Χ. Μαρκόπουλος: «Η βαθμολογική συγκομιδή μάς αδικεί»

Γιώργος Κούβαρης
Χ. Μαρκόπουλος: «Η βαθμολογική συγκομιδή μάς αδικεί»

bet365

Η Δόξα Λευκάδας ολοκλήρωσε μια δύσκολη σειρά πέντε αγώνων και ο Χάρης Μαρκόπουλος στάθηκε στο δύσκολο πρόγραμμα των νεοφώτιστων.

Ο προπονητής της Δόξας Λευκάδας τόνισε μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Ξέραμε ότι θα παίξουμε ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που αυτή την στιγμή λόγω της αλλαγής προπονητή, σε κάθε παιχνίδι εμφανίζεται συγκεντρωμένη και θέλει να βελτιώσει πράγματα. Σίγουρα, ο Παναθηναϊκός ήρθε εδώ και γνωρίζοντας τα προηγούμενα αποτελέσματα που είχαμε κάνει στην έδρα μας ήταν συγκεντρωμένος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό στο στόχο τους και στο πλάνο τους. Νομίζω ότι η πιεστική τους άμυνα μας έβγαλε έξω από τις θέσεις στην επίθεση και δεν είχαμε το καθαρό μυαλό να διαβάσουμε και να δούμε τα πλεονεκτήματά μας. Δώσαμε στον Παναθηναϊκό 23 πόντους από δικά μας λάθη, που είναι πολύ μεγάλο νούμερο, όπως και δώσαμε 14 επιθετικά ριμπάουντ.

Όταν παίζεις με μια ομάδα με την ποιότητα του Παναθηναϊκού και έχεις αυτά τα νούμερα, πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο να διεκδικήσεις κάτι παραπάνω, από αυτός που πετύχαμε σήμερα. Παρόλο αυτά πρέπει να κρατήσουμε κάποια θετικά πράγματα, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό σε χαμηλό σκορ. Νομίζω ότι μερικές φορές είχαμε κάποιες καλές συνεργασίες που δεν τις είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Πρέπει να αναλύσουμε τα λάθη μας και να συνεχίσουμε να δούμε το επόμενο παιχνίδι, που θα θέλαμε αν μπορούμε να το κερδίσουμε. Και πάλι συγχαρητήρια στην ομάδα του Παναθηναϊκού τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία, να πετύχει τους στόχους της.

Για εμάς περνάει μια δύσκολη σειρά 5 αγώνων την οποία ξέραμε ότι δεν θα είμαστε σε βαθμό ετοιμότητας τον οποίο θέλαμε. Νομίζω ότι η βαθμολογική συγκομιδή σε σχέση με τις εμφανίσεις μας αδικεί. Από την άλλη πλευρά, αν μου έλεγαν ότι θα κάνουμε μια νίκη στα πρώτα 5 παιχνίδια θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα το ξέρουμε αυτό. Όπως είδατε και στα προηγούμενα παιχνίδια, κάθε παιχνίδι του Ελληνικού πρωταθλήματος, είναι πολύ διαφορετικό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Δεν έχω κάποια ενημέρωση για τον Ουέλς για να είμαι ειλικρινής. Αυτή την στιγμή, σίγουρα έχουμε κάποια παιχνίδια εντός έδρας που θεωρητικά είναι πιο βατά σε σχέση με τους αντιπάλους που είχαμε στα πρώτα τρία παιχνίδια (εκτός του Άρη). Σίγουρα εκτός έδρας παίζουμε με ομάδες που έχουν παράλληλους στόχους με εμάς. Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα παιχνίδια που παίζουμε. Μέχρι στιγμής δεν έχει σπάσει κάποια έδρα σε ομάδες ίδιων στόχων, εκτός το διπλό του Προμηθέα στον Απόλλωνα Πατρών.

Θεωρώ ότι κάθε παιχνίδι έχει τι δική ιδιομορφία και το θέμα είναι ότι τώρα που γνωριζόμαστε καλύτερα μεταξύ μας και ξέρουμε ποια είναι τα καλά μας στοιχεία και οι αδυναμίες μας να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε και άλλο και να προσπαθήσουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα».

Ο Τζάστιν Ρόμπινσον τόνισε από την πλευρά των παικτών: «O Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά και με πολύ ενέργεια, έπαιξαν δυνατά απέναντί μας και σκληρά και κατάφεραν και μας έβγαλαν εξ΄ αρχής από την εύκολη ζώνη για εμάς. Χάσαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ και συνολικά είχαμε άσχημο ομαδικό παιχνίδι».

Για το εάν ο οφείλεται στην άμυνα του Παναθηναϊκού για την εικόνα που παρουσίασε η Δόξα τόνισε: «Είχαμε και εμείς σκόρερ, αλλά σήμερα δεν έγινε κάτι. Δεν είχαμε πολλά ριμπάουντ και αυτό μας κόστισε».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα