Πάνω από 20.000 αθλητές στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος-Bwin»

Πάνω από 20.000 αθλητές στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος-Bwin»

bet365

Περισσότεροι από 20.000 δρομείς θα συμμετέχουν την Κυριακή (14/4) στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», όπου ονομαστικός χορηγός είναι από φέτος η Bwin.

Μαζί με τα 1.500 άτομα, που αναμένονται το τριήμερο στο κέντρο εγγράφων, που θα λειτουργεί στο περίπτερο 2 της ΔΕΘ-Helexpo, ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων αναμένεται να φτάσει στο εντυπωσιακό νούμερο των 20.200 δρομέων.

Η εκκίνηση του 14ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος-Bwin» θα δοθεί από την Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας, στο άγαλμα του Μεγάλου Στρατηλάτη, στις 08.00 το πρωί της Κυριακής (14/4) και ο τερματισμός θα γίνει στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα θα διεξαχθούν και φέτος ο αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων, με την εκκίνηση του να δίνεται από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στις 12.30, ο αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων, που θα έχει αφετηρία το Δημοτικό Στάδιο των Αμπελοκήπων – Μενεμένης και δρόμος των 1.000 μέτρων με την συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Στην αίθουσα Τεχνών «Αιμίλιος Ριάδης», στη ΔΕΘ-HELEXPO, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (10/4) από την Οργανωτική Επιτροπή του 14ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος-Bwin» η επίσημη παρουσίαση του Αγωνιστικού Προγράμματος και των Παράλληλων Εκδηλώσεων της διοργάνωσης.

Μαρία Καραμίχου (πρόεδρος του Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ Θεσσαλονίκης): «Ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος-Bwin είναι μια φιλική, πολιτιστική και αθλητική συνύπαρξη αθλητών από όλο τον κόσμο που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της UNESCO».

Βούλα Πατουλίδου (Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής): Στον Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος-Bwin): «Είναι η μεγάλη αθλητική γιορτή της πόλης, τόσο τον Απρίλιο, όσο και τον Οκτώβριο, με την συμμετοχή μεγάλων αθλητών από όλον τον κόσμο. Οι φετινοί αγώνες είναι αφιερωμένοι στον μεγάλο αθλητή Στέλιο Κυριακίδη και στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων».

Γιάννης Καποδίστριας (εκπρόσωπος της Bwin, ονομαστικού χορηγού του 14ου Διεθνή Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος): «Νιώθουμε μεγάλη περηφάνια που το όνομα της Bwin συνδέεται, πλέον, με ένα τόσο μεγάλο αθλητικό γεγονός. Στο running team της Bwin, που θα συμμετέχει για πρώτη φορά στον αγώνα, θα είναι 500 αθλητές, ανάμεσα τους εκπρόσωποι από την ομάδα των νέων υποσχόμενων αθλητών, ,που στηρίζει η Bwin στο πρόγραμμά της ''Νέα Γενιά Ολυμπιονικών". Επίσης, η Bwin στηρίζει τα αθλητικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης κι ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος είναι ένα μεγάλο πολιτιστικό και αθλητικό δρώμενο της πόλης και δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε. Ευχαριστούμε την οργανωτική επιτροπή που από φέτος και για τα επόμενα χρόνια η Bwin συνδέει το όνομα της μ’ αυτό το μεγάλο πολιτιστικό και αθλητικό γεγονός».

Άγγελος Χαριστέας (Πρωταθλητής Ευρώπης 2004): «Είναι μεγάλη χαρά που συμμετέχω για πρώτη φορά στον Διεθνή μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος-Bwin και θα τρέξω για έναν ιερό σκοπό να στηριχθούν παιδιά με χρόνιες ρευματοπάθειες. Έχουμε κοινό σκοπό και χρέος να τρέξουμε και να τερματίσουμε για αυτά τα παιδιά. Προσωπικά έχω όνειρο ότι θα τρέξω μια φορά μαζί με την κ. Βούλα Πατουλίδου, ίσως να έχω μια ευκαιρία αυτήν την Κυριακή».

Δρόσος Χριστόπουλος (Γενικός διευθυντής του 14ου Διεθνή Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος-Bwin): «Ο Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος-Bwin είναι πληρέστερος πολλών μαραθωνίων του εξωτερικού, οι αθλητές δεν χρειάζεται να έχουν τίποτα μαζί τους, ενώ από φέτος θα υπάρχουν τέσσερα σημεία ελέγχου του χρόνου, κάτι που θα βοηθήσει ώστε να μετρούν το χρόνο και την επίδοσή τους. Το «δεκάρι» θα ξεκινήσει από το δημαρχείο Αμπελοκήπων και το «πεντάρι» από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, μια υπέροχη διαδρομή μέσα στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης, ενώ υπάρχει και τα 1.000μ. των παιδιών με την συμμετοχή σχολείων και την στήριξη από το Χαμόγελο του Παιδιού. Να αναφερθώ και στους 1.400 εθελοντές, που είναι και φέτος η ψυχή του αγώνα, αυτοί που φροντίζουν για την ασφάλεια των 20.000 αθλητών και την επιτυχία της διοργάνωσης».

