Συνεχίζονται τα «Αθλητικά Μονοπάτια» στα νησιά της άγονης γραμμής

Gazzetta team
Συνεχίζονται τα «Αθλητικά Μονοπάτια» στα νησιά της άγονης γραμμής

bet365

Το πρόγραμμα Αθλητικά Μονοπάτια θα συνεχιστεί, σε ετήσια βάση, για εκείνα τα νησιά που ανταποκρίθηκαν θετικά στις προϋποθέσεις συμμετοχής τους. Πρόκειται για τον Άγιο Ευστράτιο, το Καστελόριζο, τους Λειψούς και την Τήλο.

Από το Σεπτέμβριο 2018 έως τον Αύγουστο 2019, πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων θα πραγματοποιείται ταυτόχρονα στα τέσσερα επιλεγμένα νησιά και θα υλοποιείται καθημερινά από ειδικά εκπαιδευμένους καθηγητές φυσικής αγωγής που θα μετ’εγκατασταθούν σε αυτά για ένα χρόνο. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος» (Α&Π), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η δωρεά είναι για ένα χρόνο και περιλαμβάνονται μόνο τα νησιά εκείνα τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις στήριξης που τέθηκαν από την «Α&Π». Η συνέχιση του προγράμματος είναι εφικτή μόνο εφόσον τα συμμετέχοντα νησιά συνεχίζουν να τηρούν τους όρους συμμετοχής τους.

Από το 2015 έχουν πραγματοποιηθεί τρίμηνα χειμερινά και 3 εβδομάδων καλοκαιρινά προγράμματα σε 27 διαφορετικά νησιά. Θα πρέπει εδώ να τονισθεί πως η επιτυχία ανάλογων προγραμμάτων μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την έμπρακτη συμμετοχή των κατοίκων, αφού η βελτίωση της καθημερινής ζωής τους είναι η κοινή συνισταμένη όλων των δράσεων. Η ευνοϊκή εξέλιξη όσον αφορά το μέλλον του προγράμματος επιβεβαιώνει την πάγια πεποίθησή μας ότι τα πάντα είναι εφικτά εφόσον τίθενται οι ορθοί στόχοι και υπάρχει η βούληση να πραγματοποιηθούν.

Στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Ελλάδας και κυρίως των απομακρυσμένων περιοχών, ερχόμαστε αρωγοί στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις στον τομέα της υγείας, του αθλητισμού και της παιδείας, με γνώμονα τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας αυτών και με βαθύτερο στόχο τη συμβολή μας στην αλλαγή των νοοτροπιών εκείνων που αποτελούν τροχοπέδη στη γενικότερη ανέλιξή τους. Ο Πλάτωνας διατύπωσε σοφά τη σχέση σκέψης, συναισθήματος και σώματος. Αν αλλάξει η σκέψη, μεταμορφώνεται συνολικά η ανθρώπινη οντότητα. Η πρόοδος βασίζεται ακριβώς στη συνεργασία, το σεβασμό και τη διάθεση για βελτίωση.

Περαιτέρω, έχοντας και την αμέριστη υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, βασική στοχοθεσία του οποίου αποτελεί η οικονομική υποστήριξη ανάλογων πρωτοβουλιών, είμαστε αισιόδοξοι ότι τα Αθλητικά Μονοπάτια θα έχουν το αναμενόμενο ουσιαστικό αποτέλεσμα στα παιδιά αλλά και τους ενήλικες, εφόσον διεξάγονται σε ετήσια βάση και κινούνται προς την προοπτική της οργανικής τους ένταξης στη φιλοσοφία των τοπικών αρχών.

Η υλοποίηση του προγράμματος θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο 2018 και στο χρόνο που θα διαρκέσει ευελπιστούμε ότι θα δημιουργηθεί ευνοϊκό κλίμα ώστε να επιδείξουν ανάλογο ενδιαφέρον επιπλέον νησιά, τα οποία θα μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτό στο μέλλον. Οι συνθήκες για τη διεξαγωγή του προγράμματος σε μακροχρόνιο ορίζοντα, στην παρούσα φάση αξιολογούνται ως απρόσφορες για τα υπόλοιπα νησιά που στο παρελθόν είχαν ενταχθεί σε αυτό και η ανταπόκρισή τους στις προϋποθέσεις συμμετοχής κρίθηκε μη ικανοποιητική. Αισιοδοξούμε ότι τόσο ο εξοπλισμός που έχει χορηγηθεί στα νησιά όσο και η εκπαίδευση που παρασχέθηκε όλες τις φορές που υλοποιήθηκε το πρόγραμμα θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για το μέλλον.

 

Τελευταία Νέα