Το... παζλ της F1

Νίκος Τσιώκος
Το... παζλ της F1
Το... παζλ της Formula1 για το 2014 συμπληρώθηκε με τις ανακοινώσεις των Κομπαγιάσι και Έρικσον. Πολλές οι αλλαγές, ντεμπούτο για τρεις.

Η Caterham ανακοίνωσε και αυτή τους πιλότους της για το 2014 συμπληρώνοντας το γκριντ του προσεχούς πρωταθλήματος της Formula1. Το φετινό... παζλ της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει πολλές αλλαγές, καθώς και τρεις νέους που θα κάνουν ντεμπούτο.

Πιο συγκεκριμένα, Ο Κίμι Ραϊκόνεν επέστρεψε στη Ferrari, όπου θα βρει τον Φερνάντο Αλόνσο, ενώ ο Ντάνιελ Ρικιάρντο κλήθηκε να καλύψει το κενό του Μαρκ Γουέμπερ στη Red Bull, αφού ο Αυστραλός αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Ο Παστόρ Μαλντονάντο βρήκε... στέγη στη Lotus Renault, με τον Σέρχιο Πέρεζ να πηγαίνει στη Force India.

Θέση στη Sauber πήρε ο Άντριαν Σούτιλ, τη στιγμή που ο Φελίπε Μάσα άφησε τη Scuderia, μετά από οχτώ χρόνια παρουσίας, για τη Williams. Όσον αφορά τους... νέους, ο Κέβιν Μάγκνουσεν προτιμήθηκε από τη McLaren και ο Ντανιίλ Κβιάτ αντικατέστησε τον Ρικιάρντο στην Toro Rosso.

Από τη μεριά του, ο Μάρκους Έρικσον θα γίνει ο πρώτος Σουηδός, έπειτα από το 1991 και τον Στέφαν Γιόχανσον, στην F1 με την Caterham, που έφερε πίσω και τον Καμούι Κομπαγιάσι. Μάλιστα, η μαλαισιανή ομάδα είναι η μοναδική που προχώρησε σε... λίφτινγκ. Εν αντιθέσει, οι Mercedes και Marussia είναι οι μοναδικές που διατήρησαν το περσινό οδηγικό τους δίδυμο.

Το γκριντ του 2014

Red Bull

Σεμπάστιαν Φέτελ

Ντάνιελ Ρικιάρντο

Mercedes

Λιούις Χάμιλτον

Νίκο Ρόζμπεργκ

Ferrari

Φερνάντο Αλόνσο

Κίμι Ραϊκόνεν

Lotus Renault

Ρομάν Γκροζάν

Παστόρ Μαλντονάντο

McLaren

Τζένσον Μπάτον

Κέβιν Μάγκνουσεν

Force India

Νίκο Χούλκενμπεργκ

Σέρχιο Πέρεζ

Sauber

Άντριαν Σούτιλ

Εστεμπάν Γκουτιέρεζ

Toro Rosso

Ζαν Ερίκ Βερν

Ντανιίλ Κβιάτ

Williams

Φελίπε Μάσα

Βαλτέρι Μπότας

Marussia

Ζουλς Μπιανσί

Μαξ Τσίλτον

Caterham

Καμούι Κομπαγιάσι

Μάρκους Έρικσον

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!