BMW Vision Future Luxury Concept: Ασυμβίβαστη

BMW Vision Future Luxury Concept: Ασυμβίβαστη
Όταν οι σχεδιαστές δεν έχουν φραγμούς και δημιουργούν χωρίς συμβιβασμούς, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι απλά εκθαμβωτικό. Δείτε την πρωτότυπη BMW Vision.

Τέλος στις φήμες που ήθελε την BMW να διευρύνει προς τα πάνω τη γκάμα της με την προσθήκη της σειράς 9, έδωσε η γερμανική φίρμα στην παρουσίαση του νέου πρωτοτύπου Vision Future Luxury, που έγινε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου.

Το Vision Future Luxury Concept είναι μια σπουδή στα πολυτελή μοντέλα, μέσα από το πρίσμα των δυνατοτήτων της BMW, αποτελώντας ουσιαστικά τον προάγγελο της νέας γενιάς σειρά 7. Το πρωτότυπο αυτό διακρίνεται για τη φουτουριστική του σχεδίαση, την ποιότητα, την πολυτέλεια, την άνεση, αλλά και την τεχνολογία του.

Αεροδυναμικό σχήμα, με χαμηλό πίσω μέρος, μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και κομψά φωτιστικά σώματα OLED. Βασίζεται στο πρωτότυπο Grand Lusso V12 Coupe και διατηρεί αρκετά από τα στοιχεία που έκαναν ξεχωριστό από την πρώτη στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας πέρυσι.

Εμπρός εντυπωσιάζει με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, σε βαθμό που καλύπτουν σχεδόν όλη την όψη του μοντέλου, αφήνοντας ελάχιστο χώρο για τα μικρά εκ των πραγμάτων φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα ποιοτικά υλικά κατασκευής, με την BMW να έχει κάνει ευρεία χρήση ξύλου, δέρματος και ανθρακονημάτων.

Η επιβίβαση στις πίσω πολυτελείς θέσεις γίνεται με χαρακτηριστική άνεση, χάρη στις πόρτες που ανοίγουν με αντίθετη φορά, σε σχέση με τις εμπρός (suicide doors), ενώ οι θέσεις είναι δυο και ανεξάρτητες. Οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους, ένα τραπεζάκι, ένα τάμπλετ, από μια οθόνη εμπρός τους και χειριστήρια ρυθμίσεων των καθισμάτων.

Ο οδηγός λαμβάνει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες εμπρός στο οπτικό του πεδίο, από το νέο σύστημα Head Up Display, ενώ βρίσκεται «περικυκλωμένος» από τρεις οθόνες, ο έλεγχος των οποίων γίνεται από το εξελιγμένο χειριστήριο iDrive.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της BMW δήλωσε: « Χρησιμοποιούμε αυτού του είδους τα πρωτότυπα για να δείξουμε που μπορούμε να φθάσουμε στο μέλλον, αλλά παράλληλα και ως πηγή έμπνευση και κίνητρο για να πάμε την πολυτέλεια σε ένα άλλο επίπεδο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!