Στα πρότυπα της Rolls Royce το κινέζικο Hongqi L-series

Στα πρότυπα της Rolls Royce το κινέζικο Hongqi L-series
Οι Κινέζοι αφήνουν τις φθηνές κατασκευές και κοιτάζουν μια πολύ ειδική κατηγορία, αυτή των υπερπολυτελών μοντέλων, όπως οι Rolls Royce. Δείτε το πρώτο του δημιούργημα.

Με μεγάλες φιλοδοξίες πήγε η Hongqi στην Έκθεση του Πεκίνου, παρουσιάζοντας ένα υπερπολυτελές μοντέλο για τους ισχυρούς άνδρες της Κίνας. Το Hongqi L-series κατασκευάζεται από την κινεζικό όμιλο FAW και ως στόχο έχει να αποτελέσει την εναλλακτική στα χιλιάδες υπερπολυτελή μοντέλα που γίνονται εισαγωγή για τις ανάγκες της κυβέρνησης και όχι μόνο, από εδώ και στο εξής.

Δηλαδή, ένα εγχώριο προϊόν με ανάλογες προδιαγραφές που θα αφήσει τα χρήματα στη χώρα, με λίγα λόγια. Όπως φαίνεται, έπεισε τον πρώτο πελάτη, αφού ένας επιχειρηματίας κατέθεσε, σύμφωνα με το Bloomberg, το ποσό των πέντε εκατομμυρίων γουάν, ή των 580 χιλιάδων ευρώ για να αποκτήσει το πρώτο αυτοκίνητο.

Σχετικά με το αυτοκίνητο, συνδυάζει μοντέρνα με ρετρό στοιχεία, τόσο εξωτερικά, όσο και στο εσωτερικό του. Το μήκος του είναι περίπου, όσο μιας Rolls Royce Phantom και ζυγίζει 3,2 τόνους. Κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας σύγχρονος αλουμινένιος κινητήρας V12 6,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει περισσότερους από 400 ίππους και 550 Nm ροπής.

Η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ η ανάρτηση είναι υδροπνευματική. Όσο για την ονομασία, Hongqi σημαίνει κόκκινη σημαία, ένα πατριωτικό όνομα, όπως εξάλλου είναι και ο στόχος της, να εξυπηρετήσει της ανάγκες της κυβέρνησης και να κρατήσει το χρήμα της χώρας στο εσωτερικό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!