Κεραμιδάς: «Όσο ψηλότερα γίνεται με τον Ερμή Αγιάς»

Gazzetta team
Κεραμιδάς: «Όσο ψηλότερα γίνεται με τον Ερμή Αγιάς»
Ο Κώστας Κεραμιδάς παραχώρησε την πρώτη συνέντευξή του ως νέος προπονητής του Ερμή Αγιάς, εξηγώντας τους λόγους που αποδέχτηκε την πρόκληση.

Ο πρώην προπονητής του Αμαρουσίου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Mpetshow του PRESSing 90.1 και δήλωσε προβληματισμένος για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε κορυφαίο επίπεδο και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμη στις εθνικές κατηγορίες. Παράλληλα δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το νέο κεφάλαιο που ανοίγει η συνεργασία του με τον Ερμή.

«Είναι τιμή μου να αναλαμβάνω μια ομάδα με σοβαρή διοίκηση, έναν πρόεδρο, τον κ. Ριζούλη, που προσπαθεί πάντα για το καλύτερο, καλή οργάνωση και αγωνιστική δυναμική, την οποία ένιωσα αντιμετωπίζοντας τον Ερμή ως αντίπαλος, σε μια σεζόν που έμεινε ψηλά στη βαθμολογία και διεκδικούσε την είσοδο στα playoffs ως την τελευταία αγωνιστική. Αν μάλιστα έμενε ο πρώτος ξένος ως το τέλος, θεωρώ σίγουρος πως θα έμπαινε με πολύ καλή προοπτική στα playoffs»!

Στη συνέχεια επισήμανε: «Στόχος είναι να πάει η ομάδα όσο γίνεται ψηλότερα, χωρίς να θέλω αυτή τη στιγμή να το προσδιορίσω, απ’ τη στιγμή που δεν ξέρουμε καν όλους τους αντιπάλους μας. Αν το ψηλότερα σημαίνει άνοδος, καλώς να έρθει. Προσωπικά δέχομαι την πρόκληση, δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνω να δουλέψω εκτός κέντρου και αισθάνομαι πολύ ωραία γι’ αυτό».

Αναφορικά με το οργανωτικό σκέλος της δουλειάς του, τόνισε πως «θα γίνουν κάποιες προπονήσεις με το υπάρχον υλικό, για να δούμε τι ακριβώς έχουμε, προκειμένου να κινηθούμε μεταγραφικά για την ενίσχυση της ομάδας. Από αύριο Τρίτη θα συναντηθούμε με τον πρόεδρο και θα τα βάλουμε όλα κάτω. Είναι αλήθεια πως αριθμητικά λείπουν αρκετοί παίκτες, αλλά πρέπει να προσέξουμε για να δέσουμε την εμπειρία που χρειαζόμαστε με την ανάδειξη παιδιών που το αξίζουν, για να δώσουμε στην ομάδα και μια προοπτική. Από κει και πέρα, είναι σαφές πως πρώτα θα δούμε τη Έλληνες θα ‘χουμε, για να επιλέξουμε και τον ξένο μας».

Κλείνοντας, τόνισε πως «στην παρούσα φάση οι συνεργάτες μου θα είναι από την Λάρισα και θα δούμε μελλοντικά αν θα χρειαστούμε κάτι ειδικότερα από την Αθήνα ή αλλού», ενώ κατέστησε απολύτως σαφές πως δεν συνεχίζει στην Εθνική Γυναικών, όπου πολλές παίκτριες έκλεισαν τον κύκλο τους και θα προσηλωθεί πλήρως στην συνεργασία του με τον Ερμή.

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα