Επίσημες φωτογραφίες και στοιχεία του Golf με τους 400 ίππους

Επίσημες φωτογραφίες και στοιχεία του Golf με τους 400 ίππους
Η VW αποκάλυψε τις επίσημες φωτογραφίες του πρωτότυπου Golf R 400 για να μας πείσει ότι αυτή η έκδοση δεν έχει απλώς κορυφαίες προδιαγραφές, αλλά και εντυπωσιακή εμφάνιση.

Μυώδες όσο κανένα άλλο μοντέλο στην κατηγορία αυτή, το πρωτότυπο Golf R 400 δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για τις δυνατότητές του. Ο αριθμός στο όνομα του συμβολικός της ιπποδύναμής του, μαρτυρά τη μισή αλήθεια, που έρχεται να ολοκληρώσει η εμφάνιση αυτού του θηρίου με τους τεράστιους θόλους και τα πλατιά μετατρόχια.

Βασισμένο στο Golf R με τους 300 ίππους και την τετρακίνηση, το R 400 Concept δείχνει ότι δεν υπόκειται σε συμβιβασμούς, πηγαίνοντας την έννοια του γρήγορου hatchback σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Εκτός από τους 100 επιπλέον ίππους που αποδίδει σε σχέση με το απλό R, έχει και 70 Nm ροπής πιο πολλά, φθάνοντας τώρα τα 450 Nm, τα οποία αποδίδονται σταθερά από τις 2.400 έως τις 6.000 σ.α.λ. Όλα αυτά από τον 2λιτρο TSI κινητήρα, ο οποίος διαθέτει βελτιώσεις, που εστιάζονται σε νέο τούρμπο, αυξημένη σχέση συμπίεσης και ενισχυμένο εσωτερικό.

Έτσι, εκτοξεύει το 1.420 κιλών Golf R 400 από στάση μέχρι τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,9 δλ. με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 280 χλμ./ώρα. Το αμάξωμα, όπως εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες, είναι πιο φαρδύ κατά 20 χιλιοστά, με τους μεγαλύτερους θόλους να γεμίζουν τροχοί 19 ιντσών με ελαστικά 235/35.

Εντυπωσιακής σχεδίασης είναι οι προφυλακτήρες, τόσο εμπρός, όσο και πίσω, με τον τελευταίο να φιλοξενεί δυο μεγάλες εξατμίσεις στο κέντρο του, ακριβώς όπως και το Golf R32 του 2002.

Στο εσωτερικό η αναβάθμιση που έγινε χαρίζει τη σπορ εικόνα που αναζητάς από ένα τέτοιο αυτοκίνητο, με τα καθίσματα να κερδίζουν αναμφίβολα τις εντυπώσεις. Αυτό που μένει είναι να δούμε αν το Golf R 400 Concept θα καταφέρει ποτέ να βγει από τις εκθέσεις στο δρόμο, αφού τα σχέδια της VW αυτή τη στιγμή δεν προβλέπουν κάτι τέτοιο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!