Σφαιρόπουλος: «Πρέπει να έχουμε καθαρές λύσεις απέναντι στην ΤΣΣΚΑ» (vid)

Σφαιρόπουλος: «Πρέπει να έχουμε καθαρές λύσεις απέναντι στην ΤΣΣΚΑ» (vid)
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέλυσε την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (03/11) και στάθηκε στον έλεγχο του ρυθμού και στην ανεύρεση καθαρών λύσεων στην επίθεση του Ολυμπιακού.

Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν τις δυσκολίες που κρύβει η αναμέτρηση με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου πριν το ματς, τόνισε την ποιότητα που διαθέτει η ΤΣΣΚΑ στο ρόστερ της, στάθηκε στη σημασία του ρυθμού και ανέφερε πως δεν χρειάζεται βιασύνη στην επίθεση.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε ακόμη πως για τη συμμετοχή του Έρικ Γκριν θα αποφασίσει αύριο (03/11) μετά το πρωινό χαλάρωμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σφαιρόπουλου:

Για το παιχνίδι: «Είμαστε μπροστά σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι με μία πολύ καλή ομάδα, την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Εχουμε ένα πολύ δύσκολο έργο. Αντιμετωπίζουμε μία πολύ ποιοτική ομάδα με ταλέντο, αφού κοράρει πολύ εύκολα και διαθέτει την καλύτερη επίθεση στην Euroleague. Παίζουν για χρόνια μαζί και έχουν τον ίδιο προπονητή κάτι που τους κάνει ακόμη καλύτερους. Είναι σημαντικό να μπούμε καλά στο παιχνίδι, να παίξουμε καλύτερη άμυνα από ό,τι παίζαμε μέχρι τώρα και να σταματήσουμε τον επιθετικό τους οίστρο. Η ΤΣΣΚΑ έχει παίκτες που μπορούν να σε... σκοτώσουν και για αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και με την βοήθεια του κόσμου, πιστεύω θα γεμίσει το ΣΕΦ, να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Για την άμυνα στους Ντε Κολό και Τεόντοσιτς και αν ο Παπανικολάου είναι πιθανή λύση στο μαρκάρισμά τους: «Η ΤΣΣΚΑ διαθέτει πολλά καλά γκαρντ. Ολοι οι παίκτες πρέπει να παίξουν καλά - όπως και ο Παπανικολάου - και να είναι προσηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα. Το παιχνίδι θα το πάρουμε από την άμυνα».

Για το που θα κριθεί το ματς: «Ο έλεγχος του ρυθμού θα είναι πολύ σημαντικός. Δεν πρέπει να βιαστούμε. Πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ καλή άμυνα. Αν τους αφήσουμε να σκοράρουν 100 πόντους, τότε το έργο μας θα είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει να βρούμε τις καθαρές λύσεις και να μη ρισκάρουμε».

Για τη σημασία του αγώνα: «Είναι ένα παιχνίδι που όλοι ξέρουν την σημασία του και πώς πρέπει να προετοιμαστούν πνευματικά για να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Είναι ματς που όλοι θέλουν να παίξουν συμπεριλαμβανομένων και των αντιπάλων μας».

Για τον Έρικ Γκριν: «Ακόμη δεν έχει προπονηθεί με την ομάδα. Σήμερα θα κάνει ένα ατομικό πρόγραμμα και αύριο στην χαλαρή προπόνηση θα δούμε πώς είναι και θα αποφασίσουμε τελευταία στιγμή. Αν δεν παίξει, έχουμε παίκτες που μπορούν να καλύψουν το κενό του. Ολοι πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι».

Για τον κόσμο της ομάδας: «Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Το ξεκίνημα είναι αρκετά καλό. Ο κόσμος βλέπει κάτι διαφορετικό και το χαίρεται. Καταλαβαίνει πως το πρωτάθλημα με τους συνεχόμενους αγώνες είναι πιο δύσκολο και πως η υποστήριξή του πρέπει να είναι πιο θερμή. Οσο περνάει ο καιρός, το γήπεδο θα γεμίζει ακόμα περισσότερο. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας σε κόσμιο πάντα πλαίσιο και χωρίς βία».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.