Το μαγικό 3 των Χάμιλτον, Mercedes

Νίκος Τσιώκος
Το μαγικό 3 των Χάμιλτον, Mercedes
Μαγικός είναι ο αριθμός 3 για τον Λιούις Χάμιλτον και τη Mercedes, με τον Βρετανό και τη γερμανική ομάδα να σπάνε ρεκόρ.

Η Mercedes... καλπάζει για τον τίτλο στους κατασκευαστές, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον μάχεται για τον τίτλο με τον Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο Βρετανός πανηγύρισε την τρίτη νίκη της σεζόν, όμως δεν ήταν μόνο αυτό. Για πρώτη φορά στην καριέρα του είδε πρώτος την καρό σημαία σε τρία συνεχόμενα Γκραν Πρι, ενώ το Μεγάλο Σάββατο κατέκτησε την τρίτη σερί pole position.

Επίσης, ήταν η τρίτη νίκη στην καριέρα του στη Σανγκάη, με τον πιλότο των «ασημί βελών» να πιάνει τους Τζιμ Κλαρκ και Νίκι Λάουντα στις 25 νίκες και να είναι όγδοος στη σχετική λίστα. Ωστόσο, δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει το γκραν σλαμ για δεύτερη φορά στη σεζόν, αφού ο Νίκο Ρόσμπεργκ έκανε ταχύτερο γύρο.

Από εκεί και πέρα, η δεύτερη θέση του Γερμανού έφερε τα συνεχόμενα 1-2 για τη Mercedes, κάτι που έπραξε για πρώτη φορά στην ιστορία η Ferrari το 2004. Ακόμη, έγινε η πρώτη ομάδα, μετά τη Williams το 1992, που οδηγούσε κάθε γύρο στους τέσσερις πρώτους αγώνες και συμπλήρωσε 100 σερί τερματισμούς εντός των βαθμών. Από την πλευρά της, η Ferrari επέκτεινε το ίδιο ρεκόρ στους 71.

Τέλος, ο Σεμπάστιαν Φέτελ ισοφάρισε και ένα αρνητικό ρεκόρ. Αυτό είναι ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής ηττήθηκε από τον ομόσταυλό του σε δύο συνεχόμενους αγώνες, με τον Μαρκ Γουέμπερ να το έχει πράξει στη Μαλαισία και την Κίνα το 2012, ενώ ο Ντανιίλ Κβιάτ είναι ο πιο πετυχημένος ρούκι της φετινής σεζόν με τρεις τερματισμούς στη βαθμολογούμενη δεκάδα στους τρεις από τους τέσσερις αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!