Πασκουάλ: «Να ζουν και να νιώθουν οι παίκτες το μπάσκετ»

Πασκουάλ: «Να ζουν και να νιώθουν οι παίκτες το μπάσκετ»

Γιώργος Κούβαρης
Πασκουάλ: «Να ζουν και να νιώθουν οι παίκτες το μπάσκετ»

bet365

Ο Τσάβι Πασκουάλ αναφέρθηκε στο ξεχωριστό πρόγραμμα που έχει κάθε νέος παίκτης, ενώ μίλησε για το πρόγραμμα της EuroLeague και τον τρόπο που θέλει οι παίκτες να αντιμετωπίζουν το μπάσκετ

Ο προπονητής των «πρασίνων» δήλωσε αρχικά ότι «είμαστε ικανοποιημένοι από το παιχνίδι μας. Ήμασταν σοβαροί και θέλαμε να παίξουμε με ρυθμό. Πιστεύω ότι έχουμε δείξει μία βελτίωση σε ό,τι αφορά τη συνέχεια του παιχνιδιού μας και σχετικά με το επιθετικό και το αμυντικό τρανζίσιον. Κρατάω τη σοβαρή συμπεριφορά και τις στιγμές που παίξαμε καλό παιχνίδι».

Σε ερώτηση για το αν είχε πρόγραμμα για τους νεαρούς παίκτες στην Μπαρτσελόνα και πώς σκέφτεται να το εφαρμόσει στον Παναθηναϊκό γιατί φάνηκε να υπολογίζει σε όλους, είπε: «Έχουμε μία ιδέα κι ένα πρόγραμμα για να επιχειρήσουμε να τους βοηθήσουμε. Θέλουμε να επιτυγχάνουν σιγά-σιγά μικρά στάδια βελτίωσης. Είναι πολύ σημαντικό όταν πρόκειται για νέους παίκτες να έχουν σταθερή ανοδική πορεία και να μην έχουν πισωγυρίσματα. Όταν ζητήσουμε από νέους παίκτες να μας δώσουν ένα δεκάρι όταν βρίσκονται στο οκτώ μπορεί να μας δώσουν εξάρι σε όρους απόδοσης. Όταν απογοητεύονται γιατί δεν μπορούν να πετύχουν αυτό που τους ζητάει ο προπονητής καταλήγουν να δίνουν λιγότερα από αυτά που θα μπορούσαν. Οι νέοι παίκτες έχουν το πρόγραμμά τους ξεχωριστά ο καθένας. Οι τρεις που έπαιξαν ανταποκρίθηκαν σε αυτό και στόχος είναι να βοηθούν περισσότερο».

Για τις εύκολες νίκες: «Αυτό που έχω πει είναι ότι πρέπει να είμαστε σοβαροί και στα όρια των δυνατοτήτων μας. Δεν έχω πει ότι θα κερδίζουμε εύκολα. Σέβομαι όλες τις ομάδες, όλους τους παίκτες και τους προπονητές».

Και κατέληξε: «Απαιτείται, να είμαστε ανταγωνιστικοί και ταυτόχρονα να κερδίζουμε. Αυτή είναι η δουλειά που έχει να κάνει πάντα ο προπονητής. Το βασικό είναι να ζεις το παιχνίδι, να ζεις το μπάσκετ και να το μεταφέρεις στους παίκτες. Να το νιώθουν. Σήμερα καταφέραμε να μοιράσουμε τα βάρη και δεν είδα κάποιον παίκτη που να μην έχει τη σωστή νοοτροπία στο γήπεδο. Είμαι της θεωρίας ότι τα καλά πράγματα πρέπει να μετατρέπονται σε συνήθειες. Για να γίνει κάτι συνήθεια πρέπει να το κάνεις 21 φορές συνεχώς, για την ώρα το έχουμε κάνει μόνο τρεις φορές».

Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Μποχωρίδης, τόνισε: «Είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα, με δυο ματς σε Ευρωλίγκα με δύσκολο ταξίδι κιόλας. Κάναμε καλό ξεκίνημα, πήραμε τα δυο ματς, ενώ απέναντι στην Κύμη ήμασταν σοβαροί βγάλαμε ενέργεια για 40 λεπτά. Μπήκαμε δυνατά και δείξαμε σοβαρότητα και πήραμε τη νίκη. Κοιτάμε την Εφές πλέον».

Ενώ για την ευκαιρία που του δόθηκε, είπε: «Έτσι είναι η ζωή του αθλητή, πρέπει να είσαι έτοιμος κάθε φορά, σε οποιοδήποτε ματς για όσο χρειαστεί να είμαι έτοιμος να αγωνιστώ. Σήμερα έπαιξα όσο καλύτερα μπορούσα και πάντα προσπαθώ να κάνω ότι μου ζητάει ο προπονητής μου».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα