Θηρίο στο κλουβί το νέο Peugeot 2008 DKR

Θηρίο στο κλουβί το νέο Peugeot 2008 DKR
Η Peugeot Sport παρουσίασε το νέο της όπλο για το Dakar που ακούει στο όνομα 2008 DKR.

Τρομάζει αυτό το Peugeot. Δεν είναι ένα απλό ταπεινό οικογενειακό μοντέλο, όπως αυτά που μας έχει συνηθίσει να παρουσιάζει η Peugeot. Είναι το απόλυτο εργαλείο με το οποίο θα διεκδικήσει τη νίκη στον πιο δύσκολο ίσως αγώνα, αυτόν το Dakar.

Η πείρα της Peugeot Sport είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη και στο βίντεο που ακολουθεί φροντίζει να θυμίσει σε όλους μας το ένδοξο παρελθόν της παρουσιάζοντας όλα τα αυτοκίνητα με τα οποία έχει λάβει μέρος στο Dakar.

Το 2008 χωρίς να έχει κάνει ακόμα την επίσημη πρεμιέρα του, δείχνει μέρος της ιστορίας της. Προσαρμοσμένο στη φιλοσοφία των Γάλλων και σύμφωνο με τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής, ένα πραγματικό θηρίο που δεν μπορεί να το κρατήσει τίποτα.

Βαμμένο στα χρώματα της Red Bull και Total, επίσημους χορηγούς της ομάδας πατά σε θηριώδεις τροχούς διαμέτρου 37 ιντσών με ελαστικά εκτός δρόμου της Michelin. Οι πρόβολοι είναι πολλοί κοντοί για να μην σταθούν εμπόδιο ακόμα και στα πιο δύσκολα περάσματα, ενώ τη δυναμική της εικόνας ενισχύει και η μεγάλη πίσω αεροτομή, με το προφίλ του 2008 DKR να είναι συναρπαστικό.

Την ομάδα των οδηγών απαρτίζουν ο κορυφαίος Carlos Sainz και ο Cyril Despres που μεταπήδησε από τις μοτοσικλέτες όπου διέπρεπε, στα αυτοκίνητα. Σχετικά με τα μηχανικά μέρη του 2008 DKR δεν υπάρχουν στοιχεία και θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγες ακόμα μέρες, μέχρι την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου στην Έκθεση του Πεκίνου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!