Καμία ποινή για Αλόνσο, Κβιάτ (vid)

Νίκος Τσιώκος
Καμία ποινή για Αλόνσο, Κβιάτ (vid)
Οι Φερνάντο Αλόνσο και Ντανιίλ Κβιάτ δε δέχτηκαν κάποια ποινή για το μεταξύ τους συμβάν στη δεύτερη περίοδο των κατατακτηρίων δοκιμών στη Σεπάνγκ. «Καμπανάκι» τριών θέσεων στον Μπότας.

Το συμβάν μεταξύ του Φερνάντο Αλόνσο και του Ντανιίλ Κβιάτ στη δεύτερη περίοδο των κατατακτηρίων δοκιμών της Μαλαισίας εξέτασε μετά το τέλος της διαδικασίας οι αγωνοδίκες. Οι δύο πιλότοι είχαν επαφή, αφού ο Ισπανός άλλαξε γραμμή και ακούμπησε τον Ρώσο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιά στην ανάρτηση του μπροστινού αριστερού τροχού της Ferrari.

Παρά ταύτα, ο Αλόνσο συνέχισε την προσπάθειά του, παραδέχτηκε το λάθος του μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών και δεν κατηγόρησε τον Κβιάτ. «Στις κατατακτήριες δοκιμές έγινε ένα χάος, όπως συμβαίνει κάθε φορά που βρέχει. Σε αυτό το χάος προστέθηκε και το ατύχημα που είχα με την Toro Rosso , συνεπώς αυτό έκανε λίγο χειρότερη την κατάσταση.

Οι μηχανικοί έκαναν εξαιρετική δουλειά, νόμιζα πως είχαμε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ χρόνου για αλλαγή ανάρτησης. Σε τρία λεπτά μπορούσα να ξανατρέξω. Δεν τον κατηγορώ (τον Κβιάτ), η ευθύνη ήταν 50-50 επειδή εγώ δεν τον είδα , μόνο όταν έστριψα κατάλαβα ότι ήταν εκεί. Πιο πριν δεν τον είχα δει και αυτό είναι η αλήθεια.

Ευτυχώς μετά το ατύχημα κατάφερα να συνεχίσω», είπε ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής. Πάντως, ούτε ο ίδιος ούτε ο Κβιάτ δέχτηκε κάποια ποινή για το εν λόγω συμβάν, αφού οι αγωνοδίκες θεώρησαν πως δεν έφταιγε κανένας εκ των δύο.

«Οι αγωνοδίκες δεν έκριναν ότι κάποιος πιλότος εξ ολοκλήρου έφταιγε για το ατύχημα», ήταν η ανακοίνωση που εκδόθηκε για το εν λόγω συμβάν. Από εκεί και πέρα, ο Βαλτέρι Μπότας δεν τη γλίτωσε, καθώς τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων επειδή θεωρήθηκε ότι παρεμπόδισε τον Ντάνιελ Ρικιάρντο. Έτσι, θα εκκινήσει από την 18η θέση και όχι από την 15η, όπου κατετάγη.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ατύχημα του Αλόνσο με τον Κβιάτ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!