Καλαμπάκος: «Ευχαριστούμε τον Χάρη που έχουμε δουλειά!»

Καλαμπάκος: «Ευχαριστούμε τον Χάρη που έχουμε δουλειά!»

bet365

Ο προπονητής του Κόροιβου, Ντίνος Καλαμπάκος, μίλησε στο gazzetta.gr για την απίθανη ανατροπή στο ματς με τη Δόξα Λευκάδας, εξηγώντας ότι σε αυτές τις περιπτώσεις «ορμάς και ό,τι γίνει!».

Για να φτάσουμε εδώ, στο σημείο δηλαδή ο Κόροιβος να πανηγυρίζει την πρώτη νίκη του στην εφετινή Basket League κόντρα στον Χάρη Μαρκόπουλο, τον προπονητή με τον οποίο συμπορεύθηκε τα πρώτα δυο χρόνια στην κατηγορία, πρέπει να γυρίσουμε στο 30'02" της αναμέτρησης με τη Δόξα Λευκάδας.

Τότε που ο Ρόμπινσον εκτόξευσε τη διαφορά στο +18 (43-61) για τους φιλοξενούμενους, με τον Κόροιβο να... φλερτάρει έντονα με το 0/4. Αμ, δε!

Ακολούθησε σερί 21-0 για την ομάδα της Ηλείας που συμβιβάστηκε με το «ζην επικινδύνως», ανατρέποντας το εις βάρος της 52-67 σε 73-67 μέσα σε έξι λεπτά, ολοκληρώνοντας την ανατροπή της χρονιάς στην Α1!

Ο προπονητής του Κόροιβου και ρούκι κόουτς στην Basket League, Ντίνος Καλαμπάκος, μίλησε στο gazzetta.gr δίνοντας συμβουλές επιβίωσης τη στιγμή που το μυαλό δεν... συμφωνεί με τα πόδια!

«Το απόγευμα που κλονίστηκε το σύμπαν»

Μετά το αρχικό 0/3 στο πρωτάθλημα, ο Κόροιβος πέτυχε την πρώτη νίκη του στην Basket League, έστω κι αν χρειάστηκε να ολοκληρώσει μια απίθανη ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο! Γιατί επιλέξατε τον δύσκολο δρόμο;
«Γιατί, ξέραμε ποιος είναι ο εύκολος (γέλια); Το θέμα στην περίπτωσή μας είναι ότι μιλάμε για μια νέα ομάδα, με πολλούς μικρούς σε ηλικία παίκτες που πρέπει να αποδεικνύει σε κάθε αγωνιστική ότι αξίζει να βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους. Είχαμε στο μυαλό μας το 0/3 και, κυρίως, την εμφάνιση κόντρα στην Κύμη που μας πείραξε το μυαλό! Κλονίστηκε το... σύμπαν εκείνο το απόγευμα. Έπειτα από τέτοιες εμφανίσεις, υποσυνείδητα σκέφτεσαι αν είσαι καλός κι αν μπορείς να σταθείς σε αυτή την κατηγορία. Όλο αυτό το ζόρι μας βγήκε στο παρκέ, κόντρα στη Δόξα. Από ένα σημείο και μετά, δεν συμφωνούσε το μυαλό με τα πόδια μας, δεν βγάζαμε άκρη! Τέλος καλό, όλα καλά».

Από ποιο σημείο και μετά αρχίσατε να πιστεύετε στο comeback;
«Μόλις μπήκαν τα πρώτα 2-3 σουτ στην τέταρτη περίοδο. Η Δόξα Λευκάδας κόλλησε, μαζέψαμε τη διαφορά στους 10-11 πόντους κι εκεί είπαμε ότι θα τα παίξουμε όλα για όλα! Όποιος επιβιώσει! Ξέρεις, είναι αυτό που λένε ότι ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται... Δεν είχαμε να χάσουμε απολύτως τίποτα. Όπως, λοιπόν, την πατήσαμε εμείς στα πρώτα τρία δεκάλεπτα, έτσι την πάτησε η Δόξα. Βραχυκύκλωσε το μυαλό τους στο τέλος».

