Οδηγός του... τρένου ο Χάμιλτον!

Νίκος Τσιώκος
Οδηγός του... τρένου ο Χάμιλτον!
Ο Λιούις Χάμιλτον οδηγούσε δίχως πρόβλημα το... τρένο (μόλις μία μάχη) στη Σεπάνγκ και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη σεζόν και συνάμα στη Μαλαισία. 1-2 η Mercedes με Ρόσμπεργκ, τρίτος ο Φέτελ.

Δεν εκκίνησε ο Πέρεζ

Οι καιρικές συνθήκες σήμερα έκαναν το χατίρι στους πιλότους, αφού μόνο κάποιες ψιχάλες έκαναν την εμφάνισή τους στη Σεπάνγκ, παρά το γεγονός ότι υπήρχε 60-70% πιθανότητα να βρέξει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Έτσι, δεν είχαμε και ατυχήματα, όπως συνέβη χθες, με όσους εγκατέλειψαν να αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα στα μονοθέσιά τους, τη στιγμή που ο Σέρχιο Πέρεζ δεν εκκίνησε καν, καθώς έμεινε στο πιτ λέιν πριν πάει στο γκριντ και δε βγήκε ποτέ στο σιρκουί.

Άρχοντας ο Χάμιλτον

Με το σβήσιμο, λοιπόν, των κόκκινων φώτων ο Λιούις Χάμιλτον έφυγε πολύ καλά, δεν έχασε τα ηνία ούτε στα πιτ στοπ του και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της σεζόν και την πρώτη στη Μαλαισία. Με αυτόν τον τρόπο, ο Βρετανός οδηγούσε... χαλαρά το τρένο, αφού είδαμε μόλις μία μεγάλη μάχη σε όλον τον αγώνα. Αυτή ήταν μεταξύ του Φερνάντο Αλόνσο και του Νίκο Χούλκενμπεργκ, με τον Ισπανό να την κερδίζει και να τερματίζει τέταρτος.

Μπροστά τους ήταν οι Νίκο Ρόσμπεργκ, με τον Γερμανό να κάνει καλή εκκίνηση, να περνάει δεύτερος και να διατηρείται σ' αυτή τη θέση μέχρι την καρό σημαία για να κάνει το 1-2 για τη Mercedes, και Σεμπάστιαν Φέτελ. Αν και έχασε δύο θέσεις στην εκκίνηση, ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε μπροστά από τον Ντάνιελ Ρικιάρντο και συμπλήρωσε το βάθρο παίρνοντας τους πρώτους του βαθμούς στη σεζόν.

Τα έκανε... σαλάτα η Red Bull

Όσον αφορά τον Αυστραλό, το έργο του στη Red Bull φαντάζει αρκετά δύσκολο, παρά το γεγονός ότι έχει καλά πλασαρίσματα. Ενώ ήταν τέταρτος, μπήκε για πιτ στοπ, οι μηχανικοί της αυστριακής ομάδας δεν έβαλαν καλά τον μπροστινό αριστερό τροχό, με αποτέλεσμα να τον γυρίσουν πίσω πριν βγει στην πίστα, αλλά και να δεχτεί ποινή δέκα δευτερολέπτων για ανασφαλή έξοδο.

Σα να μην έφτανε αυτό, στη συνέχεια έσπασε την μπροστινή αεροτομή του πατώντας πάνω στο κερμπ στην έξοδο από τη στροφή 14, έκανε ρεκόρ στα πιτ στοπ και πέντε γύρους πριν από το φινάλε εγκατέλειψε την προσπάθειά του. Το ίδιο ίσχυσε για διάφορους λόγους και για τους Εστεμπάν Γκουτιέρεζ, Άντριαν Σούτιλ, Ζαν Ερίκ Βερν, Ζουλς Μπιανσί, Παστόρ Μαλντονάντο.

Στους βαθμούς ξανά οι Μάγκνουσεν, Κβιάτ

Από εκεί και πέρα, τον Χούλκενμπεργκ ακολούθησαν οι δύο Williams των Φελίπε Μάσα, Βαλτέρι Μπότας, με τους Κέβιν Μάγκνουσεν και Ντανιίλ Κβιάτ να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. Οι δύο ρούκι έδωσαν κάποιες μάχες και κατάφεραν για δεύτερη συνεχόμενη φορά να μπουν στους βαθμούς.

Ο Μάγκνουσεν δυσκόλεψε τον Ραϊκόνεν

Τέλος, εκτός δεκάδας τερμάτισε ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος είδε την καρό σημαία από την 12η θέση. Ο Iceman είδε τα πράγματα να... σκουραίνουν, όταν τον χτύπησε ο Μάγκνουσεν στις αρχές του αγώνα, ώστε να αποκτήσει ένα κλαταρισμένο ελαστικό και να βρεθεί τελευταίος. Με δεδομένο ότι δεν είχε ρυθμό για να πλασαριστεί πιο ψηλά, εκμεταλλεύτηκε κυρίως τις εγκαταλείψεις και έκανε λίγες προσπεράσεις για να έχει το παραπάνω αποτέλεσμα.

Κορυφή για Ρόσμπεργκ, Mercedes

Έπειτα, λοιπόν, και από την ολοκλήρωση του αγώνα της Μαλαισίας, ο Ρόσμπεργκ είναι στην κορυφή με 43 βαθμούς και ακολουθούν οι Χάμιλτον, Αλόνσο, Μπάτον με 25, 24 και 23 αντίστοιχα. Στους κατασκευαστές η Mercedes βρίσκεται στους 68, με τις McLaren, Ferrari να παίρνουν σειρά με 43 και 30 βαθμούς, αντιστοίχως.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Χάμιλτον Mercedes Νικητής

Ρόσμπεργκ Mercedes +17.3

Φέτελ Red Bull +24.5

Αλόνσο Ferrari +35.9

Χούλκενμπεργκ Force India +47.1

Μπάτον McLaren +83.6

Μάσα Williams +85.0

Μπότας Williams +85.5

Μάγκνουσεν McLaren +1 γύρο

Κβιάτ Toro Rosso +1 γύρο

Γκροζάν Lotus +1 γύρο

Ραϊκόνεν Ferrari +1 γύρο

Κομπαγιάσι Caterham +1 γύρο

Έρικσον Caterham +2 γύροι

Τσίλτον Marussia +2 γύροι

Εγκατέλειψαν

Ρικιάρντο Red Bull 49ο γύρο

Γκουτιέρεζ Sauber 35ο γύρο

Σούτιλ Sauber 32ο γύρο

Βερν Toro Rosso 18ο γύρο

Μπιανσί Marussia 8ο γύρο

Μαλντονάντο Lotus 7ο γύρο

Δεν εκκίνησαν

Πέρεζ Force India

Βαθμολογία οδηγών

Ρόσμπεργκ 43

Χάμιλτον 25

Αλόνσο 24

Μπάτον 23

Μάγκνουσεν 20

Χούλκενμπεργκ 18

Φέτελ 15

Μπότας 14

Ραϊκόνεν 6

Μάσα 6

Βερν 4

Κβιάτ 3

Πέρεζ 1

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 68

McLaren 43

Ferrari 30

Williams 20

Force India 19

Red Bull 15

Toro Rosso 7

Sauber 0

Lotus 0

Caterham 0

Marussia 0

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!