Άνοιξε... τον χορό ο Ρόζμπεργκ!

Νίκος Τσιώκος
Άνοιξε... τον χορό ο Ρόζμπεργκ!
Ο Χάμιλτον εγκατέλειψε νωρίς, ο Ρόζμπεργκ ήταν εκπληκτικός και πανηγύρισε τη νίκη στην πρεμιέρα της Αυστραλίας. Δεύτερος ο Ρικιάρντο, τρίτος στο ντεμπούτο του ο Μάγκνουσεν. Εκτός και ο Φέτελ.

Συναρπαστική μόνο η εκκίνηση ήταν στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στην Αυστραλία. Σε αυτή ο Νίκο Ρόζμπεργκ έφυγε πολύ καλά και βρέθηκε στην πρώτη θέση, όπου παρέμεινε χαλαρά μέχρι την καρό σημαία για να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της σεζόν και τέταρτη της καριέρας του. Ο Γερμανός δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα, δεν έχασε τα ηνία ούτε στα πιτ στοπ και είχε έναν εύκολο αγώνα.

Όσο για τον Λιούις Χάμιλτον, το γεγονός ότι έμεινε πέμπτος στην εκκίνηση δεν ήταν καλός οιωνός και ένα πρόβλημα στον κινητήρα τον έθεσε εκτός αγώνα από νωρίς. Το ίδιο ίσχυσε και για τον Σεμπάστιαν Φέτελ, που μετά τις κατατακτήριες δοκιμές αντιμετώπισε προβλήματα και στον αγώνα.

Αντίθετα, «ζωντανός» κατάφερε να παραμείνει ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος γνωρίζοντας την αποθέωση από τους Αυστραλούς οπαδούς. Τρίτος ήταν ο Κέβιν Μάγκνουσεν, που δε θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ντεμπούτο στη Formula1, με τον 21χρονο Δανό να κερδίζει μία θέση και να κάνει έναν σταθερό αγώνα.

Από εκεί και πέρα, ακολούθησε ο Τζένσον Μπάτον, με τη McLaren να ξεκινάει δυνατά τη σεζόν με 3-4 στο Άλμπερτ Παρκ. Πίσω του ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο, που κατάφερε να κερδίσει τον Νίκο Χούλκενμπεργκ με το τελευταίο του πιτ στοπ. Μάλιστα, ο Γερμανός έχασε και την έκτη θέση, αφού τον πέρασε ο εκπληκτικός Βαλτέρι Μπότας.

Ο Φινλανδός ήταν στη δεκάδα, όταν είδε το δεξί του ελαστικό να φεύγει, κάτι που έφερε στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ωστόσο, δεν πτοήθηκε από αυτό, έκανε αρκετές προσπεράσεις και σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να «χτυπήσει» ακόμα και το βάθρο.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Κίμι Ραϊκόνεν, Ζαν Ερίκ Βερν και Ντανιίλ Κβιάτ, με τον Ρώσο να παίρνει τον πρώτο του βαθμό στη Formula1. Τέλος, τον αγώνα εγκατέλειψαν και οι Καμούι Κομπαγιάσι, Φελίπε Μάσα, που είχαν επαφή στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση, Μάρκους Έρικσον, Παστόρ Μαλντονάντο και Ρομάν Γκροζάν, με τη Lotus να έχει πάρα πολλά προβλήματα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ρόζμπεργκ Mercedes Νικητής

Ρικιάρντο Red Bull +24.5

Μάγκνουσεν McLaren +26.7

Μπάτον McLaren +30.0

Αλόνσο Ferrari +35.2

Μπότας Williams +47.6

Χούλκενμπεργκ Force India +50.7

Ραϊκόνεν Ferrari +57.6

Βερν Toro Rosso +60.4

Κβιάτ Toro Rosso +63.5

Πέρεζ Force India +85.9

Σούτιλ Sauber +1 γύρο

Γκουτιέρεζ Sauber +1 γύρο

Τσίλτον Marussia +2 γύροι

Εγκατέλειψαν

Μπιανσί Marussia 50ό γύρο

Γκροζάν Lotus 44ο γύρο

Μαλντονάντο Lotus 30ό γύρο

Έρικσον Caterham 28ο γύρο

Φέτελ Red Bull 4ο γύρο

Χάμιλτον Mercedes 3ο γύρο

Μάσα Williams 1ο γύρο

Κομπαγιάσι Caterham 1ο γύρο

Βαθμολογία οδηγών

Ρόζμπεργκ 25

Ρικιάρντο 18

Μάγκνουσεν 15

Μπάτον 12

Αλόνσο 10

Μπότας 8

Χούλκενμπεργκ 6

Ραϊκόνεν 4

Βερν 2

Κβιάτ 1

Βαθμολογία κατασκευαστών

McLaren 27

Mercedes 25

Red Bull 18

Ferrari 14

Williams 8

Force India 6

Toro Rosso 3

Sauber 0

Marussia 0

Lotus 0

Caterham 0

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!