Ολυμπιακός - Κολοσσός 75-67 (pics & vid)

Ολυμπιακός - Κολοσσός 75-67 (pics & vid)
Ο Ολυμπιακός τη γλύτωσε στο τελευταίο δευτερόλεπτο στη Λευκάδα, τη γλύτωσε και στο τελευταίο δίλεπτο με τον Κολοσσό (75-67). Χωρίς συγκέντρωση σε ένα ακόμη θεωρητικά «εύκολο» ματς.

Μετά τη Λευκάδα ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε χωρίς συγκέντρωση και χαλαρός στην άμυνα και στο ματς με τον Κολοσσό. Οι Ροδίτες έπαιξαν πολύ καλά και στο 38’ είχαν το σκορ ισόπαλο στους 67 πόντους για να ακολουθήσει ένα δίλεπτο σοβαρού μπάσκετ και να πάρουν τη νίκη οι Πειραιώτες με 75-67.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Κολοσσό να εκμεταλλεύεται τη νωθρότητα με την οποία αγωνιζόντουσαν οι γηπεδούχοι. Άμυνα του Ολυμπιακού δεν υπήρχε στην πρώτη περίοδο κι έτσι οι Ροδίτες είχαν σε όλη της τη διάρκεια το προβάδισμα σκοράροντας συνολικά 25 πόντους.

Η τραγική άμυνα των γηπεδούχων συνεχίστηκε κανονικά και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Κολοσσός έβρισκε εύκολα σουτ, τα έβαζε και ήταν μπροστά στο σκορ μόλις με 6 πόντους (40-46, 20’) χάρη στον επιθετικό οίστρο του Ιωάννη Παπαπέτρου (13π.).

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανική το τρίτο δεκάλεπτο και με σερί 10-0 βρέθηκε στο +4. Οι Ροδίτες απέδειξαν σε εκείνο το σημείο πως διαθέτουν καλή ομάδα και με μπροστάρηδες τους Ρελεφόρντ και Ρέντικ, όχι μόνο δεν εγκατέλειψε, αλλά συνέχισε να διεκδικεί στα ίσα τη νίκη στο ΣΕΦ.

Με καλάθι του Παναγιώτη Βασιλόπουλου ο Κολοσσός προηγήθηκε με 61-64 (34’) και η πίεση είχε μεταφερθεί 100% στα χέρια των γηπεδούχων. Για πρώτη φορά στο ματς και αφού το πλάνο με τα τρίποντα δεν είχε δώσει λύσεις, αποφάσισαν οι Πειραιώτες να δώσουν τη μπάλα στον Γιώργο Πρίντεζη. Ο διεθνής φόργουορντ σκόραρε 4 σερί πόντους, βγήκαν και δυο καλές άμυνες και τελικά οι γηπεδούχοι γλύτωσαν το κάζο από τον Κολοσσό.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός νίκησε γιατί απλά σοβαρεύτηκε στο τελευταίο δίλεπτο, ακούμπησε τη μπάλα στο low post και βρήκε πόντους από εκεί.

Οι φιλοξενούμενοι σούταραν καλύτερα σε βολές (79%-100%) και δίποντα (41%-47%), ωστόσο οι Πειραιώτες έκαναν 4 λιγότερα λάθη (12-16).

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Έρικ Γκριν σκόραρε 18 πόντους (3/6δ., 2/4τρ., 6/6β.) ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ο κορυφαίος με 15 πόντους (3/7δ., 3/6τρ., 0/1β.), πήρε 7 ριμπάουντ, έκανε ένα κόψιμο και έπαιξε καλή άμυνα.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Πολλοί παίκτες του Ολυμπιακού υστέρησαν, αλλά ο Πάτρικ Γιανγκ τους ξεπέρασε. Σε 10:31 είχε 2 πόντους (0/2., 2/2β.), 2 ριμπάουντ και σωρεία κακών αμυντικών τοποθετήσεων.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Με το σκορ στο 67-67, ο Ολυμπιακός έτρεξε σερί 8 αναπάντητων πόντων και πήρε το ματς.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Κώστας Παπανικολάου δεν ξεκίνησε καλά, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησε πάρα πολύ και τελείωσε τον αγώνα με 10 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα και ισάριθμα λάθη.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Ρέλεφορντ μπήκε στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού και με άλεϊ ουπ πάσα σέρβιρε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα στον Ρέντικ για να κάνει το 55-55.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός όλα όσα έκανε στο παρκέ για 38’. Ειδικά τα 13/32 δίποντα.

Ο Κολοσσός τη χαμένη ευκαιρία για την ιστορικότερη νίκη του συλλόγου.

Τα δεκάλεπτα: 25-25, 40-46, 57-57, 75-67

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα