Οι τραυματίες της EuroLeague (pics & vids)

Στέλλα Παπαδοπούλου
Οι τραυματίες της EuroLeague (pics & vids)
Η σεζόν δεν άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για αρκετούς παίκτες της EuroLeague και το gazzetta.gr κάνει... καταγραφή των τραυματιών.

Η EuroLeague μόλις άρχισε, ωστόσο ήδη αρκετές ομάδες μετρούν απώλειες! Από τον Μάικ Τζέιμς του Παναθηναϊκού που τραυματίστηκε πάνω στα νεύρα του, τον Κόπονεν που είχε ατύχημα με ταξί, μέχρι τον άτυχο Πάου Ρίμπας που χάνει τη σεζόν. Η νέα διοργάνωση δεν ήταν... γούρικη για αρκετούς παίκτες και το gazzetta.gr συγκέντρωσε τους τραυματίες.

Μάικ Τζέιμς (Παναθηναϊκός): Η είδηση του τραυματισμού του Αμερικανού πριν καλά καλά ξεκινήσει η σεζόν έσκασε σαν... βόμβα. Ο Μάικ Τζέιμς πάνω στα νεύρα του στην προπόνηση στις 8/10... κατεδάφισε με μπουνιά μία τζαμαρία. Το αποτέλεσμα; Ο «πράσινος» point guard υπέστη βαρύ θλαστικό θραύσμα στο αντιβράχιο του δεξιού του χεριού και η ομάδα κοιτάει την αγορά για παίκτη που θα καλύψει το κενό του, αφού οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγω για επιστροφή μετά από δύο μήνες.

Πέτερι Κόπονεν (Mπαρτσελόνα): Ο Φινλανδός γκαρντ είχε ατύχημα με το ταξί στο οποίο επέβαινε στις 18/9 και υπέστη κρανιογκεφαλικές κακώσεις! Ο άτυχος παίκτης διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου έμεινε τέσσερις μέρες κι αφού πέρασε στην εντατική δύο 24ωρα. Η περιπέτεια που πέρασε ανήκει στο παρελθόν και έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα των Καταλανών στη EuroLeague κόντρα στην Μπάμπεργκ (28/10).

Πάου Ρίμπας (Mπαρτσελόνα): Ο Κόπονεν επέστρεψε, ο Γιώργος Μπαρτζώκας όμως έχασε τον Πάου Ρίμπας! Ο άτυχος παίκτης υπέστη ολική ρήξη αχίλλειου τένοντα την τρίτη αγωνιστική απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και θα μείνει εκτός έως το τέλος της σεζόν.

Χουάν Κάρλος Ναβάρο-Τζάστιν Ντόελμαν (Mπαρτσελόνα): Ο Έλληνας τεχνικός της Μπαρτσελόνα έχει κι άλλα αγωνιστικά προβλήματα. Ο Τζάστον Ντόελμαν αποχώρησε στην αναμέτρηση με την Φενέρμπαχτσε (21/10) με διάστρεμμα, ενώ από την άλλη ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο που αγωνίστηκε μόνο στην πρεμιέρα τραυματίστηκε στον αριστερό μηρό σε αγώνα του πρωταθλήματος με την Μπιλμπάο και μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του. Μέσα σε όλα αυτά ο Άντε Τόμιτς αποχώρησε με ενοχλήσεις προς το τέλος της αναμέτρηση με την Μπάμπεργκ (28/10) κι ευτυχώς οι πρώτες εκτιμήσεις έδειξαν πως δεν έχει κάτι το ανησυχητικό. Επίσης, μην ξεχνάμε πως από την αρχή της σεζόν οι Καταλανοί δεν έχουν στη διάθεσή τους τον Σέιν Λαουάλ που χειρουργήθηκε στο γόνατο το καλοκαίρι.

Τζέισον Γκρέιντζερ (Αναντολού Εφές): Ο Τζέισον Γκρέιντζερ ήταν από τους άτυχους της 4ης αγωνιστικής. Ο γκαρντ της Αναντολού Εφές χτύπησε στον ώμο στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Νταρουσάφακα και θα μείνει εκτός έως τρεις εβδομάδες.

Άντον Πονκρασόφ (Ούνικς Καζάν): Απέναντι στην Νταρουσάφακα τραυματίστηκε και ο άσος της Ούνικς Καζάν (25/10). Ο άτυχος παίκτης αποχώρησε τραυματίας την τέταρτη περίοδο και τα νέα των εξετάσεων ήταν άσχημα. Ο Ρώσος γκαρντ τραυματίστηκε στο γόνατο και η επιστροφή του υπολογίζεται από 2 έως 3 μήνες.

Κότι Κλαρκ (Ούνικς Καζάν): Ο τραυματισμός του Πονκρασόφ ήρθε λίγες μέρες μετά το... σοκ με τον Κότι Κλαρκ. Ο Αμερικανός φόργουορντ τραυματίστηκε κόντρα στην Μπάμπεργκ επίσης στο γόνατο και αναμένεται να επιστρέψει στο τέλος του χρόνου.

Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Φενέρμπαχτσε): Ο Σέρβος γκαρντ της Φενέρμπαχτσε τραυματίστηκε στον αστράγαλο του δεξιού ποδιού στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής με τη Ζαλγκίρις Κάουνας (26/10) και θα επιστρέψει σε τουλάχιστον 2-3 βδομάδες.

Αντρέα Μπαρνιάνι (Μπασκόνια): Ο Ιταλός φόργουορντ τραυματίστηκε (γαστροκνήμιο) στο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις Κάουνας και έχει μείνει εκτός τη 3η και την 4η αγωνιστική της EuroLeague.