Mercedes-Benz: Τα κάνει… ακόμα πιο καθαρά

Mercedes-Benz: Τα κάνει… ακόμα πιο καθαρά
Η Daimler επενδύει στην ανάπτυξη τεχνολογιών για καθαρότερη αυτοκίνηση και εισπράττει τους καρπούς των προσπαθειών της μειώνοντας σημαντικά τα επίπεδα ρύπων και κατανάλωσης στα μοντέλα της Mercedes-Benz.

Το 2013 η Mercedes-Benz κατάφερε να μειώσει στο σύνολο των μοντέλων της την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 κατά έξι γραμμάρια, κατεβαίνοντας δηλαδή στα 134 γρ./χλμ. Επιπλέον η μέση κατανάλωση έπεσε στα 5,4 λίτρα/100 χλμ. που αναλογεί σε μείωση της τάξης του 24,7% σε σχέση με τις τιμές που είχε το 2007.

Κάθε χρόνο η Daimler επενδύει περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης για τα επιβατικά της αυτοκίνητα με τα μισά περίπου από αυτά να αφορούν τις «πράσινες» τεχνολογίες.

Στόχος είναι να μειωθεί ακόμα περισσότερο η κατανάλωση καυσίμου σε όλη τη γκάμα μοντέλων. Στην πρώτη θέση της κατηγορίας του βρίσκονται τα υβριδικά μοντέλα της E 300 BlueTEC HYBRID και S 300 BlueTEC HYBRID, με εκπομπές CO2 που φθάνουν τα 107 και 115 γρ./χλμ. αντίστοιχα. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα με ανάλογη απόδοση, όπως η C 300 BlueTEC HYBRID με κινητήρα diesel που θα καταναλώνει μόλις 3,6 λίτρα/100 χλμ. ενώ θα εκπέμπει 94 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο. Επίσης η S 500 Plug-in Hybrid θα εκπέμπει μόλις 69 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο, ενώ η κατανάλωση βενζίνης θα περιορίζεται στα 3,0 λίτρα/100 χλμ.. Επιπλέον θα μπορεί να διανύσει έως και 30 χιλιόμετρα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, επιτυγχάνοντας έτσι νέο ρεκόρ αποδοτικότητας στην κατηγορία των πολυτελών λιμουζίνων.

Αυτήν τη στιγμή, η Mercedes-Benz διαθέτει περισσότερα από 50 μοντέλα που εκπέμπουν λιγότερο από 120 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο και 71 μοντέλα που εκπέμπουν λιγότερο από 130 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!