«Είμαστε μαχητές, αλλά με λάθος τρόπο!»

«Είμαστε μαχητές, αλλά με λάθος τρόπο!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Είμαστε μαχητές, αλλά με λάθος τρόπο!»
Ο Κρις Σίνγκλετον, κορυφαίος παίκτης του «τριφυλλιού» στη νίκη-«θρίλερ» επί της Μακάμπι εξηγεί στο gazzetta.gr τι πρέπει να αλλάξουν οι «πράσινοι» για να μην κερδίζουν τις λεπτομέρειες.

Στην πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη, βοήθησε τη Λοκομοτίβ Κούμπαν να φτάσει μέχρι το Final 4 του Βερολίνου και οι εμφανίσεις του, σε συνδυασμό με το μακρύ και αθλητικό του κορμί, τον έκαναν περιζήτητο στην ευρωπαϊκή αγορά. Στον Παναθηναϊκό Superfoods, μετά από μία off-season που ήταν γεμάτη από μπάσκετ (στην Κίνα), χρειάστηκε ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να βρει τα πατήματά του και να αφομοιώσει τον ρόλο (η αλλαγή προπονητή δεν βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση) και πλέον, σιγά-σιγά έχει αρχίσει να δείχνει τις πραγματικές του ικανότητες.

Ο λόγος για τον Κρις Σίνγκλετον, που με 26 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 τάπες (7/10 σουτ), ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της 4ης εφετινής νίκης (83-75) των «πρασίνων» στην EuroLeague. Λίγα λεπτά μετά το τέλος ενός αγώνα που ήταν ακατάλληλος για καρδιακούς (κρίθηκε στην παράταση με τον «εξάστερο» να έχει προηγηθεί ακόμη και με +16), το gazzetta.gr συνάντησε τον 27χρονο Αμερικανό φόργουορντ στα αποδυτήρια των γηπεδούχων και τον ρώτησε γιατί οι «πράσινοι» κινδύνευσαν να χάσουν από μία Μακάμπι, που για τρεις περιόδους έδειχνε η χειρότερη που έχει περάσει από το ΟΑΚΑ, την τελευταία δεκαετία!

Στη συζήτηση έπεσε και η εμμονή του «τριφυλλιού» στα σουτ τριών πόντων! Είναι χαρακτηριστικό ότι για τρίτη φορά στην εφετινή σεζόν, οι πράσινοι επιχειρούν τον ίδιο ή λίγο μικρότερο αριθμό τριπόντων σε σχέση με τα δίποντα και για τρίτη φορά κερδίζουν στα σημεία το συγκεκριμένο ματς. Η αρχή έγινε στην πρεμιέρα της διοργάνωσης με τη Ζαλγκίρις (30 δίποντα και ισάριθμα τρίποντα), το «ίδιο έργο» παίχτηκε στο ντεμπούτο του Πασκουάλ στο Μπάμπεργκ (30 δίποντα & 27 τρίποντα), ενώ η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στο χθεσινοβραδινό ματς με την Μακάμπι (42 δίποντα & 35 τρίποντα) με μία μικρή απόκλιση!

Θα 'λεγε κανείς ότι ο τρόπος που κερδίσατε ήταν ένα ιδανικός μάθημα για το πως αποφεύγει μία ομάδα την αυτοχειρία...

«Δεν διαφωνώ καθόλου! Άλλωστε από την αρχή της χρονιάς κάπως έτσι εξελίσσονται τα παιχνίδια μας... Παίρνουμε μεγάλες διαφορές και εν συνεχεία επιτρέπουμε στους αντιπάλους μας να επιστρέφουν στα ματς και να διεκδικούν τη νίκη! Είναι πλέον προφανές ότι πρέπει να αποκτήσουμε μεγαλύτερη σταθερότητα και διάρκεια στην απόδοσή μας και να μην «κλωτσάμε» τα πλεονεκτήματα που μόνοι μας αποκτάμε στην διάρκεια των αγώνων.»

Αυτό πάντως, δεν είναι παράλογο από τη στιγμή που ο νέος coach δεν έχει συμπληρώσει καλά-καλά ούτε τρεις εβδομάδες στην ομάδα...

«Αυτό είναι μία δικαιολογία που στέκει, αλλά η συγκέντρωση δεν έχει να κάνει ούτε με τον προπονητή, ούτε με το σύστημα, ούτε με τα plays! Έχει να κάνει με μας τους παίκτες! Ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε, έχουμε σπουδαίες ικανότητες σαν ομάδα και οι διαφορές που χάνουμε, οφείλονται στο ότι καταναλώνουμε ενέργεια με λάθος τρόπο. Δεν είναι τυχαίο ότι παίζουμε για τρίτη (σ.σ.: δύο παρατάσεις στο προηγούμενο ματς με την Εφές) φορά παράταση φέτος! Αυτό βέβαια δείχνει ότι είμαστε μαχητές, απλά από τη στιγμή που μπορούμε, δεν πρέπει αφήνουμε τα ματς να κρίνονται στην κόψη του ξυραφιού...»

Η αποψινή παράταση, σου έδωσε την ευκαιρία να κάνεις ρεκόρ καριέρα στην EuroLeague σε πόντους και αξιολόγηση...

«Εντάξει χαίρομαι πολύ γι' αυτό κι εύχομαι να καταρρίψω κι άλλα ρεκόρ, αρκεί να κερδίζουμε και ιδανικά χωρίς παράταση (γέλια...)!!»

Απόψε (σ.σ.: χθες), για ένα ακόμη ματς, επιμείνατε πάρα πολύ στα περιφερειακά σουτ και επιχειρήσατε τα περισσότερα τρίποντα (35), που έχετε πάρει φέτος σε ένα παιχνίδι. Μέχρι στιγμής ανάλογη συμπεριφορά είχατε σε τρία παιχνίδια φέτος και το αποτέλεσμα ήταν ισάριθμες νίκες. Μήπως αυτό, όμως, συνιστά μία ριψοκίνδυνη επιλογή;

«Κοίτα, αυτή είναι μία επιλογή που προκύπτει από την αντιμετώπιση που δεχόμαστε. Σίγουρα κανείς δεν θέλει να ζήσει ή να πεθάνει από τα τρίποντα, γιατί το drive είναι σίγουρα μία πολύ πιο ασφαλής λύση, αλλά όταν η αντίπαλη άμυνα μας δίνει τα ανοιχτά σουτ ή τα βγάζουμε εμείς μέσω της καλής κυκλοφορίας, η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να τα πάρουμε!»

Εκτός της νίκης, τι άλλο κερδίζει μία ομάδα που φεύγει νικήτρια από ένα «θρίλερ» που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει αντίθετη κατάληξη;

Βασικά αναπνεύσαμε! Θέλαμε οπωσδήποτε αυτή τη νίκη ακόμη κι αν παίζαμε πιο άσχημα από ποτέ! Ακολουθεί μία πολύ δύσκολη εβδομάδα με «διπλά» παιχνίδια στην EuroLeague σε Μαδρίτη κι εδώ με τον Ολυμπιακό, οπότε καταλαβαίνεις ότι αν χάναμε απόψε (σ.σ.: χθες) θα δεχόμαστε ένα σοβαρό ψυχολογικό πλήγμα. Η νίκη σου δίνει πάντα αυτοπεποίθηση, ωστόσο πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι».