Στη Νέα Υόρκη η έκδοση 25th Anniversary του Mazda MX-5

Στη Νέα Υόρκη η έκδοση 25th Anniversary του Mazda MX-5
25 χρόνια ζωής μετρά το MX-5 και η Mazda γιορτάζει με μια επετειακή έκδοση του μοντέλου που παρουσιάζει στη Νέα Υόρκη.

Παρουσιάστηκε στις 9 Φεβρουαρίου του 1989 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Σικάγο και 25 χρόνια μετά η Mazda επιλέγει πάλι την Αμερική, αλλά τη Νέα Υόρκη αυτή τη φορά για να παρουσιάσει την έκδοση 25th Anniversary όπως είναι η πλήρης ονομασία της του θρυλικού πλέον MX-5.

Αυτή η ειδική έκδοση βασίζεται στην Hard Top και διακρίνεται για το ιδιαίτερο κόκκινο χρώμα του, με την αντίθεση του μαύρου που συναντάμε στην οροφή, την πρώτη κολώνα και τους εξωτερικούς καθρέπτες.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το λευκό δέρμα, τα στοιχεία στο χρώμα του αμαξώματος και τα πεντάλ αλουμινίου. Επίσης, έχουν χρησιμοποιηθεί αμορτισέρ της Bilstein, ενώ το αυτοκίνητο πατά σε τροχούς 17 ιντσών με ελαστικά 205/45 Bridgestone Potenza RE05A.

Μαζί με το επετειακό MX-5 θα παρουσιαστεί και το νέο πλαίσιο SKYACTIVE το ονομάζει η Mazda της 4ης γενιάς του ανοιχτού ιαπωνικού μοντέλου. Η αρχιτεκτονική παραμένει ίδια, με τον κινητήρα να είναι τοποθετημένος εμπρός, αλλά πιο κοντά στην καμπίνα των επιβατών και πίσω από τον εμπρός άξονα για καλύτερη κατανομή του βάρος, το οποίο στο σύνολο του κατέβηκε πιο χαμηλά.

Η μετάδοση φυσικά περνά στους πίσω τροχούς, ενώ πολύ δουλειά έχει γίνει όσον αφορά το βάρος με τους Ιάπωνες να υπόσχονται ότι το νέο MX-5 θα είναι περισσότερο από 100 κιλά ελαφρύτερο. Στόχος είναι να δημιουργήσουν ένα ελαφρύ σπορ μοντέλο, εστιασμένο στον οδηγό και την απόλαυση στο δρόμο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!