Mercedes-Benz Concept Coupe SUV: Κοιτά στα μάτια την BMW X6

Mercedes-Benz Concept Coupe SUV: Κοιτά στα μάτια την BMW X6
Στο Πεκίνο έγινε η παρουσίαση του πρωτότυπο Coupe SUV της Mercedes-Benz, με την εντυπωσιακή αισθητική και τα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Το Concept Coupe SUV θα είναι ο μελλοντικός ανταγωνιστής της BMW X6, ή ένα ακόμα concept από τα πολλά που θα δούμε αυτές τις μέρες στην έκθεση του Πεκίνου.

Σε κάθε περίπτωση κεντρίζει το ενδιαφέρον με την εκλεπτυσμένη αισθητική του και τη δυναμική του παρουσία. Κύριο χαρακτηριστικό της σχεδίασής του είναι η οροφή του και το τελείωμα της.

Πολύ χαμηλή οροφή που συνδυάζεται με μικρά παράθυρα, τέχνασμα των σχεδιαστών που κρύβει τις διαστάσεις αυτού του θηριώδους SUV. To μήκος του φθάνει τα πέντε μέτρα, με το πλάτος του να αγγίζει τα δυο, ενώ αντιθέτως το ύψος του είναι μόλις 1,75 μ. τονίζοντας έτσι ακόμα περισσότερο το ιδιαίτερο σχήμα της κατασκευής.

Τεχνολογία LED έχει χρησιμοποιηθεί σε όλα τα φωτιστικά σώματα, ενώ χαρακτηριστική είναι και η όψη του αυτοκινήτου, με τη μεγάλη εισαγωγή αέρα και το ανάλογου μεγέθους σήμα στο κέντρο της.

Το Concept SUV πατά σε τεράστιους τροχούς 22 ιντσών με ελαστικά 305/45, ενώ όσον αφορά την ανάρτηση, έχει επιλεγεί η λύση των διπλών ψαλιδιών εμπρός και των πολλαπλών συνδέσμων πίσω, σε συνδυασμό με την αερανάρτηση της Mercedes.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας twin-turbo κινητήρας 3,0 λίτρων με 333 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 480 Nm ροπής τα οποία αποδίδονται σταθερά από τις 1.400 έως τις 4.000 σ.α.λ. Η μετάδοση της κίνηση φυσικά περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων εννέα σχέσεων.

Οι ομοιότητες είναι έντονες με τη BMW X6 και δεν χωρά αμφιβολία ότι ο στόχος είναι αυτή. Η Mercedes-Benz θέλει να δημιουργήσει το αντίπαλο δέος και να διεκδικήσει το μερίδιο που της αναλογεί σε αυτή την κατηγορία.

Η Mercedes-Benz σε αυτή τη φάση υποστηρίζει ότι πρόκειται απλώς για ένα πρωτότυπο και δεν έχει σκοπό να το βγάλει στην παραγωγή, ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να το δούμε επίσημα να περνά τη γραμμή παραγωγής μέχρι το τέλος του χρόνου ή το αργότερο μέσα στο 2015.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!