«Ξαδερφάκι της RB9 η RB10»

Νίκος Τσιώκος
«Ξαδερφάκι της RB9 η RB10»
Ο Κρίστιαν Χόρνερ πιστεύει πως ο Άντριαν Νιούι θα χαρακτήριζε την RB10 ως ξαδερφάκι της RB9 τονίζοντας ότι η αεροδυναμική θα παίξει ξανά σημαντικό ρόλο.

Στη Red Bull έχουν στρέψει την προσοχή τους στο μονοθέσιο του 2014, με σκοπό αυτό να είναι ικανό να διατηρήσει τους «κόκκινους ταύρους στην κορυφή». Έτσι, η RB10 φαίνεται πως θα βασίζεται κατά μεγάλο ποσοστό στη RB9, όπως αποκάλυψε και ο Κρίστιαν Χόρνερ. Ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας πιστεύει ότι ο Άντριαν Νιούι θα χαρακτήριζε το νέο «όπλο» ως ξαδερφάκι του φετινού, ενώ τόνισε πως η αεροδυναμική θα παίξει και πάλι σημαντικό ρόλο.

«Νομίζω ότι ο Άντριαν θα μπορούσε να περιγράψει την RB10 ως ξαδερφάκι της RB9. Υπάρχουν στοιχεία ότι θα μεταφερθεί DNA από το φετινό μονοθέσιο σε αυτό του 2014. Σίγουρα, υπάρχουν διαφορές στον κινητήρα και στις εξατμίσεις. Η αεροδυναμική θα παίξει ξανά σημαντικό ρόλο.

Οι κινητήρες παραμένουν ένας άγνωστος παράγοντας για την επόμενη σεζόν. Όλοι οι κατασκευαστές θα αντιμετωπίσουν προβλήματα αξιοπιστίας την επόμενη σεζόν, λόγω της πολυπλοκότητας. Οι εν λόγω κινητήρες (V6, 1,6 λίτρων, τούρμπο) είναι ο πιο περίπλοκος κινητήρας που θα μπορούσαμε να φανταστούμε και σίγουρα ακριβός», ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!