Volvo S60L Plug-in Hybrid Concept: Ένα πρότυπο οικονομίας

Volvo S60L Plug-in Hybrid Concept: Ένα πρότυπο οικονομίας
Με περισσότερους από 300 ίππους και κατανάλωση μόλις 2 λίτρα/100 χλμ. το πρωτότυπο Volvo S60L σίγουρα κερδίζει τις εντυπώσεις.

Το Volvo S60L δεν είναι απλώς ένα ακόμα οικογενειακό μοντέλο που δίνει έμφαση την οικονομία καυσίμου. Αλλά η λιμουζίνα της φίρμας σε απλά ελληνικά, αφού πρόκειται για τη μακριά έκδοση του μοντέλου που συνδυάζει ποιότητα, πολυτέλεια χώρους και τεχνολογία σε ένα άκρως ενδιαφέρον πακέτο.

Την πρεμιέρα του θα την κάνει σε λίγες μέρες στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, με πρωταρχικό στόχο φυσικά τη μεγάλη αγορά της Κίνας, όπου και θα είναι διαθέσιμο από το 2015.

Για την κίνηση του φροντίζουν δυο μοτέρ, ένα βενζίνης με απόδοση 238 ίππων και ένα ηλεκτρικό που τοποθετημένο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και προσθέτει άλλους 68 ίππους. Η μετάδοση περνά και στους τέσσερις τροχούς, με το S60L Plug-in Hybrid στη λειτουργία Power, να χρειάζεται μόλις 5,5 δλ. για την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα.

Οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 50 γρ./χλμ. με την τιμή της κατανάλωσης να εντυπωσιάζει ακόμα περισσότερο, αφού η Volvo ανακοινώνει μόλις 2 λίτρα/100 χλμ. Το αυτοκίνητο διαθέτει διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση και κάθεται πιο κοντά στο δρόμο, ενώ χαρακτηριστικές είναι και οι ζάντες με τα επτά μπράτσα και τις μπλε λεπτομέρειες.

Η αυτονομία του φθάνει τα 1.000 χιλιόμετρα στη λειτουργία Hybrid, ενώ κινούμενο αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια καλύπτει 50 χιλιόμετρα, με τις μπαταρίες για την πλήρη φόρτισή του να απαιτούν πέντε ώρες.

Στο εσωτερικό η γνώριμη από τη Volvo πολυτέλεια κυριαρχεί, με τη χρήση δέρματος και το συνδυασμό καφέ χρώματος να κλέβει την παράσταση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!