Πώς ακριβώς λειτουργεί το αθλητικό στοίχημα;

Gazzetta team
Πώς ακριβώς λειτουργεί το αθλητικό στοίχημα;

bet365

Το αθλητικό στοίχημα δεν είναι κάποια νέα μόδα. Υπάρχει όσο υπάρχουν αθλήματα, αλλά με τα χρόνια αναπτύχθηκε και έφτασε στη μορφή που βρίσκεται σήμερα, να προσφέρεται δηλαδή μέσω επίγειων πρακτορείων και ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου.

Το πότε ξεκίνησε το αθλητικό στοίχημα δεν μπορεί να αποδειχθεί επακριβώς. Υπάρχουν αποδείξεις πως στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες πραγματοποιούνταν αθλητικά στοιχήματα στον νικητή του κάθε αγώνα. Οι Ρωμαίοι ωστόσο ήταν αυτοί που καθιέρωσαν συστηματικά τα στοιχήματα, καθώς συνήθιζαν να στοιχηματίζουν στα πάντα, από αρματοδρομίες έως αιματηρούς και φονικούς αγώνες των μονομάχων. Από τότε μάλιστα οι απάτες και η χειραγώγηση των αγώνων αποτελούσαν μέρος της νίκης κάποιου αγώνα. Ο ίδιος ο αυτοκράτορας Νέρωνας κατάφερε με δωροδοκίες να αναδειχθεί νικητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην αρματοδρομία στην οποία έλαβε μέρος, σχεδόν έπεσε από το άρμα. Κανονικά θα έπρεπε να αποκλειστεί, πράγμα που φυσικά δεν έγινε, αλλά αντίθετα ανακηρύχθηκε νικητής. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως συμμετείχε με άρμα 10 αλόγων, όταν όλοι οι άλλοι συμμετέχοντες διέθεταν άρματα με 4 άλογα, αλλά και πάλι αυτό το γεγονός δεν επηρέασε την έκβαση του αγώνα. Οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες διακόπηκαν, δεν συνέβη ωστόσο το ίδιο και με το στοίχημα.

Σήμερα εκατομμύρια παίκτες στην Ελλάδα και γενικότερα σε όλο τον κόσμο στοιχηματίζουν καθημερινά σε κάθε είδους άθλημα, με το ποδόσφαιρο φυσικά να αποτελεί την πιο δημοφιλή επιλογή. Πλέον οι κυβερνήσεις των περισσότερων κρατών του πλανήτη έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση της αγοράς του στοιχήματος, συνεπώς τα πράγματα είναι πιο εύκολα σε σχέση με το παρελθόν, παρότι φυσικά το παράνομο στοίχημα υπάρχει και οι χειραγωγήσεις αγώνων αποτελούν και αυτές πραγματικότητα. Η διευκόλυνση που προσφέρει πλέον το διαδίκτυο, πραγματικά απογείωσε τα τελευταία χρόνια το στοίχημα. Αυτό οδήγησε στην δημιουργία πολλών στοιχηματικών εταιριών, με βασική υπηρεσία το στοίχημα online και είχε ως αποτέλεσμα τον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ τους, πράγμα που ευνοεί σίγουρα τους παίκτες, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους καλύτερες αποδόσεις και περισσότερες προσφορές. Η επιλογή εταιρίας είναι στα χέρια του παίκτη που καλείται να ερευνήσει τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία των στοιχηματικών εταιριών για να αποφασίσει σε ποια τελικά θα παίξει.

Η διαδικασία στο διαδίκτυο

Η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη. Εν συντομία, από τη στιγμή που ο παίκτης θα βρει την κατάλληλη εταιρία, γράφεται σε αυτή δίνοντας κάποια βασικά προσωπικά στοιχεία και προχωρά σε μια κατάθεση χρημάτων με κάποια από τις υποστηριζόμενες μεθόδους κατάθεσης όπως είναι για παράδειγμα οι χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες, τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια όπως το ελληνικό Viva Wallet, κάρτες όπως η Paysafecard κ.α. Με τα χρήματα αυτά και ενδεχομένως με κάποια έξτρα χρήματα που έχει πάρει από κάποιο προσφορά της εταιρίας μπορεί να στοιχηματίσει στο άθλημα που θέλει και σε συγκεκριμένους αγώνες. Έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ένα σημείο κάποιου αγώνα (πχ. να κερδίσει κάποια ομάδα) ή να δημιουργήσει ένα συνδυαστικό στοίχημα πολλών γεγονότων που ονομάζετε παρολί (πχ. πρόβλεψη νικητή σε 4 διαφορετικούς αγώνες). Φυσικά το στοίχημα δεν περιορίζεται μόνο στην επιλογή του νικητή, υπάρχουν χιλιάδες άλλες επιλογές που αφορούν τον αριθμό των γκολ ή πόντων, τα φάουλ, των καρτών, των σκόρερ και πολλές άλλες επιλογές που διαφοροποιούνται κάπως ανάλογα με το άθλημα. Κατά μέσο όρο οι στοιχηματικές εταιρίες προσφέρουν 40 διαφορετικά αθλήματα. Οι επιλογές ποικίλουν από ποδόσφαιρο μέχρι σερφ και αθλήματα που ίσως να μην έχετε ξανακούσει. Από κει και πέρα έχουμε τις διαθέσιμες διοργανώσεις ανά άθλημα. Στο ποδόσφαιρο για παράδειγμα έχουμε πρωταθλήματα απ’ όλο τον κόσμο, μικρότερες κατηγορίες, διεθνείς διοργανώσεις συλλόγων και εθνικών ομάδων, ότι γενικά υπάρχει ως διοργάνωση μπορείτε να την βρείτε και να στοιχηματίσετε σε αυτή. Το ίδιο ισχύει τόσο για διοργανώσεις ανδρών όσο και γυναικών. Στο ποδόσφαιρο θα βρείτε καθημερινά κατά μέσο όρο περίπου 40.000 διαθέσιμες στοιχηματικές επιλογές σε διοργανώσεις και σε αγώνες.

Μόλις ο παίκτης πραγματοποιήσει το ποντάρισμά του περιμένει να πραγματοποιηθεί ο αγώνας για να δει εάν η πρόγνωσή του κέρδισε ή όχι. Τα κέρδη προστίθενται στο ποσό του λογαριασμού του και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ζητήσει την ανάληψη ολόκληρου ή μέρους αυτού του ποσού από τη στοιχηματική εταιρία με κάποια αντίστοιχη επιλογή με εκείνη της κατάθεσης χρημάτων. Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε και την επιλογή του ζωντανού στοιχήματος. Η διαφορά είναι εδώ πως τα πονταρίσματα δεν γίνονται πριν την έναρξη του αγώνα αλλά κατά τη διάρκεια αυτού, αλλά ουσιαστικά μιλάμε περίπου για τις ίδιες επιλογές στοιχηματικών αγορών.

 

Τελευταία Νέα