Αλέξανδρος Θάνος (αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού: «Ο μαραθώνιος μπορεί να γίνεται μέσα σε μια μέρα, αλλά υπάρχει μια προετοιμασία ενός ολόκληρου χρόνου, για την καλύτερη διοργάνωση ενός υπερτοπικού γεγονότος, το οποίο ξεπερνάει τα όρια της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας, της Ελλάδας αγγίζοντας και φτάνοντας μέχρι τα Βαλκάνια. Είναι ένας ωραίος τρόπος για να διαφημίζεται η χώρα μας στο εξωτερικό?».

Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης (αντιδήμαρχος αθλητισμού - Δήμου Θεσσαλονίκης):

«Η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι έτοιμη να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει και κυρίως να ανταποκριθεί με το έμψυχο δυναμικό για την επόμενη ώρα του τέλους των αγώνων για να επιστρέψει η πόλη στην καθημερινότητα της. Υπάρχει τουριστική προβολή της χώρας και της πόλης στα Βαλκάνια και στην Τουρκία, μια ευκαιρία να κάνουμε ευρύτερα γνωστή την αθλητική και πολιτιστική πλευρά της πόλης».

Γιάννης Ποδιώτης (αντιπρόεδρος ΜΑΕΣ ΤΡΙΤΩΝ - γ.γ. οργανωτικής επιτροπής του 14ου Διεθνή Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος-Bwin): «Είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγώνες της Ελλάδας και των Βαλκανίων, που διεξάγεται με την συνδρομή πολλών ανθρώπων και φορέων».

Ιάσωνας Ιωαννίδης (αθλητής μεγάλων αποστάσεων): «Συμμετέχω για όγδοη φορά στον Διεθνή μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος-Bwin». Θέλω να ευχηθώ καλό τερματισμό σε όλους. Το τρέξιμο είναι η πιο απλή και καλύτερη άσκηση για την υγεία όλων μας. Το δρομικό κίνημα αναπτύσσεται και εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και αυτό μας κάνει ακόμη πιο πολύ χαρούμενους».

Ζωή Μπέτα (πρωταθλήτρια μεσαίων αποστάσεων): «Το όνειρο μου είναι να καταφέρω και τρέξω κάποτε στον μαραθώνιο, προς το παρών θα αρκεστώ στις μικρότερες αποστάσεις και εύχομαι ο Διεθνής μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος-Bwin» να συνεχιστεί για πολλά χρόνια».

Νίκος Τουλίκας (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Special Olympics): «Είναι μεγάλη χαρά και περηφάνια που θα συμμετέχω και φέτος στον αγώνα των 5.000μ. Η συμμετοχή πάνω απ’ όλα στέλνει από μόνη της ένα μήνυμα ότι όλοι μπορούμε».

Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης (πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος): «Ο μαραθώνιος είναι ένα βήμα για να προτάξουμε το μήνυμα της Γενοκτονίας, να αποτρέψουμε το μήνυμα μισαλλοδοξίας που υπάρχει έντονο στις μέρες μας».

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο 1ος Διεθνής Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διεξήχθη την 16η Απριλίου 2006 και ήταν η απόρροια του οράματος αθλητικών, κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων από όλη την Ελλάδα.

Ο Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ Θεσσαλονίκης, αδειοδοτήθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, της Ε.Ο.Ε, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, καθώς και με τη συνεργασία πλήθους φορέων, θεσμικών υποστηρικτών, διοργανώνει το κορυφαίο για την Βόρεια Ελλάδα γεγονός, με αθλητική, κοινωνική, πολιτιστική, περιβαλλοντική, τουριστική και πάνω απ΄ όλα ιστορική σημασία, εξαιρετικό πρεσβευτή της πόλης μας, της Μακεδονίας μας και της χώρας μας, σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο Διεθνής Μαραθώνιος είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων (AIMS), εντάσσεται ανελλιπώς στο ετήσιο επίσημο διεθνές καλεντάρι, αποκλείοντας παράλληλα το δικαίωμα οποιουδήποτε άλλου Μαραθωνίου παγκόσμια, να χρησιμοποιήσει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

Τελευταία Νέα