«Ο αθλητισμός είναι ο πιο υγιής τρόπος κοινωνικοποίησης!»

«Ο αθλητισμός είναι ο πιο υγιής τρόπος κοινωνικοποίησης!»

bet365

Ο πρόεδρος της Menarini Hellas, Γιώργος Συκιανάκης, μιλάει στο gazzetta.gr για την ολοένα και αυξανόμενη διείσδυση της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρίας στον αθλητισμό κι εξηγεί γιατί η αθλητική «οδός» αποτελεί το ιδανικό πεδίο ανάπτυξης συνεργασιών με προοπτική.

Ήδη η Φαρμακευτική Εταιρεία Menarini επιχορηγεί και προβάλει τα προϊόντα της, μέσω χορηγιών σε περισσότερους από δέκα σημαντικούς αθλητικούς συλλόγους κυρίως στον χώρο του μπάσκετ. Επίσης σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς οργανώνει πολλές δραστηριότητες στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Η Menarini είναι ένας παγκόσμιος φαρμακευτικός όμιλος με δραστηριότητες σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλον τον κόσμο. Το χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει κατά βάση φαρμακευτικά προϊόντα. Τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια της ολοένα και αυξανόμενης τάσης για αυτοθεραπεία ανέπτυξε και κυκλοφόρησε μια σειρά από αντίστοιχα προϊόντα όπως συμπληρώματα διατροφής κτλ, τα οποία διατίθενται αποκλειστικά μέσω των φαρμακείων.

Το gazzetta.gr επισκέφτηκε τα γραφεία της στο κέντρο της Αθήνας και συνομίλησε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της, Γιώργο Συκιανάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους του ανοίγματος της φαρμακευτικής εταιρίας στον χώρο της αυτοθεραπείας και ειδικότερα στην σχέση της με τον αθλητικό χώρο, τονίζοντας ότι «στη σημερινή εποχή η ενασχόληση με τον αθλητισμό έχει μεγαλύτερη αποδοχή στην κοινωνία γιατί αναπτύσσεται συνεχώς και είναι μία διέξοδος για όλους μας.»

Με αυτό το σκεπτικό η Menarini Hellas ίδρυσε και στελέχωσε το τμήμα Consumer Health Care, ένα ειδικό τμήμα το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με την προώθηση των προϊόντων αυτοθεραπείας.

Ανάμεσα στα προϊόντα που διαθέτει, διακρίνει κανείς μια καινοτόμο σειρά, την σειρά Sustenium που περιλαμβάνει προϊόντα που συμβάλουν στην τόνωση, ευεξία και ενίσχυση του ανοσοποιητικού σε μια εποχή που η καθημερινή δραστηριότητα είναι έντονη.

Η Menarini Hellas συμπλήρωσε τριάντα χρόνια στην Ελλάδα και η τρίτη δεκαετία της ζωής της στην ελληνική αγορά, συμπίπτει με την ραγδαία ανάπτυξη και διείσδυσή στην αγορά των προϊόντων της αυτοθεραπείας και των συμπληρωμάτων διατροφής μέσω του αθλητισμού...

«Ουσιαστικά ικανοποιούμε μία διεθνή τάση γι' αυτά τα προϊόντα, τα οποία είναι εγκεκριμένα από τις αρχές και χρησιμοποιούνται πλέον με αυξανόμενο ρυθμό από τους καταναλωτές. Μεταξύ αυτών των κατηγοριών, υπάρχει και μία που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είναι αυτή που σχετίζεται με την ενέργεια. Επειδή στην σύγχρονη καθημερινότητα, είμαστε όλοι περισσότερο δραστήριοι κι έχουμε πολλαπλές ασχολίες στην διάρκεια της ημέρας, υπάρχουν σήμερα πολλά προϊόντα, τα οποία είναι κυρίως φυτικής προελεύσεως και υπάγονται στην κατηγορία των συμπληρωμάτων διατροφής, περιέχουν μέταλλα, βιταμίνες κι αμινοξέα και ενισχύουν τον οργανισμό να ανταπεξέρχονται στις καθημερινές ανάγκες ενέργειας. Είναι σημαντικό να πω ότι διαθέτουμε τα προϊόντα αποκλειστικά μέσω των φαρμακείων, δεδομένου οτι οι φαρμακοποιοί ως έγκριτοι επιστήμονες, γνωρίζουν και είναι σε θέση να συμβουλέψουν τον καταναλωτή από κάθε άποψη».

...Με την σειρά SUSTENIUM να είναι η πλέον δημοφιλής...

«Η συγκεκριμένη σειρά κυκλοφορεί σε πολλές χώρες του κόσμου με μεγάλη επιτυχία και προβάλλεται μεταξύ των άλλων και μέσω του αθλητισμού και των σχετικών εκδηλώσεων του».

Η κυκλοφορία της συγκεκριμένης σειράς εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο επενδύσεων που χαρακτήρισε την πορεία της εταιρίας τα τελευταία 10 χρόνια;

«Θα έλεγα ότι εντάσσεται στην μεγαλύτερη ροπή προς τα προϊόντα συμπληρωμάτων διατροφής, πολλά από τα οποία εστιάζονται στην κάλυψη ενεργειακών αναγκών του καθημερινού αθλητή που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Πρακτικά αναπληρώνουν την ενέργεια και τόνωση που λείπει.

Χαιρόμαστε που σχετιζόμαστε ολοένα και περισσότερο με τον αθλητισμό, γιατί εκτός από πεδίο προβολής και διαφήμισης, είναι ένας υγιής χώρος στον οποίο δραστηριοποιούνται οι περισσότεροι από εμάς αλλά και σοβαροί αθλητικοί φορείς».

Κάτι που τελευταία κάνετε και μέσω της στήριξης ενός πολύ μεγάλου εμπορικά και αθλητικά brand που είναι το ΝΒΑ...

«Μας χαροποίησε ιδιαίτερα η είδηση της διεξαγωγής του πρώτου Junior NBA League στην Ελλάδα, που οργανώνεται από ιδιαίτερα αξιόπιστους φορείς. Το ΝΒΑ από μόνο του έχει τεράστια απήχηση ιδιαίτερα στα παιδιά και χαιρόμαστε που μας δίνεται η δυνατότητα μέσω διαφημιστικής προβολής να επιχορηγήσουμε την διεξαγωγή αυτού του event. Μιας και το event αυτό απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, προβάλλουμε με την ευκαιρία αυτή το νέο μας προϊόν Sustenium Choco, ένα καινοτόμο πολυβιταμινούχο προϊόν που προσφέρει ενέργεια και τόνωση».

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι συμμετέχετε σε πολλές φιλανθρωπικές δράσεις εντός του αθλητισμού...

«Αυτές υπάγονται στην κατηγορία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στην οποία η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση, υποστηρίζοντας αδύναμες κοινωνικές ομάδες σε συνεργασία και με αθλητικούς φορείς / αθλητές».

Η δική σας σύνδεση με τον αθλητισμό ποια είναι;

«Νομίζω ότι σε όλον τον κόσμο αρέσει η ενασχόληση με τον αθλητισμό, πόσο μάλλον σε μένα που από νεαρός είχα έντονη αθλητική δραστηριότητα και ασχολήθηκα με πολλά σπορ. Τα τελευταία ειδικά χρόνια υπάρχουν πολλαπλές διακρίσεις Ελλήνων αθλητών και αυτό μας παροτρύνει να παρακολουθούμε ολοένα και περισσότερο τα αθλητικά δρώμενα. Ποιος δεν παρακολουθεί σήμερα μεταξύ των άλλων τον Γιάννη Αντετοκούμπο και την εξαιρετική του πρόοδο και ανθρώπινη διάκριση».

Τον παρακολουθείτε;

«Αστειεύεστε; Πρώτη φορά στη ζωή μου, ξύπνησα στις 3 και στις 4 τα ξημερώματα για να δω ζωντανά τα παιχνίδια των Μπακς και να τον απολαύσω. Είναι πολύ όμορφα τα συναισθήματα και οι συγκινήσεις που σου προκαλεί ο αθλητισμός».

Στην δεκαετία της κρίσης στην Ελλάδα, εκτιμάτε ότι η σύνδεσή σας με τον αθλητισμό βοήθησε στην περαιτέρω ανάπτυξη της Menarini Hellas;

«Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας υπήρξε και η σοβαρότητα και η άκρως επαγγελματική προσέγγιση της εταιρίας για τα προϊόντα συμπληρωμάτων διατροφής, καθώς επίσης και η επιλογή της να τα διαθέτει μέσω των φαρμακείων, γεγονός που εγγυάται μία ασφάλεια στην χρήση τους.»

Στο γήπεδο πάτε;

«Ναι εννοείται… κυρίως παρακολουθώ μπάσκετ. Νομίζω ότι είναι το πιο επιτυχημένο άθλημα, μας προσφέρει συγκινήσεις σε Εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το προτιμάω και πηγαίνω τακτικά στο γήπεδο...»

 

Τελευταία Νέα