Ας κάνουμε και μια υπόθεση εργασίας. Έχετε σκεφτεί τι θα γινόταν αν δεν γινόταν... ό,τι έγινε στο τέλος και μένατε στο 0/4;
«Τα πράγματα είναι απλά. Θα ήταν πολύ δύσκολο. Θα είχαμε κλονιστεί, θα μας είχε διαλύσει ψυχολογικά αν μέναμε χωρίς νίκη έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές...»

Σε αυτές τις περιπτώσεις, λοιπόν, τι παίζει μεγαλύτερο ρόλο σε μια ομάδα που βρίσκεται πίσω στο σκορ με 18 πόντους κι έχει μπροστά της ένα δεκάλεπτο; Η ψυχή, το καθαρό μυαλό ή οι οδηγίες από τον πάγκο;
«Ο προπονητής παίρνει συγκεκριμένες αποφάσεις. Δώσαμε, λοιπόν, κάποιες οδηγίες, όπως είχαμε δώσει άλλες 35-40 πριν φτάσουμε σε εκείνο το σημείο. Πήγαμε στο αντάρτικο! Οι παίκτες μου κατάλαβαν ότι παίζουν τον ιδρώτα και τη... ζωή τους, είχαν την ικανότητα να αντιληφθούν τη δυσκολία και τα έδωσαν όλα. Για να καταλήξω και να απαντήσω στην ερώτησή σου, σε αυτές τις περιπτώσεις λες ότι "πάμε να ορμήξουμε κι ό,τι γίνει"».

«Στο Παγκράτι ήμουν και... διευθυντής ορχήστρας»

Σε προσωπικό επίπεδο, πως έχετε βιώσει αυτή τη μετάβαση από την Α2 στην Basket League;
«Μιλάμε για δυο εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Άλλα πράγματα, άλλα βιώματα, άλλες καταστάσεις. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο οργανωμένα και τακτοποιημένα, έχω τους συνεργάτες μου που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μου. Στο Παγκράτι, για παράδειγμα, έκανα τα πάντα. Ήμουν προπονητής, γιατρός, φροντιστής και διευθυντής ορχήστρας (γέλια)! Τι να κάνουμε... Πλέον η Α1 θέλει κοστούμι και γραβάτα».

Έχει χρειαστεί να ανατρέψετε ξανά διαφορά 18 πόντων;
«Φυσικά! Το έζησα πέρσι με το Παγκράτι, συμπτωματικά πάλι απέναντι στη Λευκάδα. Αν θυμάμαι καλά, χάναμε για 17 πόντους όμως στο τέλος το γυρίσαμε. Έπειτα από τέτοιες ανατροπές αποκτάς εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, καταλαβαίνεις τη δυναμική σου και πείθεις τον εαυτό σου ότι μπορείς να πετύχεις τον στόχο σου, παίζοντας στο κόκκινο».

Με βάση ό,τι έχουμε δει αυτές τις πρώτες αγωνιστικές, ποιες είναι οι ομάδες που θεωρητικά πρέπει να βάλει από κάτω ο Κόροιβος για να σώσει την κατηγορία;
«Δεν μπορείς να πεις ακόμα τίποτα! Τι εκτίμηση να κάνεις με ό,τι γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες. Οι... ειδικοί λένε ότι εμείς είμαστε το φαβορί για να πέσουμε. Εμείς, μαζί με τα Τρίκαλα. Βλέπεις, όμως, ότι η Λευκάδα πήγε να κάνει τη ζημιά στον Ολυμπιακό ενώ ο Απόλλων βρέθηκε ένα σουτ μακριά από το να κερδίσει στην έδρα του ΠΑΟΚ. Μπορεί να κάνεις μια νίκη από εκεί που δεν το περιμένει κανείς και να σε απογειώσει, μπορεί να χάσεις ένα ματς εκτός προγράμματος και να σε καταστρέψει. Υπομονή, λοιπόν! Εδώ είμαστε και θα δούμε στο τέλος».

«Ευχαριστούμε τον Χάρη που έχουμε δουλειά!»

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχετε αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής;
«Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι οι ξένοι και η προσαρμογή τους στα δεδομένα και τις απαιτήσεις της ομάδας και της κατηγορίας. Τέλος, να πούμε κι ένα ευχαριστώ στον Χάρη Μαρκόπουλο, που κράτησε την ομάδα πέρσι κι έχουμε δουλειά εδώ φέτος!».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα