Mercedes-AMG GT: Η νέα γενιά

Mercedes-AMG GT: Η νέα γενιά
Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας SLS AMG GT ήρθαν από τη Mercedes και αφορούν αποκλειστικά το εσωτερικό της.

Με την SLS AMG να βρίσκεται σε διαδικασία αποχώρησης και χωρίς άμεσο αντικαταστάτη στα πλάνα, η Mercedes δίνει στα χέρια του τμήματος AMG την ευθύνη για τη δημιουργία ενός διαδόχου.

Έτσι το όνομα της θα είναι Mercedes-AMG GT και θα είναι το δεύτερο αυτοκίνητο, μετά την SLS AMG που την αποκλειστική ευθύνη εξέλιξης θα έχει το τμήμα AMG της Mercedes. Οι πρώτες φωτογραφίες του εσωτερικού μαρτυρούν την ποιότητα και τη φιλοσοφία του μοντέλου.

Κορυφαία υλικά κατασκευής με άψογη συναρμογή συνδυάζονται αρμονικά με τη διχρωμία κόκκινου μαύρου, ενώ η απλότητα στην εκτέλεση καθιστά το εσωτερικό της AMG GT ευχάριστο, ξεκούραστο, αλλά και συνάμα δυναμικό.

Τέσσερις είναι οι αεραγωγοί στο κέντρο του ταμπλό, τέσσερα είναι τα button στα αριστερά της κονσόλας, τέσσερα και στα δεξιά. Ένα παιχνίδι με το «τέσσερα» φαίνεται να «παίζουν» οι σχεδιαστές και όπως αποδεικνύεται τους βγήκε, αφού η εικόνα είναι αρμονική και καθόλου… φλύαρη.

Εντυπωσιακά είναι και τα καθίσματα, τόσο σε ποιότητα κατασκευής, όσο και σε στήριξη, όπως μαρτυρά αυτή η πρώτη εικόνα. Τέλος απαρατήρητη δεν περνά και η ανάγλυφη στάμπα στο δέρμα με το λογότυπο AMG.

Ο κινητήρας που θα χρησιμοποιηθεί στην Mercedes-AMG GT είναι ο twin-turbo V8 των 4,0 λίτρων, με απόδοση που αναμένεται να ξεπερνά τους 500 ίππους. Η πρεμιέρα του μοντέλου αναμένεται να γίνει μέσα στο χρόνο, με πιθανότερο μέρος παρουσίασης την Έκθεση στο Παρίσι τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!