Ο Ολυμπιακός θυμήθηκε την κατάκτηση του περσινού κυπέλλου!

Ο Ολυμπιακός θυμήθηκε την κατάκτηση του περσινού κυπέλλου!

Gazzetta team
Ο Ολυμπιακός θυμήθηκε την κατάκτηση του περσινού κυπέλλου!

bet365

Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού καλείται να διατηρήσει τα κεκτημένα και να κάνει το... three peat στο Final 4 της Γλυφάδας.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν ο Πρίντεζης αναδειχτεί πρώτος σκόρερ του αγώνα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Οι «ερυθρόλευκες» μετρούν δύο σερί κατακτήσεις το 2016 και το 2017 και πλέον θέλουν να φτάσουν για 3η σερί χρονιά σε ένα ακόμα τρόπαιο.

Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός θυμήθηκε την περσινή πορεία της ομάδας μέχρι την κατάκτηση του κυπέλλου.

Αναλυτικά:

«Ο Θρύλος την Παρασκευή συμμετέχει στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος με απώτερο σκοπό την διατήρηση των κεκτημένων του. Οι «ερυθρόλευκες» αγωνίζονται απέναντι στον Φάρο Κερατσινίου στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας στον δεύτερο ημιτελικό του θεσμού, καθώς νωρίτερα ΠΑΟΚ και Αθηναϊκός θα «μονομαχήσουν» για το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από το περσινό νταμπλ και όπως είναι αναμενόμενο, θέλει να παραμείνει και αήττητος αλλά και κατακτητής του τροπαίου. Προέρχεται μάλιστα από ένα Κύπελλο τη σεζόν 2016-17 που κανείς δεν μπόρεσε να τον σταματήσει και να τον εμποδίσει.

Η αρχή έγινε στις 9 Οκτωβρίου του 2016, όταν και οι «ερυθρόλευκες» πραγματοποίησαν εντυπωσιακό ντεμπούτο για τις επίσημές τους υποχρεώσεις.

Ο Θρύλος λοιπόν, φιλοξενήθηκε από τον Φάρο στο Κερατσίνι για την φάση των «16» του θεσμού και δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα για να κατακτήσουν μία ευρεία νίκη.

Έχοντας τον κόσμο του στο πλευρό του, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 117-48 στο κλειστό γυμναστήριο «Π. Νικολαΐδης» και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σε ένα παιχνίδι που δεν αγωνίστηκαν οι Λικέντρα Τζόνσον, Κατερίνα Μπαρτόνοβα και Μίλιτσα Γιοβάνοβιτς, από νωρίς οι φιλοξενούμενες έδειξαν τις διαθέσεις τους καθώς προηγήθηκαν με 10 πόντους (0-10), στα 3 πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι συνέχισε σε αυτόν τον ρυθμό και η πρώτη περίοδος βρήκε την ομάδα του Θρύλου στο +19 (12-31), δείγμα της διαφοράς ποιότητας των δύο ομάδων. Η πίεση σε κάθε πλευρά του παρκέ παρέμεινε αμείωτη, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα το 18-59 του ημιχρόνου στο «Π. Νικολαΐδης». Και δεν σταμάτησε εκεί ο Ολυμπιακός, όσο περνούσε η ώρα στο τρίτο δεκάλεπτο η απόσταση όλο και ξέφευγε και οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταία περίοδο με τη διαφορά στους 54 πόντους (32-86) υπέρ του Θρύλου.

Η Καλτσίδου μέσα από την ρακέτα ήταν αυτή που σκόραρε για την κατοστάρα (40-100) με το τελικό 48-117, να δίνει το εισιτήριο στις «ερυθρόλευκες» για την προημιτελική φάση του θεσμού.

Το στατιστικό του Θρύλου απέναντι στον Φάρο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καπογιάννη):Γκοτζή 13 (2), Σταμάτη 19 (4), Μπόνη 7 (1), Χατζηνικολάου 13, Μάλτση 4, Παπαμιχαήλ 18, Χαλιβέρα 9, Φουράκη 17, Καλτσίδου 17

ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΗΝΑΪΚΟ

Στις 17 Δεκεμβρίου του 2016, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Αθηναϊκό στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος. Η κόπωση ήταν εμφανέστατη από το ταξίδι από το Κόζιτσε, καθώς το βράδυ της προηγούμενης ημέρας ο Θρύλος είχε επιστρέψει στη χώρα μας από το παιχνίδι του Eurocup. Όπως και να είχε πάντως, η ομάδα του Πειραιά έκανε το καθήκον της απέναντι στον Αθηναϊκό, επικράτησε με 73-51 και προκρίθηκε στο Final 4 του θεσμού, έχοντας μάλιστα και πάλι εκτός την Λικέντρα Τζόνσον, η οποία είχε πρόβλημα τραυματισμού.

Τα δείγματα της «ερυθρόλευκης» κόπωσης φάνηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο και οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να προηγηθούν με βραχεία κεφαλή (16-17). Με την πάροδο του χρόνου στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός ανέβαζε ρυθμό και με τις Κάιζερ (9 πόντοι) και Καλτσίδου (6 πόντοι), έπαιρνε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο παρκέ. Έτσι, προηγήθηκε στο ημίχρονο με 33-27 και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω.

Με το πόδι στο γκάζι, η ομάδα Πειραιά ξέφυγε για τα καλά στο σκορ και με μπάσκετ υπεροχής, έφτασε να προηγείται στο κλείσιμο του δεκαλέπτου με 15 πόντους διαφορά (52-37).

Το παιχνίδι είχε πάρει τον δρόμο του, ο Αθηναϊκός δεν είχε δυνάμεις για να φανερώσει εκ νέου αντίσταση και ως φυσικό επόμενο ήταν η νίκη του Ολυμπιακού με 22 πόντους (73-51), που τον έφερε και στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το στατιστικό του Θρύλου απέναντι στον Αθηναϊκό

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καπογιάννη):Σταμάτη 4, Μπόνη, Χατζηνικολάου 2, Κάιζερ 15, Μάλτση 6, Παπαμιχαήλ, Χαλιβέρα 2, Φουράκη 8, Δημητράκου 8, Κοσμά 16, Χόντζες, Καλτσίδου 12

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΙΕΣΤΕΙ

Έχοντας προκριθεί εμφατικά στο Final 4 του θεσμού, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στον πρώτο ημιτελικό, στις 24 Μαρτίου του 2017, τον Πρωτέα Βούλας στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας. Και πάλι όμως μία ομάδα υπήρχε στο παρκέ και οι «ερυθρόλευκες» πήραν το εισιτήριο που οδηγούσε στον μεγάλο τελικό, επικρατώντας με το ευρύ 85-56. Πρώτη σκόρερ ήταν η Εβίνα Μάλτση με 18 πόντους ενώ την ακολούθησαν η Ζωή Δημητράκου και η Εβίνα Σταμάτη με 15 πόντους αμφότερες, ενώ η Στέλλα Καλτσίδου ολοκλήρωσε το ματς με 11 πόντους.

Από νωρίς λοιπόν ο Θρύλος προηγήθηκε στο σκορ και κράτησε απόσταση σιγουριάς από την ομάδα της Βούλας. Το δεκάλεπτο τελείωσε με 17-10 υπέρ της ομάδας της Ελένης Καπογιάννη, που όσο περνούσαν τα λεπτά, ξεδίπλωνε τις αρετές της στο παρκέ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να περάσει τους 10 πόντους και σιγά σιγά να «χτίζεται» η νίκη πρόκρισης στον τελικό. Το ημίχρονο έκλεισε στο 39-23 και ο Ολυμπιακός είχε βάλει σταθερές βάσεις για το ροζ φύλλο αγώνα. Ο ρυθμός παρέμεινε ίδιος και απαράλλακτος στο τρίτο δεκάλεπτο, οι «ερυθρόλευκες» δεν αμφισβητήθηκαν ούτε στιγμή και οδηγήθηκαν στην τελευταία περίοδο στο +20 (71-51). Εκεί απλά η συνέχεια ήταν διαδικαστική και ο Θρύλος δύο μέρες μετά, θα είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει το δεύτερο συνεχόμενο Κύπελλο του.

Το στατιστικό του Θρύλου απέναντι στον Πρωτέα Βούλας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καπογιάννη):Γκοτζή 2, Σταμάτη 15 (3/5 τριπ.), Δημητράκου 15 (1/2 τριπ.), Χατζηνικολάου 4 (5 ασσίστ), Κάιζερ 9, Μάλτση 18 (4/7 τριπ.), Παπαμιχαήλ, Χαλιβέρα 5, Τζόνσον 6, Κοσμά, Καλτσίδου 11, Φουράκη.

ΜΕ ΚΑΤΟΣΤΑΡΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΞΑΝΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η προηγούμενη σεζόν ήταν… αναγνωριστική για τον Ολυμπιακό. Κατέκτησε και τους δύο τίτλους και απέδειξε ότι από την επανίδρυση του θα πρωταγωνιστεί στο γυναικείο μπάσκετ. Η επόμενη χρονιά ήταν αυτή που θα αποδείκνυε το πόσο απέχει από τις υπόλοιπες ομάδες αγωνιστικά. Όντας απόλυτα έτοιμες οι «ερυθρόλευκες» για το δεύτερο Κύπελλό τους, στις 26 Μαρτίου του 2017 έπαιξαν με τον Πανιώνιο στον μεγάλο τελικό του 18ου Final 4, το οποίο διεξήχθη στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας.

Ο Θρύλος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα, η ομάδα της Νέας Σμύρνης αποδείχθηκε εύκολη λεία και οι αθλήτριες της Ελένης Καπογιάννη, κατέκτησαν και πάλι την κούπα του θεσμού, νικώντας άνετα και επιβλητικά με 103-68.

Οι «ερυθρόλευκες» από το ξεκίνημα έβαλαν πλώρη για το ροζ φύλλο αγώνα. Ετσι γρήγορα πήραν κεφάλι στο σκορ και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο ούσες μπροστά με 20-12. Η κυριαρχία τους ήταν μη αμφισβητήσιμη στο παρκέ, η Λινέτα Κάιζερ έφτασε στο δεύτερο δεκάλεπτο γρήγορα τους 12 πόντους και σιγά σιγά η διαφορά γιγαντωνόταν για τον Ολυμπιακό. Οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με το 53-33 υπέρ του Θρύλου να αποτυπώνει ξεκάθαρα τη διαφορά δυναμικότητας των δύο διεκδικητών του τροπαίου.

Ο Θρύλος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στην 3η περίοδο, χάρισε απλόχερα θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας και έφτασε να προηγείται με 78-49 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Όπως ήταν και αναμενόμενο, ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον φρενήρη ρυθμό του Ολυμπιακού. Η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 35 πόντους στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (94-59) και το πάρτι στον πάγκο είχε ήδη ξεκινήσει. Οι αήττητες «ερυθρόλευκες» κατέκτησαν το δεύτερος συνεχόμενο Κύπελλό τους, χωρίς να μπορέσει να τους αμφισβητήσει καμία ομάδα στον θεσμό από τον πρώτο μέχρι και τον μεγάλο τελικό!

Το στατιστικό του Θρύλου απέναντι στον Πανιώνιο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καπογιάννη):Γκοτζή 2, Σταμάτη 7 (1τρ.), Μπόνη 4, Χατζηνικολάου 13 (2/2 τρ., 7 ασσίστ), Κάιζερ 16 , Μάλτση 14 (4 τρ.), Παπαμιχαήλ 2, Χαλιβέρα 7 (1 τρ.), Τζόνσον 7, Δημητράκου 8 (8ριμπ.), Κοσμά 8 (2/2 τρ.), Καλτσίδου 15».

 

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα