Τίτλοι τέλους για το Mitsubishi EVO

Τίτλοι τέλους για το Mitsubishi EVO
Η δέκατη γενιά του EVO όπως όλα δείχνουν θα είναι η τελευταία, αυτού του συμβόλου της Mitsubishi και όχι μόνο.

Μας πρόσφερε πολλές συγκινήσεις στις σχεδόν δυο δεκαετίες ζωής του και τις δέκα γενιές εξέλιξής του. Κάθε μια ξεχωριστή και ίσως πιο πολύ από όλες αυτή με τον αριθμό 9.

Κανείς δεν ασχολήθηκε με την αστεία αυτονομία του, που για πλάκα έπεφτε κάτω από τα 200 χιλιόμετρα. Ούτε με την ανύπαρκτη άνεση που ταλαιπωρούσε τα μαλακά μόρια του οδηγού και των επιβατών. Όλα αυτά ήταν απλώς μια μικρή θυσία στο βωμό της απόλυτης οδηγικής απόλαυσης, που σου προσέφερε αυτό το αυτοκίνητο με την ταπεινή καταγωγή, αφού τη βάση του αποτελούσε πάντα η οικογενειακή έκδοση του Lancer.

Έγραψε ιστορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, ξεσηκώνοντας όλους τους φίλους του motorsport να ανέβουν στα βουνά να το δούνε από κοντά. Σήκωσε μια κούπα στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών και άλλες τέσσερις σε αυτό για τους οδηγούς. Στοίχειωσε τα όνειρα όλων όσων έχουν πάθος με την οδήγηση και αποτέλεσε το απόλυτο φετίχ.

Ωστόσο, η Mitsubishi όπως όλα δείχνουν πήρε τη μεγάλη απόφαση να σταματήσει την παραγωγή του, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει κάτι ανάλογα ενδιαφέρον στη γκάμα της. Φημολογείται ότι θα υπάρξει διάδοχος, αλλά με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Γρήγορο, αλλά με προτεραιότητα τις εκπομπές ρύπων, άρα και πολύ πιθανό να υιοθετεί την τεχνολογία plug-in hybrid.

Πολύ κοντά στη νέα φιλοσοφία που θέλει η Mitsubishi να λανσάρει για το μέλλον της, αλλάζοντας έτσι ταυτότητα και πρόσωπο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!