VW Golf R 400 Concept: Στοχεύοντας την κορυφή

VW Golf R 400 Concept: Στοχεύοντας την κορυφή
Το Golf R 400 Concept διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του πιο γρήγορου hatchback, έχοντας ως όπλα του έναν ισχυρό κινητήρα 400 ίππων και την κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Αυτές τις μέρες τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει στη Νέα Υόρκη, η οποία φιλοξενεί το μεγαλύτερο αυτοκινητικό γεγονός. Την Έκθεση Αυτοκινήτου, η οποία ωστόσο, προηγείται ελάχιστες μέρες από αυτή του Πεκίνου.

Το δίλλημα λοιπόν δεδομένο για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, με τη Volkswagen να επιλέγει την Κίνα για να παρουσιάσει ένα άκρως ενδιαφέρον πρωτότυπο με βάση το Golf, στέλνοντας στη Νέα Υόρκη απλώς μερικές… φωτογραφίες του.

Το πρωτότυπο αυτό είναι το Golf R 400 Concept, το οποίο δίνει μια άλλη διάσταση στον όρο γρήγορα hatchback. Με 400 ίππους, όπως μαρτυρά και ο αριθμός στην ονομασία του και μόνιμη τετρακίνση, έρχεται να ρίξει το γάντι στην Mercedes A45 AMG με τους 360 ίππους, από 2λιτρο επίσης κινητήρα, όπως και το Golf.

Σε σχέση με το γρηγορότερο αυτή τη στιγμή Golf R, αποδίδει 100 περισσότερους ίππους, ενώ αναμένεται να είναι σχεδόν ένα δευτερόλεπτο γρηγορότερο στην επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα, με το χρόνο που θα απαιτεί το Golf R 400 να είναι κάτω από τα 4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα θα ξεπερνά τα 280 χλμ./ώρα.

Οι φωτογραφίες μας δείχνουν ένα χαμηλότερο και πολύ πιο φαρδύ Golf, με μεγαλύτερα μετατρόχια λογικά, τεράστιους τροχούς, ενώ φημολογείται ότι για να μειώσουν το βάρος του έχουν χρησιμοποιήσει ανθρακονήματα για την κατασκευή της οροφής.

Θα επανέρθουμε σε λίγες μέρες όταν θα ανοίξουν τις πύλες της η Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!