Βασιλειάδης: «Οικογένειά μου ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν έχω ν' αποδείξω κάτι»

Στέλλα Παπαδοπούλου
Βασιλειάδης: «Οικογένειά μου ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν έχω ν' αποδείξω κάτι»

bet365

Ο Κώστας Βασιλειάδης καλείται ν' αφήσει στην άκρη τα συναισθήματά του για τον ΠΑΟΚ (12/11, 20:00) και μιλάει στο gazzetta.gr για το πως περιμένει την επιστροφή του ως αντίπαλος στο κλειστό της Πυλαίας.

Η κλήρωση της φετινής Basket League... έστειλε την ΑΕΚ στην Πυλαία την 6η αγωνιστική και λίγες μέρες πριν από το ντέρμπι «δικεφάλων» ο Κώστας Βασιλειάδης μοιράστηκε με το gazzetta.gr τις σκέψεις του για την επιστροφή του.

Το τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα του ΠΑΟΚ ήταν στα playoffs απέναντι στην ΑΕΚ στο κλειστό της Πυλαίας. Στο παιχνίδι που τιμωρήθηκε με ποινή δύο αγωνιστικών για φραστική επίθεση στον διαιτητή Πηλοΐδη. Η... μοίρα τα έφερε έτσι και τη μία αγωνιστική την εξέτισε με την φανέλα του ΠΑΟΚ στο τρίτο παιχνίδι των προημιτελικών με την ΑΕΚ και την άλλη ως παίκτης της Ένωσης στο Κύπελλο Ελλάδος με τον Κόροιβο.

Στον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε τις σεζόν 2000-06, 2008-09 και μετά την τελευταία του θητεία την περασμένη σεζόν είχε φροντίσει να ξεκαθαρίσει πως ο κύκλος του στην ομάδα της καρδιάς του έκλεισε. Λίγο καιρό αργότερα ήρθε η πρόταση της ΑΕΚ και πριν επιστρέψει ως αντίπαλος περιμένει πως θα υπάρξουν κάποιες αρνητικές αντιδράσεις, ωστόσο δεν έχει ν' αποδείξει κάτι και περιμένει να μπει συγκεντρωμένος στο παρκέ για το σημαντικό παιχνίδι.

Η νίκη με το Ρέθυμνο ήρθε. Η ΑΕΚ έκανε το 5/5 στην Basket League και ήρθε η στιγμή για ν' αντιμετωπίσεις τον ΠΑΟΚ. Μέχρι τώρα έλεγες πως δεν έχεις στο μυαλό σου αυτό το παιχνίδι, πλέον όμως δεν γίνεται να μην το σκέφτεσαι:

«Φυσικά, δεν γίνεται να μην σκέφτομαι αυτό το παιχνίδι! Επιστρέφω σε ένα περιβάλλον που είναι πολύ οικείο σε μένα. Από το γήπεδο, τους παίκτες, τους φιλάθλους. Βέβαια, είναι οικείο, αλλά από την άλλη θα είναι δύσκολο. Θα είμαι στρεσαρισμένος επειδή θα είμαι αντίπαλος με την ομάδα μου. Είναι η πρώτη φορά θα αντιμετωπίσω τον ΠΑΟΚ. Όταν είχα επιστρέψει με τον Ολυμπιακό, ήμουν τραυματίας κι έτσι το είδα ως... θεατής».

Δεν πιστεύω να κάνεις τον τραυματία για να αποφύγεις την επιστροφή: «Όχι, όχι θα παίξω (γέλια)! Όντως ήμουν τραυματίας τότε!».

Το καλοκαίρι με δηλώσεις σου είχες πει πως ο κύκλος σου στον ΠΑΟΚ έκλεισε. Λίγο καιρό αργότερα τα βρήκες με την ΑΕΚ. Περιμένεις πως θα υπάρξουν αντιδράσεις;

«Το καλοκαίρι είχα δηλώσει ότι ο κύκλος μου στον ΠΑΟΚ έκλεισε κι ότι δεν θα παίξω ξανά στην ομάδα, δεν ήταν για το γεγονός ότι θα ερχόμουν στην ΑΕΚ, αφού δεν είχαμε μιλήσει ακόμα. Ίσως κάποιοι δεν το πιστεύουν αυτό. Σίγουρα περιμένω πως θα υπάρξουν κακές αντιδράσεις και κάποιοι δεν θα πάρουν με καλό μάτι την επιστροφή μου. Δεν έχει σημασία όμως, κακά τα ψέματα αυτή είναι η ομάδα μου! Θα νιώσω σαν στο σπίτι μου, αλλά δεν θα πρέπει να επηρεαστώ. Θα πρέπει να μπω συγκεντρωμένα στο παιχνίδι και δεν έχω ν' αποδείξω κάτι σε κανέναν».

Στην Basket League παραμένετε αήττητοι έπειτα από 5 αγωνιστικές, θεωρείς πως είναι νωρίς για συμπεράσματα;

«Ακόμα το 5-0 δεν σημαίνει απολύτως τίποτα! Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο μπροστά του και θα πούμε πως έχουμε πετύχει κάτι όταν διευρύνουμε κι άλλο το σερί μας. Ακόμα είμαστε στην αρχή και θα πρέπει να χτίσουμε σιγά σιγά τη διαφορά».

Η ΑΕΚ παιχνίδι με το παιχνίδι δείχνει πως δένει περισσότερο και πάντα υπάρχει κάποιος παίκτης που θα βγει μπροστά:

«Η ομάδα έχει παίκτες με χαρακτήρα κι εμπειρία και σε όποιο γήπεδο και να πηγαίνει με όποιον αντίπαλο και να παίζει και πίσω να είσαι στο σκορ ξέρουμε να το παλεύουμε και να γυρίζουμε το παιχνίδι».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα