«Νίκησε», αν και 13ος ο Ζανάρντι

Πέτρος Πιτσίνης
«Νίκησε», αν και 13ος ο Ζανάρντι
Ο ακρωτηριασμένος Αλεσάντρο Ζανάρντι επέστρεψε μετά από πέντε χρόνια στους αγώνες αυτοκινήτων, έδωσε μάχες στο Νογκαρό της Γαλλίας και τελικά κατατάχθηκε 13ος.

Μερικές φορές μία 13η θέση μπορεί να ισοδυναμεί με θρίαμβο! Ο Αλεσάντρο Ζανάρντι έλαβε μετά από μία πενταετία ξανά μέρος σε αγώνες αυτοκινήτων και κατέλαβε την 13η θέση με μία BMW Z4 GT3 στο Νογκαρό της Γαλλίας, όπου ξεκίνησε το εφετινό πρωτάθλημα Blancpain Sprint Series 2014. Ο 47χρονος Ιταλός βρισκόταν μάλιστα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μέσα στην πρώτη δεκάδα, αν και είχε προβλήματα με τον μηχανισμό του συμπλέκτη, που έχει υποστεί μετατροπές, ώστε να μπορεί να αλλάζει ταχύτητες ο Ζανάρντι.

Ο «Άλεξ» διατήρησε την δέκατη θέση για μεγάλο διάστημα, όμως στο τέλος έπεσε στην 13η. Ο πιλότος της BMW οδηγεί με τεχνητά κάτω άκρα μετά από ένα ατύχημα το 2001, εξαιτίας του οποίου ακρωτηριάστηκε και στα δύο πόδια. Ο δύο φορές πρωταθλητής CART στις ΗΠΑ και πρώην πιλότος της Formula 1 επέστρεψε στους αγώνες σχεδόν δύο χρόνια μετά το ατύχημά του και συμμετείχε με την ομάδα της BMW στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τουρισμού WTCC την εξαετία 2003-2009.

Ακολούθως άλλαξε άθλημα και ασχολήθηκε με μεγάλη επιτυχία με την χειροκίνητη ποδηλασία, όπου μάλιστα κέρδισε το 2012 το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εκπροσωπώντας την Ιταλία. Οι δηλώσεις του Ζανάρντι μετά τον αγώνα αποκαλύπτουν τις φιλοδοξίες του και την αστείρευτη θέλησή του: «Το βλέπω φιλοσοφημένα: Ετσι είναι τα μηχανοκίνητα σπορ και κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Όμως είναι πολύ κρίμα, που χάσαμε σήμερα πιθανούς βαθμούς.

Αυτό ήταν το ντεμπούτο μου και θα ήταν υπέροχο, αν επέστρεφα σπίτι με βαθμούς για το πρωτάθλημα στον λογαριασμό μου. Γνωρίζω όμως κατά βάθος, ότι στο τέλος αυτού του Σαββατοκύριακου που δεν είχε αρχίσει τόσο καλά, είμασταν πολύ δυνατοί. Στον αγώνα ήταν η δική BMW Z4 GT3 πιθανόν καλύτερη από πολλά άλλα αυτοκίνητα. Αυτό με κάνει αισιόδοξο για τους επόμενους αγώνες». Ωστόσο για τους θεατές, ο νικητής στην πίστα Νογκαρό είχε όνομα και λεγόταν Αλεσάντρο Ζανάρντι. Ασχέτως αν πέρασαν πριν από αυτόν άλλοι 12 τη γραμμή του τερματισμού!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!