Μάντζαρης: «Αν δεν μπορείς να διαχειριστείς την πίεση, δεν μπορείς να είσαι στον Ολυμπιακό»

Gazzetta team
Μάντζαρης: «Αν δεν μπορείς να διαχειριστείς την πίεση, δεν μπορείς να είσαι στον Ολυμπιακό»
Δεν υπάρχει χρόνος για κλάματα σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος τόνισε πως οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να διαχειριστούν σωστά την πίεση και να κοιτάξουν τα επόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μπορεί ο 26χρονος γκαρντ των «ερυθρόλευκων» να πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση (19 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ) στον αγώνα με την Γαλατάσαραϊ, ωστόσο αυτή δεν ήταν αρκετή και η ομάδα του Πειραιά ηττήθηκε στο «νήμα».

Ο παίκτης του Ολυμπιακού υποστήριξε στον «ΣΠΟΡ FM 94.6» πως δεν υπάρχει χρόνος για κλάματα και άπαντες πρέπει να κοιτάξουν τα επόμενα παιχνίδια με Απόλλωνα και Μπαρτσελόνα, με στόχο να μείνει «αλώβητη» η έδρα τους.

Τέλος, τόνισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του ήταν αργοί και προβλέψιμοι με την Γαλατά, ενώ πρέπει να διαχειριστούν σωστά την πίεση που τους ασκείται, αν θέλουν να βρίσκονται στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά δήλωσε:

Για την ήττα από τη Γαλατάσαραϊ: «Δυστυχώς σήμερα μόνο στα πρώτα πέντε λεπτά και στα τελευταία πέντε λεπτά ήμασταν καλοί. Ξέραμε ότι η Γαλατά είναι μία ομάδα ρυθμού και δυνατή στην έδρα της. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι, αλλά μετά σταματήσαμε να παίζουμε σε άμυνα και επίθεση. Χάσαμε πολλές μάχες κάτω από το καλάθι και στο “ένας με έναν” και έτσι δεν μπορούσαμε να τρέξουμε, με αποτέλεσμα να ήμασταν αργοί και προβλέψιμοι στην επίθεση. Στο τελευταίο πεντάλεπτο παλέψαμε, αλλά δεν καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή».

Για την κακή άμυνα του Ολυμπιακού: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στην άμυνα. Όμως, γενικά προσπαθούμε να βελτιωθούμε και να δουλέψουμε. Δεν είναι εύκολο να τρως μόνο 60 πόντους με το γρήγορο παιχνίδι που υπάρχει φέτος. Αλλά, σίγουρα πρέπει να διορθώσουμε πολλά πράγματα. Όταν πάει το ματς σε 60 κατοχές μπορεί να δεχθείς τόσους πόντους, αλλά στις 80 δεν μπορεί να μείνει στους 60 πόντους το ματς, με αυτόν τον γρήγορο ρυθμό».

Για το αν είναι πλήγμα αυτή η ήττα για την ψυχολογία των παικτών: «Δεν μπορούμε να κάτσουμε να κλαίμε. Τελείωσε το ματς και πάμε παρακάτω. Υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας. Πρέπει να κάνουμε και άλλες καλές νίκες, όπως στην Μπασκόνια. Σίγουρα θα υπάρχει πίεση, αλλά αν δεν μπορείς να τη διαχειριστείς, τότε δεν μπορείς να είσαι στον Ολυμπιακό. Παίζουμε με την Πάτρα και στη συνέχεια με την Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός είναι μακριά. Πρέπει να κρατήσουμε την έδρα μας, χωρίς νέες απώλειες. Αυτός είναι ο στόχος μας».