Voxan 2.0 Wattman. Φορτίζει σε 30 λεπτά!

Γιώργος Βαρίνος
Voxan 2.0 Wattman. Φορτίζει σε 30 λεπτά!
Υπάρχουν πλέον πολλές προτάσεις γύρω από την πιο έξυπνη λύση στην δημιουργία μιας χρηστικής ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας. Η Voxan 2.0 Wattman είναι μια πρόταση που επεκτείνει την αντίληψή μας σε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ως «ηλεκτρική» μοτοσυκλέτα.

Ένα ηλεκτρικό σοκ 200 ίππων, μπορούμε να πούμε πως είναι η Voxan 2.0 Wattman Σχεδιασμένη από τον Σάσα Λάκιτς, η Voxan 2.0 παίρνει κίνηση από έναν ειδικά σχεδιασμένο κινητήρα με μόνιμους μαγνήτες, οοποίος είναι υγρόψυκτος! Αυτό το μοτέρ προσφέρει μια εκπληκτική ισχύ 200 ίππων με 200 Nm (20 κιλά) άμεση ροπή μέχρι και τις 10.500 σαλ. Για την ώρα η Wattman είναι η πιο ισχυρή ηλεκτρική μοτοσικλέτα που κατασκευάστηκε ποτέ. Με κέντρο σχεδίασης το Monaco, η Voxan κατασκευάζει σε διάφορους υποκατασκευαστές στην νότιο Γαλλία τα τμήματα της μοτοσυκλέτας και συναρμολογεί την Wattman στο Monaco.

H μοτοσυκλέτα κάνει ένα εμφατικό 0-160 χλμ./ώρα σε 5.9 δευτερόλεπτα, με την τεράστια ισχύ να μεταφέρεται στο δρόμο μέσω ενός γιγάντιου πίσω ελαστικού πλάτους 240 χιλιοστών, φθάνοντας 0-100 χλμ./ώρα σε 3.4 δευτερόλεπτα.

Ωστόσο το πιο σημαντικό σημείο αυτής της σχεδίασης είναι ο τρόπος επαναφόρτισης και ο χρόνος που απαιτείται γι' αυτό. Η εταιρία ισχυρίζεται πως οι συστοιχίες μπαταριών μπορούν να φορτιστούν στο 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά της ώρας μέσω μιας «COMBO II» υποδοχής που είναι σύμφωνη με τα ευρωπαϊκά πρότυπα φόρτισης. Επίσης, μπορεί να συνδεθεί και σε μια τυπική οικιακή πρίζα, οπουδήποτε χάρη στον ενσωματωμένο φορτιστή της. Η Ultra - compact μπαταρία της Wattman των 12.8kWh εξασφαλίζει 180 χιλιόμετρα αυτονομίας. Πολύ ενδιαφέρον...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!