Τόκιο 2020: Από ανακυκλώσιμα υλικά τα μετάλλια των Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών

Gazzetta team
Τόκιο 2020: Από ανακυκλώσιμα υλικά τα μετάλλια των Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών

bet365

Περίπου 79.000 τόνοι ανακυκλωμένων ηλεκτρονικών συσκευών χρειάστηκαν για να φτιαχτούν τα μετάλλια που θα δοθούν στους νικητές των αγωνισμάτων στο Τόκιο το 2020.

Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες να αρχίζουν σε 9 περίπου μήνες, ωστόσο στην Ιαπωνία δεν έχουν χάσει καθόλου χρόνο και έχουν ετοιμάσει ήδη τα μετάλλια.

Χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια έχουν κατασκευαστεί 100% από 78.925 τόνους ανακυκλωμένων ηλεκτρονικών συσκευών, μέσα στις οποίες ήταν περίπου 6.5 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα.

Φαίνεται ότι οι συσκευές περιείχαν ό, τι χρειαζόταν για να κατασκευαστούν τα μετάλλια. Από την αρμόδια επιτροπή του Τόκιο 2020 δεν έκαναν λόγο για χρησιμοποίηση των πλαστικών που υπήρχαν στις ανακυκλωμένες συσκευές, ωστόσο από αυτές εξάχθηκαν 32 κιλά χρυσός, 3.5 τόνοι ασήμι και 2,2 τόνοι χαλκός.

Μάλιστα, μέσα σε δύο χρόνια κατάφεραν να βρουν τόσο υλικό ώστε να κατασκευαστούν 5.000 μετάλλια για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς αγώνες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα