VW Golf R 400: Supercar με εμφάνιση Golf

VW Golf R 400: Supercar με εμφάνιση Golf
Το πιο άγριο Golf με τους 400 ίππους που είδαμε πρόσφατα με τη μορφή πρωτοτύπου, στην Έκθεση του Πεκίνου θα γίνει πραγματικότητα, αφού η VW αποφάσισε να το κατασκευάσει και να το διαθέσει στην αγορά.

Το είδαμε στην Έκθεση του Πεκίνου και μας εντυπωσίασε με τη μυώδη εμφάνισή του, αλλά κυρίως με τις προδιαγραφές του. Αναφερόμαστε στο Golf R 400, με τους 400 ίππους και τα 450 Nm ροπής, που επιταχύνει από 0-100 χλμ.ώρα σε 3,9 δλ. (διαβάστε σχετικά εδώ).

Αυτό, το εντυπωσιακό Golf, σύμφωνα με πηγές του αμερικάνικου car and driver, θα περάσει τη γραμμή παραγωγής και θα γίνει το γρηγορότερο hatchback που θα κυκλοφορεί στους δρόμους. Η αποδοχή και ο ενθουσιασμός που έδειξε ο κόσμος για αυτή την έκδοση, έκανε την Volkswagen να το σκεφτεί πιο ζεστά το θέμα και να πάρει τη θετική απόφαση.

Έτσι το τετρακίνητο αυτό Golf, με τον 2λιτρο τούρμπο κινητήρα, που αποδίδει δηλαδή την εκπληκτική τιμή των 200 ίππων, ανά λίτρο και έχει τελική ταχύτητα, ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 280 χλμ./ώρα, δεν θα μείνει ένα ακόμα concept που θα περιφέρεται από έκθεση σε έκθεση, αλλά θα πάρει σάρκα και οστά και σε λίγο καιρό αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην αγορά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!