Φελντέιν: «Ο κόουτς μας έκανε να πιστέψουμε!»

Φελντέιν: «Ο κόουτς μας έκανε να πιστέψουμε!»

Γιώργος Κούβαρης
Φελντέιν: «Ο κόουτς μας έκανε να πιστέψουμε!»

bet365

Ο Τζέιμς Φελντέιν μιλάει στο gazzetta.gr για το μυστικό της αλλαγής των «πρασίνων», τα όσα έφερε ο Τσάβι Πασκουάλ, ενώ αναφέρθηκε και στο... πλούσιο μπλοκάκι των συστημάτων του.

Από τη μέρα που ανέλαβε ο Τσάβι Πασκουάλ την τεχνική ηγεσία των «πρασίνων», ένα από τα μεγάλα κέρδη της ομάδας είναι και ο Τζέιμς Φελντέιν.

Μπορεί τα σενάρια για τον Δομηνικανό γκαρντ να δίνουν και να παίρνουν, αλλά εκείνος έχει βαλθεί να αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας και ότι μπορεί να προσφέρει σημαντικές λύσεις ενόψει της συνέχειας.

Η αρχή έγινε στο Μπάμπεργκ, όταν με δικά του σουτ ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο και στη συνέχεια τη δυνατότητα να επιστρέψει στο ματς. Άλλωστε στα δύο τελευταία ματς της EuroLeague, οι 5,5 πόντοι κατά μ.ο. στο ξεκίνημα της σεζόν... διπλασιάστηκαν και έγιναν 11,5 πόντοι, δείγμα της ανοδικής πορείας που βρίσκεται έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του Καταλανού προπονητή. O Τζέιμς Φελντέιν μίλησε στο gazzetta.gr για τα όσα έφερε ο Τσάβι Πασκουάλ, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στα... ουκ ολίγα συστήματα που βάζει σιγά σιγά μέσα στην ομάδα.

-Τις τελευταίες 10 ημέρες έχει αλλάξει τελείως το κλίμα στην ομάδα και αυτόι φαίνεται στο παρκέ. Που οφείλεται;

«Κερδίσαμε τρία παιχνίδια στη σειρά. Αυτό τα λέει όλα. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε ανέβει στα τελευταία ματς, αν και κάθε μέρα βελτιωνόμαστε και γινόμαστε καλύτεροι. Ξέραμε ότι το ματς με την Κύμη θα είναι αρκετά δύσκολο και αυτό διότι προερχόμασταν από δύο συνεχόμενα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα. Και αυτό φάνηκε στο πρώτο δεκάλεπτο όταν και αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Ομως στη συνέχεια βρήκαμε ρυθμό και μπορέσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι...»

-Τι το διαφορετικό έφερε ο κόουτς Πασκουάλ και βλέπουμε αυτή τη βελτίωση της ομάδας;

«Νιώθουμε πιο ελεύθεροι στην επίθεση. Ο κόουτς μας έχει βάλει κάποια δικά του συστήματα τα οποία προσπαθούμε να μάθουμε και να αφομοιώσουμε...»

-Εχει όντως τόσα πολλά συστήματα όπως λέγεται;

(χαμογελάει) «Τα βάζει σιγά-σιγά. Ομως ναι, μπορώ να το πω αυτό. Έχει πολλά! Οπως σου είπα προσπαθεί να τα βάλει λίγα-λίγα μέσα στην ομάδα και εμείς είναι η δουλειά μας να μπορέσουμε να τα ακολουθήσουμε και να τα υπηρετήσουμε. Είμαι σίγουρος ότι θα βάλει και άλλα τις επόμενες ημέρες και εμείς πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για να τα εκτελέσουμε».

-Στο ξεκίνημα δεν είχες βρει τα πατήματά σου, αλλά στα τελευταία ματς ολοένα και ανεβαίνεις. Νιώθεις περισσότερη αυτοπεποίθηση;

«Δεν τα είχα βρει στα φιλικά προετοιμασίας. Οπότε δεν ξέρω αν πιάνεται η κακή μου εβδομάδα που είχαμε παίξει εναντίον της ΤΣΣΚΑ και της Μακάμπι. Άλλωστε γι' αυτόν τον λόγο δεν υπάρχει η περίοδος πριν από τα επίσημα ματς; Για να βελτιώνεσαι και να παρουσιαστείς έτοιμος όταν πρέπει. Μόλις ολοκληρώθηκε η preseason τα ξέχασα όλα και ήμουν έτοιμος να προσφέρω τις υπηρεσίες μου».

-Ουσιαστικά το ματς με την Μπάμπεργκ στη Γερμανία ήταν εκείνο που άλλαξε το τσιπάκι σας και πήρατε τα πάνω σας;

«Ναι, όντως. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας. Ο κόουτς πίστεψε σε εμάς και μας έκανε και εμάς να πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Δείξαμε ότι είμαστε ομάδα και ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα. Πιστέψαμε ότι είμαστε καλή ομάδα. Και αυτό φάνηκε όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 10 πόντους. Αντιδράσαμε γιατί πιστέψαμε στις δυνατότητές μας...»

-Τώρα ακολουθούν δύο ιδιαίτερα ματς για τον Παναθηναϊκό, με την Εφές στην Τουρκία και με την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ...

«Σίγουρα θα είναι πολύ δύσκολο ματς, όπως και όλα στην EuroLeague. Η Εφές είναι πολύ καλή ομάδα παρά το γεγονός ότι έχει μόνο μία νίκη στο ξεκίνημα της σεζόν. Μόνο και μόνο αυτό την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη, αν και διαθέτει γεμάτο ρόστερ. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα πάντα, πόσω μάλλον απέναντι στην Εφές την οποία θα αντιμετωπίσουμε και εκτός έδρας. Ξέρουμε ότι οι Τούρκοι φίλαθλοι είναι λίγο τρελλοί, αλλά είναι κάτι που το περιμένουμε...»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα