Χριστούλας: «Στείλαμε προτάσεις από τις 14 Ιανουαρίου»

Gazzetta team
Χριστούλας: «Στείλαμε προτάσεις από τις 14 Ιανουαρίου»

bet365

Στη σημερινή (26/2) συνέντευξη Τύπου παρουσίασης του 3ους Διεθνούς Συνεδρίου Αθλητικών Επιστημών «Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός» οι ομιλητές στάθηκαν στην αξία του συνεδρίου ενώ ο Κοσμήτωρ της ΣΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, Κοσμάς Χριστούλας, διέψευσε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, αναφορικά με το αθλητικό νομοσχέδιο.

Στο πάνελ βρέθηκαν επίσης, ο πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης Γιώργος Τζέτζης και ο ομότιμος καθηγητής, πρώην Κοσμήτωρ και συντονιστής του Συνεδρίου, Σπύρος Κέλλης. «Είναι ένα Συνέδριο που όμοιο του για την Αθλητική Επιστήμη δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα, καθώς ενώνονται σε αυτό όλες οι Επιστημονικές Εταιρίες του αθλητισμού στη χώρα μας, έρχονται διεθνούς φήμης ξένοι ομιλητές, παρουσιάζονται καινοτόμες έρευνες και μελέτες, ενώ θα γίνουν και ανοικτές για το κοινό συζητήσεις «στρογγυλής τράπεζας» (debates) με θέματα που αφορούν όλη την κοινωνία, όλη την επιστημονική κοινότητα, γονείς, αθλούμενους και παιδιά», τόνισε ο κ. Χριστούλας στην αρχική τοποθέτησή του.

Ο Γιώργος Τζέτζης ανέλυσε το πλούσιο πρόγραμμα του Συνεδρίου, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ένα «γεμάτο» τριήμερο, με θέματα που αφορούν όλον τον κόσμο, όπως η διατροφή, η άσκηση, το ντόπινγκ, η προπόνηση σε παιδιά και υπερήλικες, η κοινωνική διάσταση του αθλητισμού κλπ. «Καλούμε όλον τον κόσμο να παρακολουθήσει το Συνέδριο, καθώς πρόκειται για πολύ υψηλού επιπέδου διοργάνωση σε όλους τους τομείς, με πλούσια ατζέντα και τομείς που ενδιαφέρουν όλους και όλες».

Ο Σπύρος Κέλλης υπενθύμισε, μεταξύ άλλων, πως «είναι ένα Συνέδριο που στοχεύουμε να είναι ακόμη καλύτερο από τα προηγούμενα δύο που κάναμε ως ΣΕΦΑΑ και περιμένουμε ακόμη περισσότερους συνέδρους. Είναι σημαντικό να πούμε πως η είσοδος στα debates που έχουν πολύ σημαντική θεματολογία είναι ελεύθερη και πως τη διοργάνωση του έχουν αναλάβει μέλη των Σχολών μας και εθελοντές, με πολύ μεράκι και σκληρή δουλειά, τους οποίους και ευχαριστούμε. Πρόκειται για ένα Συνέδριο με σπουδαίους ομιλητές και με θέματα που αφορούν όλους όσους έχουν σχέση με τον αθλητισμό, για όλους τους πολίτες, για τους προπονητές, για τους αθλητές, για όλη την Κοινωνία».

Χριστούλας για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο… «έχουμε στείλει προτάσεις»

Ο Κοσμήτωρ της ΣΕΦΑΑ, κ. Χριστούλας, σημείωσε, εξ άλλου, σε ερώτηση σχετικά με το νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο και τη θέση της επιστημονικής αθλητικής κοινότητας: «Θα ήθελα να διαψεύσω πως ο κ.Υφυπουργός δεν έχει εντάξει ακόμη το θέμα των προπονητών και των γυμναστών επειδή δεν έχουμε στείλει οι Κοσμήτορες όλων των Σχολών τις θέσεις μας. Αυτό δεν ισχύει, εμείς έχουμε στείλει κανονικά τις προτάσεις μας από τις 14 Ιανουαρίου και μάλιστα θα εκδώσουμε και σχετικό αναλυτικό Δελτίου Τύπου επ' αυτού. Οι προτάσεις αυτές είναι αποτέλεσμα πάρα πολλών συναντήσεων που κάναμε με φορείς που κάναμε και συλλογικά όργανα αλλά και από συναντήσεις με τον ίδιο τον Υφυπουργό. Τρεις φορές πήγαμε στην Αθήνα, συμφωνήσαμε κιόλας σε γενικές γραμμές, δεν μπορούμε να ξέρουμε λοιπόν για ποιον λόγο δεν έχουν συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο. Και είναι πολύ σημαντικό αυτές οι προτάσεις να μπουν στο Νομοσχέδιο, γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα εργασιακό χάος στον χώρο μας, γιατί δεν είναι κατοχυρωμένα τα δικαιώματα της κάθε ομάδας εργαζομένων στον αθλητισμό.

Αυτό εγκυμονεί πάρα πολλούς κινδύνους, αφού ο καθένας μπορεί να αυτοαποκαλείται προπονητής και να γυμνάζει κόσμο, να προπονεί παιδιά, καταλαβαίνετε τι μπορεί να συμβεί, τι μπορεί να προκύψει για τη δημόσια υγεία και αυτό πρέπει να το δει πολύ σοβαρά η Πολιτεία! Το θέμα πρέπει να κλείσει», είπε.

Το 3ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικών Επιστημών «Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός» διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, το διάστημα 1-3 Μαρτίου από την Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων και στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

 

Τελευταία Νέα