Honda HR-V: Μικρό στο μάτι, αλλά μεγάλο… στο εσωτερικό

Honda HR-V: Μικρό στο μάτι, αλλά μεγάλο… στο εσωτερικό
Τα καλά αρώματα είναι σε μικρό μπουκάλι, λέει η Honda για το νέο μικρό της crossover, που θα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα με το γνωστό μας Jazz.

Το HR-V μετά από πολλά χρόνια επιστρέφει και ενσωματώνεται στη γκάμα της Honda με σύγχρονα χαρακτηριστικά και ένα πολύ ευέλικτο εσωτερικό. Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να μην έχει αυτό το όνομα και θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμα και ίσως μέχρι την παρουσίασή του η οποία αναμένεται να γίνει μέσα στο 2015.

Οι πρώτες φωτογραφίες του είδαν το φως της δημοσιότητας στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, χωρίς ωστόσο να παρουσιαστεί το αυτοκίνητο, με τη Honda όμως να επιβεβαιώνει ότι θα το διαθέσει και εκτός της ιαπωνικής αγοράς όπου κυκλοφορεί ήδη με το όνομα Vezel.

Σε σχέση με το τελευταίο οι διαφορές του είναι ελάχιστες και εστιάζονται στη μάσκα, τα φωτιστικά σώματα κα τους εξωτερικούς καθρέπτες, που δεν έχουν ενσωματωμένα φλας.

Κύριο χαρακτηριστικό του HR-V θα είναι η ευελιξία του εσωτερικού, με το μεγάλο δείκτη χρηστικότητας. Για την κατασκευή του θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα του Jazz, γνωστού μας για το εντυπωσιακά μεγάλο εσωτερικό, αναλογικά με τις εξωτερικές διαστάσεις του.

Τις ίδιες λύσεις θα υιοθετήσει και το μικρό crossover της Honda, με τα «Magic Seat» που ανασηκώνονται ή αποθηκεύονται στο πάτωμα με μία κίνηση να αποτελούν το δυνατό χαρτί και του HR-V, το οποίο, επιπλέον θα έχει και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.

Όπως ανακοίνωσαν οι άνθρωποι της Honda στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, το HR-V θα είναι διαθέσιμο στην αγορά της Αμερικής από τον ερχόμενο χειμώνα και πιθανώς λίγο αργότερο στη δική μας αγορά.

Κάπου εκεί κοντά, λίγο πριν την παρουσίαση τους θα πρέπει να πρέπει να γίνει και η επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, αφού στη Νέα Υόρκη οι άνθρωποι της Honda προτίμησαν να κρατήσουν κλειστά τα χαρτιά τους σχετικά με αυτό το θέμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!