Ο Πρίφτης, η Μπάνβιτ και οι χειροπέδες στον Θίοντορ

Ο Πρίφτης, η Μπάνβιτ και οι χειροπέδες στον Θίοντορ

Ο Πρίφτης, η Μπάνβιτ και οι χειροπέδες στον Θίοντορ

bet365

Το καλοκαιρινό φλερτ του Δημήτρη Πρίφτη με την Μπάνβιτ, οι περσινές κόντρες των δύο ομάδων στο Eurocup αλλά και η μέχρι στιγμής εντυπωσιακή πορεία των Τούρκων δίνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα στην αποψινή (9/11, 21:00) αναμέτρηση του Άρη με την Μπάνβιτ.

Τον περασμένο Ιούνη, ο Δημήτρης Πρίφτης ισορροπούσε σε μια νοητή γραμμή που ένωνε τη Θεσσαλονίκη με την Πάνορμο. Ήταν η εποχή των έντονων διαπραγματεύσεών του με τον Άρη και των παράλληλων επαφών του με την Μπάνβιτ. Τότε μάλιστα, είχε συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη με τους επιτελείς της Μπάνβιτ οι οποίοι προσπάθησαν να εξασφαλίσουν την υπογραφή του από τα μέσα της περασμένης σεζόν αλλά… έπεσαν σε τοίχο. Τελικώς, επέλεξε το διετές συμβόλαιο συνεργασίας που του πρότεινε ο Νίκος Λάσκαρης. Μετά το ναυάγιο με τον νυν προπονητή του Άρη, οι Τούρκοι αποτάθηκαν στον Σλοβένο Σάσο Φιλιπόφσκι και τουλάχιστον στην παρούσα φάση έχουν κάθε δικαίωμα να νιώθουν δικαιωμένοι για την επιλογή τους, δεδομένων των αποτελεσμάτων τους σε Τουρκία και Τσάμπιονς Λιγκ.

Η πορεία της Μπάνβιτ είναι ανάλογη με την αντίστοιχη που είχε διαγράψει επί ημερών Δημήτρη Ιτούδη. Τότε (2013-14) αποτέλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη των ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια με εντυπωσιακό ρεκόρ νικών (29-1) και τερμάτισε στην πρώτη θέση. Η προσγείωση στη σκληρή πραγματικότητα ήρθε στην ημιτελική φάση των πλέι οφ όπου δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό.

Το περασμένο καλοκαίρι, η Μπάνβιτ προχώρησε σε συντριπτικές αλλαγές με ταυτόχρονη μείωση του (αγωνιστικού) οικονομικού προϋπολογισμού της. Κι όμως, παρουσιάζεται πιο σοβαρή ομάδα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή η οποία στηριζόταν στα… κέφια του Φόρτσον και στην ευστοχία του Ντόμινικ Τζόνσον έξω από τη γραμμή των 6,75. Καθώς επίσης και στην αποτελεσματικότητα του Σλοβένου Γκάσπερ Βίντμαρ, του μοναδικού που παρέμεινε στο ρόστερ.

Φέτος η Μπάνβιτ παρέδωσε τα κλειδιά της ομάδας στον εντυπωσιακό Τζόρνταν Θίοντορ ο οποίος με 22.8 πόντους και 7,2 ασίστ σε πέντε αγώνες του τουρκικού Πρωταθλήματος, μάλλον έθεσε υποψηφιότητα για μεταγραφή σε ομάδα της Ευρωλίγκα για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Κοινώς, από τα χέρια του περνούν τουλάχιστον 40 πόντοι, γεγονός το οποίο αναδεικνύει τη σημασία της παρουσίας του στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Γι’ αυτόν τον λόγο, τόσο ο Δημήτρης Πρίφτης όσο και ο Βασίλης Ξανθόπουλος υποστήριξαν ότι, απαραίτητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση της νίκης είναι να «περάσουν» χειροπέδες στον 27χρονο γκαρντ.

Μέχρι στιγμής, η Μπάνβιτ έχει πετύχει το απόλυτο σε οκτώ παιχνίδια, σε Τουρκία και Τσάμπιονς Λιγκ, με… highlight της σεζόν την εκτός έδρας νίκη επί της Γαλατάσαραϊ. Ο Σάσο Φιλιπόφσκι, είναι υπέρ του «μικρού» rotation καθώς συνηθίζει να «παίζει» με οκτώ παίκτες. Μεταξύ αυτών είναι και οι Τζέρεμι Τσάπελ, Τσαν Μουτάφ οι οποίοι σουτάρουν με ποσοστό μεγαλύτερο του 45% από τη γραμμή του τριπόντου.

Ο Λιθουανός Γκεντιμίνας Όρελικ για πρώτη χρονιά αγωνίζεται εκτός Λιθουανίας, ενώ ο Πολωνός Ντάμιαν Κούλιγκ θα τεθεί και φέτος αντίπαλος των «κίτρινων» μετά τις περσινές αναμετρήσεις με την Τραμπζονσπορ. Παρόλο αυτά, το ισχυρό στοίχημα του Φιλιπόφσκι σχετίζεται με τον συμπατριώτη του Έντο Μούριτς. Γνήσιο τέκνο της Κρκα, με διετή παρουσία στην Παρτιζάν, ο 25χρονος φόργουορντ θα προσπαθήσει να διώξει από πάνω του τον μανδύα του αιώνιου ταλέντου.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα