«Yπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του Σουμάχερ»

Δήμος Μπουλούκος
«Yπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του Σουμάχερ»
Ο Μίκαελ Σουμάχερ βρίσκεται σε τεχνητό κώμα και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον του. Διαβάστε στο gazzetta.gr όλες τις εξελίξεις.

Το gazzetta.gr σας ενημερώνει συνεχώς από το μεσημέρι της Κυριακής για το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ στις Άλπεις, όπου έκανε σκι και χτύπησε με το κεφάλι σε έναν βράχο. Διαβάστε παρακάτω τις σημερινές εξελίξεις και τι είπαν οι γιατροί...

19:00 Οι Γάλλοι τονίζουν πως από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Γκρενόμπλ δεν θα υπάρξει τις επόμενες ώρες κάποια ενημέρωση για την πορεία της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ

Για πρώτη φορά φαίνεται ο τόπος του ατυχήματος, που ήταν εκτός της πίστας του χιονοδρομικού κέντρου

16:30 Εξω από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ υπάρχουν απλοί φίλαθλοι που βρίσκονται εκεί για να συμπαρασταθούν στον Μίκαελ και την οικογένεια του. Οι περισσότεροι φοράνε ρούχα της Φεράρι...

16:15 Συγκλονισμένη δηλώνει η Αγκελα Μέρκελ. «Όπως και τα εκατομμύρια των ανθρώπων στη Γερμανία, η καγκελάριος και τα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης ήταν εντελώς σοκαρισμένοςόταν έμαθαν το ατύχημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. «Ευχόμαστε η σύζυγός του και τα παιδιά του να έχου τη δύναμη που απαιτείται για να ξεπεραστεί αυτό το μαρτύριο».

15:00 Η μάνατζερ του Σουμάχερ μοίρασε την εξής ανακοίνωση εκ μέρους της οικογένειας του Γερμανού οδηγού: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ιατρικό επιτελείο το οποίο έκανε ότι ήταν δυνατόν για να βοηθήσει τον Μίκαελ. Ευχαριστούμε επίσης τους ανθρώπους όλου του κόσμου που έχουν εκφράσει την συμπαράστασή τους και έστειλαν τις καλύτερες ευχές τους για την ανάρρωση του Μίκαελ».

14:24 Η Φεράρι ανακοίνωσε ότι είναι «σε συνεχή επαφή με την οικογένεια του και όσων βρίσκονται κοντά στο γερμανό πρωταθλητή με την ελπίδα να υπάρχει το ταχύτερο δυνατό καλές ειδήσεις».

13:55 Ερευνα έχει ξεκινήσει «για τις συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος από τους εισαγγελείς της Αλμπερβίλ». Επιβεβαιώθηκε ότι το ατύχημα έγινε σε «περιοχή εκτός πίστας», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο της Mεριμπέλ και ότι «η παρουσία, ο ρόλος ή η δράση ενός τρίτου δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση». Η έρευνα, που διεξήχθη από την ομάδα της χωροφυλακής «δεν θα κλείσει για αρκετές ημέρες» αναφέρει η ίδια πηγή.

13:25 Η μάνατζερ του Σουμάχερ Σαμπίν Κεμ επιβεβαίωσεότι ολόκληρη η οικογένεια του πρώην οδηγού αγώνων είναι στην Γκρενόμπλ.

13:05 Συνοπτικά ο καθηγητής Παγέν, επικεφαλής της μονάδας εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γκρενόμπλ, εξήγησε ότι «Σουμάχερ έφτασε σε μια σοβαρή κατάσταση κώματος και σε κρίσιμη κατάσταση όσον αφορά την εγκεφαλική ανάνηψη. Εξακολουθεί να πάσχει από ενδοκρανιακή υπέρταση, εγκεφαλική κάκωση και αιμάτωμα και διάχυτες βλάβες στοβν εγκέφαλο» Επίσης, επιβεβαίωσε την εγκεφαλική αιμορραγία και ανακοίνωσε ότι «η ζωή του είναι σε κίνδυνο και έχει τοποθετηθεί σε τεχνητό κώμα και διατηρείται σε υποθερμία μεταξύ 34 ° C και 35 ° C».

12:16 «Ο Σουμάχερ είναι σε θεραπευτική υποθερμία», δήλωσε ο καθηγητής Παγέν. «Στόχος μας είναι να διασφαλιστεί η σωστή οξυγόνωση του εγκεφάλου.»

12:15 Καθηγητής Ζαν Φρανσουά Παγέν: «Δουλεύουμε ώρα με την ώρα. Θα προσπαθήσουμε να του δώσουμε χρόνο για να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα. Είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε τις επιπτώσεις πάνω στον ασθενή. Βρίσκεται σε τεχνητό κώμα...»

12:07 Καθηγητής Σαμπάρ: «Οι ακτινογραφίες μετά την επέμβαση έδειξαν την μεγάλη έκταση της αιμορραγίας στον εγκέφαλο του».

12:04 Ενας γιατρός: «Η κατάσταση του είναι πολύ σοβαρή και υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του. Αν δούμε το χτύπημα καταλαβαίνυμε ότι εάν δεν φορούσε το κράνος δεν θα είχε φτάσει ως εδώ...»

12:03 Ο καθηγητής Σαγιάντ: «Είμαι εδώ ως φίλος του Μίκαελ Σουμάχερ και όχι ως γιατρός»

12:02 Ο διευθυντής του νοσοκομείου λέει: «Η κατάσταση του είναι ακόμα κρίσιμη...»

12:00 Αρχισε η συνέντευξη Τύπου. «Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να προβλέψουμε την τύχη του Μίκαελ Σουμάχερ» λέει ο ένας γιατρός! Ο διευθυντής του νοσοκομείου εξηγεί: «Είναι σε κώμα. Στόχος μας είναι να μειώσουμε την πίεση στον εγκέφαλο του...»

11:54 Τιτίβισμα και από τον Φερνάνδο Αλόνσο: «Γίνε γρήγορα καλά Μίκαελ. Ελπίζω να ακούσω κάποια θετικά νέα πολύ σύντομα!»

11:32 Οριστικά στις 12 η συνέντευξη Τύπου με τρεις νευροχειρούργους και τον διευθυντή του νοσοκομείου

11:28 Στο πλευρό του Σούμι είναι συνεχώς η σύζυγος του Κορίνα με τα δύο τους παιδιά, ενώ πήγαν στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Ζαν Τοντ και ο διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας της Μερσέντες αλλά και φίλος του Ρος Μπρον.

11:17 Τρία είναι τα σενάρια για τον Μίκαελ Σουμάχερ σύμφωνα με Γαλλίδα χειρούργο του νοσοκομείου του Αράς. Το πρώτο είναι να βγει από την καταστολή μέσα στις επόμενες ημέρες και το αιμάτωμα να έχει υποχωρήσει. Το δεύτερο να επιβιώσει, αλλά να έχει υποστεί νευρολογικές και σωματικές βλάβες. Και το τρίτο είναι αυτό που δεν θέλει κανένας...

10:50 Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ υποβλήθηκε σε δεύτερη επέμβαση στο κεφάλι, χθες το βράδυ.

09.49 Ο Φελίπε Μάσα με τον οποίο ο Σουμάχερ ήταν μαζί στην Φεράρι, έγραψε στο Τουϊτερ: «Παρακαλάω τον Θεό να προστατέψει τον αδερφό μου. Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στον Μίκαελ»

09:20 Μέχρι τις 12:00 δεν θα υπάρχει άλλη επίσημη ενημέρωση. tότε θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο νοσοκομείο

08:30 Ο Σεμπάστιαν Φέτελ που ονομάστηκε «Μικρός Σούμι» στην αρχή της καριέρας του έγραψε για τον συμπατριώτη του: «Ο Μίκαελ ήταν σαν πατέρας μου στη Φόρμουλα 1. Ηταν (και θα είναι) δίπλα μου σε κάθε στάδιο της καριέρας μου».

Διαβάστε ότι συνέβη από το μεσημέρι της Κυριακής μέχρι σήμερα το πρωί...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!