Ασφάλεια και πρακτικότητα σε ένα πακέτο από τη Volvo

Την πρωτότυπη μορφή του πρώτου φουσκωτού παιδικού καθίσματος παρουσίασε η Volvo.

Πρωτοπόρος στην ασφάλεια, η Volvo για μια ακόμα φορά καινοτομεί και παρουσιάζει σε πρωτότυπη μορφή το πρώτο φουσκωτό παιδικό κάθισμα. Η ασφάλεια προέχει, ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση οι Σουηδοί θέλουν να τη συνδυάσουν με την πρακτικότητα, την άνεση και την ευελιξία.

Φουσκώνει μόλις σε 40 δευτερόλεπτα και ζυγίζει πέντε κιλά, γεγονός που το καθιστά εύκολο στη μεταφορά του. Με αυτό τον τρόπο η αλλαγή αυτοκινήτου είναι μια εύκολη υπόθεση, χωρίς σε καμία περίπτωση να θέτετε την ασφάλεια του παιδιού σας σε κίνδυνο.

Το φουσκωτό παιδικό κάθισμα της Volvo, ακόμα σε μορφή πρωτότυπου, είναι φτιαγμένο από ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό ύφασμα με ειδικές ραφές, που αντέχει σε πολύ υψηλές εσωτερικές πιέσεις, ιδανικό για να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει πολλές φορές. Το συγκεκριμένο υλικό έχει γίνει ευρέως γνωστό από τη χρήση του στη ναυτική βιομηχανία και την κατασκευή φουσκωτών σωσιβίων. Μάλιστα, ως υλικό είχε χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά από το στρατό, για την κατασκευή φουσκωτών αεροπλάνων.

Η τοποθέτηση είναι αντίθετη προς την κίνηση του αυτοκινήτου, δηλαδή το παιδί βλέπει προς τα πίσω. Αν και η συγκεκριμένη διάταξη δεν είναι τόσο δημοφιλής στη χώρα μας, παρά μόνο για βρέφη και αντίστοιχα τα παιδικά καθίσματα ασφαλείας αυτού του τύπου δεν έχουν μεγάλο μερίδιο αγοράς, εντούτοις θεωρείται η πλέον ασφαλής. Ιατρικές έρευνες έχουν αποδείξει το προφανές, ότι ο αυχένας των μικρών παιδιών που ακόμα βρίσκονται στην ανάπτυξη είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος και σε περίπτωση εμπρόσθιας σύγκρουσης οι οποίες είναι και οι πιο συνηθισμένες, η πλάτη του καθίσματος προσφέρει την απαιτούμενη υποστήριξη στον παιδικό αυχένα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!