωση να πάει στ' αποδυτήρια στο -4 (38-34 στο 20').

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει τη διαφορά και στο +8 στις αρχές της τρίτης περίοδο (42-34), ωστόσο ο Ούκιτς που ήταν από τους παίκτες της ΑΕΚ που μπήκαν από την αρχή στο παιχνίδι βοήθησε την ομάδα του να επιστρέψει. Έπειτα, ήρθε ένα κρίσιμο τρίποντο του Ντίξον και μία εύστοχη βολή του Μιλόσεβιτς που έφεραν την Ένωση στο -3 (56-53 στο 29').

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ κόλλησε επιθετικά και με επιμέρους σκορ 1-14 η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει μία μικρή διαφορά που δεν σήμαινε τίποτα (59-67 στο 36'), αφού η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου με σερί 4-0 από τον Μπράιαντ πλησίασε στο -2 στο 39 (69-71).

Η μπάλα έκαιγε και δεν υπήρχε πιο κατάλληλος από τον Ντίξον για να κρίνει την τύχη της αναμέτρησης. Με τρίποντο στα -50'' μετά από ασίστ του Ούκιτς έκανε το 69-74 κι όταν ο Πέινερς μείωσε πήρε το φάουλ και με 2/2 βολές... καθάρισε το παιχνίδι (71-76 στα -21'').

Ο Ντίξον ήταν πρώτος σκόρερ για την ΑΕΚ με 22 πόντους, ο Μιλόσεβιτς (11π.) μάζεψε 15 ριμπάουντ, ο Ούκιτς έκανε πολύ καλή δουλειά στην οργάνωση και έδωσε σημαντικούς πόντους στην ΑΕΚ. Αντιθέτως, η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς είχε σημαντικό πρόβλημα στους ψηλούς (ο Φάλκερ είναι τραυματίας), ο Ουίλιαμς χρειάστηκε πολλές φορές να παίξει ως 5άρι, με τον Μαυροειδή να φορτώνεται από νωρίς με πολλά φάουλ.

Ο Κώστας Βασιλειάδης που έμεινε στον πάγκο όλη την τέταρτη περίοδο δεν κατάφερε ν' ανταποκριθεί απέναντι στην πρώην ομάδα του. Είχε 1 άστοχο δίποντο, 4 άστοχα τρίποντα και 1 ριμπάουντ σε 14:39.

Από την άλλη πλευρά ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης έκανε μεγάλη εμφάνιση ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 15 πόντους, 5 ριμπάουντ, ενώ ο Μπράιαντ είχε 17 πόντους και 3 ριμπάουντ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε τον έλεγχο για τρεις περιόδους, αλλά η ΑΕΚ μίλησε στα κρίσιμα σημεία. Στην τέταρτη περίοδο επέτρεψε στους γηπεδούχους να πετύχουν το πρώτο τους καλάθι στο 37' και έβαλε το κρίσιμο τρίποντο που έκρινε την αναμέτρηση.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: MVP δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον Μάικλ Ντίξον. Ο Αμερικανός έβαλε το κρίσιμο τρίποντο και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 22 πόντους (3/7 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 7/11 βολές), ενώ μάζεψε 2 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ, έκελψε 3 φορές κι έκανε 3 λάθη σε 26:34. Μάλιστα, έδωσε κρίσιμους πόντους με το που πάτησε παρκε (δεν ξεκίνησε βασικός), ενώ μαζί με τον Ουίλιαμς ήταν οι μόνοι παίκτες της ΑΕΚ που βρήκαν στόχο έξω από τα 6,75μ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Απόλλων Τσόχλας σε 7:44 δεν έκανε τίποτα στο παρκέ.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Μάικλ Ντίξον πήρε την ασίστ από τον Ρόκο Λένι Ούκιτς και... τέλος! Έκανε το +3, ευστόχησε σε 2/2 βολές στα -21'' και η ΑΕΚ πήρε τη νίκη (71-76).

ΑΦΑΝΗΣ-«ΗΡΩΕΣ»: Ο Τζαουάντ Ουίλιαμς κράτησε την ΑΕΚ στο παιχνίδι - μαζί με τον Ούκιτς - και είχε 12 πόντους με 4/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και βοήθησε στην θέση που είχε πρόβλημα η ομάδα του που δεν είχε στη διάθεσή της τον Ραντάλ Φάλκερ. Όπως άλλωσε και ο Μίλαν Μιλόσεβιτς (11π.) που έκανε ακόμα μία μεγάλη εμφάνιση και ρεκόρ στα ριμπάουντ με 15!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το τρίποντο του Μάικλ Ντίξον ήταν η φάση της αναμέτρησης.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΑΕΚ που φέτος βασίζεται στην περιφέρειά της είχε 7/29 τρίποντα, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε 10/22 βολές. Επίσης, η Ένωση ξεχνάει την φάση που ο Γιούρι Ζντοβτς... αρπάχτηκε με τον Ντούσαν Σάκοτα όταν πέρασε στον πάγκο μετά το τέταρτο φάουλ του.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 38-34, 58-53, 71-78

Oι καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα