Καλαμπόκης: «Το ρεκόρ μας δικαιώνει»

Gazzetta team
Καλαμπόκης: «Το ρεκόρ μας δικαιώνει»
Το τελευταίο του παιχνίδι δίνει το Σάββατο το Περιστέρι, με τον Γιάννη Καλαμπόκη να μιλά για την ξέφρενη φετινή πορεία της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την φετινή πορεία του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου:

«Τίποτα λιγότερο από μια συναρπαστική και σπουδαία εμπειρία. Η διαδρομή πραγματικά ήταν για όλους εμάς, που ζήσαμε την φετινή χρονιά από μέσα, πολύ ενδιαφέρουσα γιατί βρέθηκα σε μια ομάδα, η οποία από την διοίκηση μέχρι το σταφ, τους παίκτες και τους ανθρώπους που είναι καθημερινά γύρω από την ομάδα είχε επικοινωνία και συνεννόηση σε υψηλό βαθμό.

Τα νέα παιχνίδια της Novomatic, με εντυπωσιακά γραφικά και δυνατό ήχο, μόλις έφτασαν στην Sportingbet.gr! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Αυτό έκανε την καθημερινότητα μας πιο εύκολη και πολύ ευχάριστη και νομίζω ότι το ρεκόρ που έχει κάνει η ομάδα (28-1), μια ημέρα πριν την λήξη του πρωταθλήματος, δικαιώνει και αντικατοπτρίζει όλη αυτή την προσπάθεια».

Για το επίτευγμα των 28 νικών και της μόλις μιας ήττας του ΓΣΠ:

«Δεν ξέρω ποια ομάδα και αν θα βρεθεί να καταρρίψει αυτό το ρεκόρ και δεν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο κάναμε αυτή την διαδρομή. Εμείς κάθε φορά προσπαθούσαμε να βρούμε κίνητρο να καταφέρουμε να κάνουμε μια νίκη σεβόμενοι και την αξία του ο κάθε παίκτης αλλά και την δυναμική της ομάδας και την ιστορία που αυτή η ομάδα κουβαλάει».

Για τις νίκες που αποτέλεσαν τα κομβικά σημεία του πρωταθλήματος:

«Αρχικά, η νίκη επί του Εθνικού, στην τελευταία επίθεση, γιατί μέσα από αυτήν την φάση μπορείς να δεις πολλά πράγματα, που εν γένει αντικατοπτρίζουν, τελικά, όλη αυτήν την χρονιά, αφού οι πρωταγωνιστές ήταν οι πυλώνες γύρω από τους οποίους έγινε το στήσιμο της φετινής ομάδας.

Αφενός ο ΚιΚι Κλαρκ… δύσκολα θα βρεις Αμερικάνο, και μάλιστα σκόρερ, που θα πασάρει στο τελευταίο δευτερόλεπτο σε συμπαίκτη του και αφετέρου έναν ψηλό (σ.σ. Σκορδίλης) που μπορεί να τρέχει το γήπεδο λες και είναι 1,80 και να καρφώνει την μπάλα με αυτή την μανία. Είναι δυο στοιχεία που χαρακτήρισαν την ομάδα μας σε όλη αυτή την πορεία.

Επίσης η εκτός έδρας νίκη στη Λευκάδα, το “διπλό” στον Χολαργό, που ήρθε με σπουδαία εμφάνιση και μας τόνωσε την αυτοπεποίθηση για την συνέχεια και, φυσικά, το συναρπαστικό παιχνίδι στο Ιβανώφειο με τον Ηρακλή, όπου ήρθε μια ακόμα σπουδαία νίκη, που την χαρακτήρισε η σταθερότητα και η συγκέντρωση, που επέδειξαν άπαντες, παρά την καυτή έδρα είναι και δείχνουν την ταυτότητα και τον χαρακτήρα αυτής της ομάδας.

Σίγουρα δείξαμε την απαιτούμενη διάρκεια και δεν δώσαμε περιθώρια αμφισβήτησης, αν εξαιρέσεις ένα κακό δεκάλεπτο κόντρα στον Χολαργό, ούτε το οποιαδήποτε δικαίωμα σε κανέναν. Ακόμα και αυτά τα τελευταία παιχνίδια μόνο αδιάφορα δεν είναι για μας και αυτό θα συμβεί και στο τελευταίο με αντίπαλο τον Αμύντα, όπου θέλουμε κάνουμε άλλη μια νίκη, ώστε να ολοκληρώσουμε αήττητοι εκτός έδρας την φετινής μας πορεία».

Για τη χημεία και τις σχέσεις μεταξύ των παικτών:

«Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, θέλει καθημερινή προσπάθεια, πρέπει από την αρχή να μην αφήσεις τα πράγματα να ξεφύγουν και να μπορέσεις να ελέγξεις όλα κομμάτια.

Εμείς είχαμε πολλούς παίκτες που ήταν προσωπικότητες και υπήρξαν πρωταγωνιστές στις ομάδες τους . Το να αποδεχθείς ένα ρόλο είναι το μεγαλείο της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του κάθε αθλητή. Το να μπορεί να λειτουργεί σε έναν κοινό σε συνολικότερο στόχο από την αξία του ίδιου.

Πολλές φορές χρειάζεται να κάνεις πράγματα κόντρα στις συνήθειές σου κόντρα σε αυτά που έχεις μάθει σε σε ευχαριστούσαν ίσως, αρκεί η ομάδα να πετύχει τον στόχο της. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο προσόν των παικτών μας που σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος καθημερινά δείχνανε ότι μπορούν να είναι καλοί συμπαίκτες, να γίνονται καλύτεροι παίκτες μέσα από την διαδικασία της ομάδας και τελικά το αποτέλεσμα δικαιώνει αυτήν την επιλογή τους να έρθει εδώ».

Για την Εφηβική και την Παιδική ομάδα του ΓΣ Περιστερίου που έφτασαν μέχρι τους τελικούς της ΕΣΚΑ:

«Το επίπεδο επικοινωνίας και χημείας που υπάρχει στη σκέψη όσων εργάζονται στον ΓΣΠ (διοίκηση και τεχνικό σταφ) είχε αυτό σαν στόχο. Να υπάρχει μια συνέχεια από το ανδρικό, μια προετοιμασία κάποιων παιδιών για να μπορούμε να λέμε σε κάποια χρόνια πάλι ότι το Περιστέρι στηρίζεται σε παιδιά δικά του, τα οποία είναι μέσα στους κόλπους της ομάδας και δεν προσπαθείς να ψάξεις δεξιά αριστερά να τα βρεις.

Το γεγονός ότι μετά από καιρό η ομάδα επέστρεψε σε τελικούς για εμένα δεν λέει κάτι παραπάνω γιατί η μεγαλύτερη ανταμοιβή ποια είναι; Μια μέρα μετά τον χαμένο τελικό (σ.σ. κόντρα στην ΑΕΚ) ο Ζώης Καράμπελας έπαιξε 8 λεπτά στην ανδρική ομάδα, καταφέρνοντας, μάλιστα, να συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Η ουσία είναι αυτή… Το πώς αυτό το παιδί προετοιμάστηκε μέσα από την διαδικασία να μπορεί να στέκεται στο ανδρικό, να παίζει.

Το ίδιο ισχύει και για άλλα παιδιά όπως ο Κάδρας. Μπήκαν στην προπόνηση και είδαν τις διαφορές και τι απαιτείται για να γίνει κανείς από έφηβος άνδρας σε μια ομάδα μάλιστα όπως το Περιστέρι που έχει απαιτήσεις. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο που δόθηκε από τον Νίκο Καραγιάννη και από τους υπόλοιπους σε αυτά τα παιδιά. Παίρνουν την ευκαιρία, δουλεύουν σκληρά και ευχή όλων μας είναι μια μέρα να τα δούμε να είναι εκεί… στην πρώτη ομάδα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα