Κατακεραύνωσε Τραμπ ο Πόποβιτς (audio)

Κατακεραύνωσε Τραμπ ο Πόποβιτς (audio)

Κατακεραύνωσε Τραμπ ο Πόποβιτς (audio)

Ιστορικές αλήθειες, από έναν πολύ μεγάλο προπονητή και ακόμα μεγαλύτερο άνθρωπο. 

Ο Πόποβιτς δεν έχει κρύψει ποτέ ότι έχει έντονες πολιτικές πεποιθήσεις και φρόντισε να τις εκφράσει για ακόμα μία φορά. Αυτή τη φορά, αναφέρθηκε μετά από πιέσεις των δημοσιογράφων, στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως πρόεδρος της Αμερικής, με τον κόουτς των Σπερς να μιλά με μεγάλη απογοήτευση, στοχεύοντας στο πραγματικό πρόβλημα.

«Ακόμα δεν το έχω... χωνέψει, το στομάχι μου παραμένει ανακατεμένο. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι ζούμε σε μία χώρα, που αγνόησε όλες τις αρχές που θα θέλαμε να δώσουμε στα παιδιά μας. Αυτές οι αξίες, αναρωτιέμαι, δε σημαίνουν τίποτα για όλους αυτούς (τους ψηφοφόρους του Τραμπ);

Αυτό είναι το πιο σημαντικό, όχι οι ικανότητες που έχει κάποιος στην δουλειά του. Αυτό που μετράει πάνω από όλα, είναι το τι άνθρωποι θέλουμε να είμαστε, πρέπει να έχουμε σεβασμό στην ανθρωπότητα και ανεκτικότητα για όλα τα γκρουπ ανθρώπων.

Όλοι θέλουμε να είμαστε επιτυχημένοι, είναι η χώρα μας, φυσικά... Αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι χρησιμοποίησε όλο αυτό το μίσος στις ομιλίες του από την πρώτη μέρα. 

Όλο αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι, που και δίπλα από ποιους ζούσα τόσα χρόνια! Εκλέχθηκε για πρόεδρος της Αμερικής ένας άνθρωπος που συμπεριφέρεται ως ο "τραμπούκος της έκτης δημοτικού".

Το πως έχει εκφραστεί για τους Ισπανόφωνους, τους Αφροαμερικανούς, τους γκέι, τις γυναίκες... Ακόμα χειρότερα, που κορόιδευε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες...Αυτός ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για την τύχη της χώρας μας, είναι αηδιαστικό! 

Είμαι ένας πλούσιος, λευκός άνδρας και παρόλα αυτά, κάνει το στομάχι μου να ανακατεύεται... Δε μπορώ να φανταστώ πως θα ένιωθα αν ήμουν μουσουλμάνος ή γυναίκα ή αφροαμερικανός ή ισπανόφωνος ή άτομο με ειδικές ανάγκες.

Και είναι πραγματικά πάνω από την ικανότητα αντίληψής μου πως κάποιοι άνθρωποι από αυτά τα γκρουπ τον έχουν ψηφίσει. Ο μεγάλος μου φόβος, αλλά και συμπέρασμα ταυτόχρονα, είναι πως κάτι πάει λάθος...». 

Best of internet