Mεγάλη επιτυχία γνώρισε η Σύνοδος της ΔΟΑ!

Gazzetta team
Mεγάλη επιτυχία γνώρισε η Σύνοδος της ΔΟΑ!

bet365

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 56η Διεθνής Σύνοδος για Νέους Μετέχοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας που έγινε από τις 11 έως τις 25 Ιουνίου 2016 στην Αρχαία Ολυμπία.

Συνολικά πήραν μέρος 155 νέοι και νέες από 86 χώρες από όλο τον κόσμο και 22 συντονιστές που ήταν πρώην μετέχοντες και νυν φοιτητές του Master που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε συνεργασία με τη Δ.Ο.Α.

Χαρακτηριστική της επιτυχίας, είναι η δήλωση του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Juan Antonio Samaranch που είπε: «Είμαι πραγματικά, ενθουσιασμένος! Τόσο που θα απαιτήσω από όλα τα μέλη της ΔΟΕ να έρθουν και να επισκεφτούν την Ακαδημία».

Με κεντρικό θέμα τον Ολυμπισμό ως αποτελεσματικό εργαλείο ανάπτυξης και βιωσιμότητας και ειδικό τη μάθηση που βασίζεται στις Ολυμπιακές αξίες ως αποτελεσματικό μέσο για την περιβαλλοντική προστασία, οι 155 εκπρόσωποι των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών και Επιτροπών εμβάθυναν σε ζητήματα που αφορούν αφενός την εκπαίδευση των ολυμπιακών αξιών και αφετέρου την ανάγκη δημιουργίας ενός βιώσιμου και προστατευμένου περιβάλλοντος μέσα από τον Ολυμπισμό.

Ομιλητές ήταν 16 επιφανείς προσωπικότητες, ανάμεσά τους και δύο μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ, ο Juan Antonio Samaranch και ο Ching-kuo Wu, οι οποίοι επισκέφτηκαν για πρώτη φορά τις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία. Όλοι συνέβαλαν με τις εμπεριστατωμένες ομιλίες τους στις θετικές εργασίες της συνόδου.

Ενδεικτικά συμμετείχαν:

Ο κ. Ching-kuo WU (TPE), μέλος της ΔΟΕ, Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας και της Επιτροπής για τον Πολιτισμό και την Ολυμπιακή Κληρονομιά της ΔΟΕ, ως κεντρικός ομιλητής με θέμα: «Ο Ολυμπισμός ως αποτελεσματικό μέσο ανάπτυξης και βιωσιμότητας»

Ο Δρ. Francis Gabet (SUI), Διευθυντής του Ολυμπιακού Ιδρύματος για τον Πολιτισμό και την Κληρονομιά, με θέμα: «Βιωσιμότητα και πολιτιστικές δραστηριότητες: Η περίπτωση του Ολυμπιακού Ιδρύματος για τον πολιτισμό και την κληρονομιά»

Η καθηγ. Δρ. Marion KEIM LEES (RSA), με θέμα « Η εκπαίδευση που βασίζεται στις αξίες ως αποτελεσματικό μέσο για τη δημιουργία ειρηνικών και μη βίαιων κοινωνιών», παρουσιάζοντας σε συνεργασία με τη κα Elizabeth SLYUYTER-MATHE (SUI) υπεύθυνη έργου του τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Κοινωνικής Ανάπτυξης μέσω του Αθλητισμού της ΔΟΕ, το πρόγραμμα που έλαβε χώρα στη Νότια Αφρική σε συνεργασία με τη ΔΟΕ με τίτλο: «Η εκπαίδευση στις Ολυμπιακές αξίες ως μέσο για τη δημιουργία ειρηνικών και μη βίαιων κοινωνιών»

Ο κ. Wilfried LEMKE (GER), Ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ του τμήματος Αθλητισμός για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη με θέμα: «Ο αθλητισμός και η σωματική άσκηση ως ουσιαστικό μέσο ανάπτυξης»

Και ο κ. Juan Antonio SAMARANCH (ESP), μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΔΟΕ, με θέμα «Πώς οι παγκόσμιοι κορυφαίοι χορηγοί μπορούν να συμβάλλουν σε ένα πιο βιώσιμο και προστατευμένο περιβάλλον»

Ομιλίες σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των ολυμπιακών αξιών και τη βιωσιμότητα έδωσαν επίσης οι: Δρ. Uri SCHAEFER (ISR), Καθηγ. Δρ. Otávio TAVARES (BRA), Δρ Ιωάννης ΚΑΡΑΜΙΧΑΣ (GRE), Καθηγ. Hai REN (CHN), Καθηγ. Jon Helge LESJØ (NOR), κα Eugenia CHIDHAKWA (ZIM), Δρ. Ian BRITTAIN (GBR), καθώς και ο Καθηγητής Αθανάσιος ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ (GRE) σε συνεργασία με την Δρ. Erica GOBBI (ITA).

Στις 21 Ιουνίου, η κα Ντόρα ΠΑΛΛΗ, Υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και ο κύριος Cliff Parry, Διευθυντής εκπαίδευσης του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ελλάδα, παρουσίασαν ένα εργαστήρι, μυώντας τους μετέχοντες στον τρόπο εκπαίδευσης των ολυμπιακών αξιών σε νεότερες ηλικίες.

Το ταξίδι ξεκίνησε με μια πανηγυρική ατμόσφαιρα στην Τελετή Έναρξης της Συνόδου στην Πνύκα, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, μέλη της πολιτικής και αθλητικής οικογένειας από την Ελλάδα και το εξωτερικό και κατέληξε στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα