«Μετεξεταστέο το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. λόγω ολιγωρίας της κυβέρνησης»

Gazzetta team
«Μετεξεταστέο το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. λόγω ολιγωρίας της κυβέρνησης»

bet365

Ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού κ. Γιώργου Μαυρωτά προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή με θέμα «Το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. μη συμμορφούμενο με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντι-Ντόπινγκ».

Ανησυχία και προβληματισμό στην ελληνική αθλητική κοινότητα προκάλεσε η σημερινή ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-Ντόπινγκ (World Anti-Doping Agency, WADA), για νέα διερεύνηση πιθανής μη συμμόρφωσης του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ (Ε.Σ.ΚΑ.Ν.) προς τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντι-Ντόπινγκ.

Το Ε.Σ.ΚΑ.Ν. με σημερινό δελτίο τύπου υποβάθμισε το γεγονός, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα μη συμμόρφωσης αλλά απλώς καθυστέρηση ενημέρωσης του WADA από πλευράς του για τις απαιτούμενες ενέργειές του. Μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει η απόπειρα του Ε.Σ.ΚΑ.Ν. να αποδώσει την καθυστερημένη ενημέρωση σε έκτακτα/απρόβλεπτα γεγονότα, μεταξύ των οποίων αναφέρεται ο γνωστός σε όσους διαθέτουν στοιχειώδη εμπειρία περί του εθνικού συστήματος αντι-ντόπινγκ έλεγχος των αθλητών της Ολυμπιακής και της Παραολυμπιακής Ομάδας πριν τις αντίστοιχες διοργανώσεις.

Επίσης από την ανακοίνωση αυτή έγινε γνωστό εκ των υστέρων ότι έχει παραιτηθεί η Πρόεδρος του Ε.Σ.ΚΑ.Ν. Η εύκολη λύση της απόδοσης ευθυνών στην παραιτηθείσα (γιατί άραγε;) Πρόεδρο και η επίκληση της πρόσφατης, απροσδόκητης απώλειας μέλους του Ε.Σ.ΚΑ.Ν. δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελούν δικαιολογία για τόσο σοβαρές δυσλειτουργίες σε έναν τόσο σημαντικό οργανισμό με αντίκτυπο στην εικόνα της χώρας στο αθλητικό στερέωμα.

Ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γ. Μαυρωτάς με ερώτηση την οποία κατέθεσε προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού ζητά να παρουσιαστούν οι πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος που προέκυψε, επισημαίνοντας παράλληλα για πολλοστή φορά σειρά δυσλειτουργιών του Ε.Σ.ΚΑ.Ν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα