Κέντρο του παγκόσμιου εργασιακού αθλητισμού το 2020 η Αθήνα

Gazzetta team
Κέντρο του παγκόσμιου εργασιακού αθλητισμού το 2020 η Αθήνα

bet365

Τα 3rd World Company Sport Games θα διεξαχθούν στη χώρα μας από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου του 2020.

Στην πόλη Λα Μπολ της Γαλλίας βρίσκονται σε εξέλιξη έως τις 27 Μαΐου οι 2οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού, στο πλαίσιο της διεξαγωγής των οποίων θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της Αθήνας ως διοργανώτριας πόλης για τη φιλοξενία της τρίτης κατά σειρά Παγκόσμιας Διοργάνωσης. Τα 3rd World Company Sport Games θα διεξαχθούν στη χώρα μας από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου του 2020. Πριν από ένα χρόνο η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού (World Federation for Company Sport - WFCS) εμπιστεύτηκε στον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (Hellenic Organization for Company Sport & Health - HOCSH) τη διοργάνωση, και στη γαλλική πόλη θα πραγματοποιηθεί η παράδοση της σημαίας των αγώνων από τους αξιωματούχους της πόλης. Στους αγώνες στη Λα Μπολ, τη χώρα μας εκπροσωπεί η ομάδα ποδοσφαίρου της Α.Ε.ΔΙ.Κ. (Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου).

bwin Predictor* - Πότε θα σημειωθεί το πρώτο γκολ στους αγώνες Αούστρια Βιέννης - Σάλτσμπουργκ και Ράγιο Βαγιεκάνο - Λούγο; (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Στους «2ους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού» παίρνουν μέρος περισσότεροι από 5.000 αθλούμενοι, ενώ στη γαλλική πόλη αναμένεται να βρεθούν και 3.000 συνοδοί. Το ενδιαφέρον για τη διοργάνωση της Αθήνας είναι μεγάλο και στην πρωτεύουσα της Ελλάδος, τον Ιούνιο του 2020, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα έρθουν περισσότεροι από 7.000 αθλούμενοι και συνοδοί. Θα διεξαχθούν αγώνες σε 25 αθλήματα, μεταξύ των οποίων: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, beach volley, μπόουλινγκ, μπριτζ, το χάντμπολ, τένις, πινγκ πονγκ, κολύμβηση κ.α.

Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός με τεράστιο αντίκτυπο που θα συμβάλλει σημαντικά στη διεθνή προβολή της Ολυμπιακής Πόλης των Αθηνών, καθώς και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού προσελκύοντας σημαντικό αριθμό επισκεπτών που, είτε θα λάβουν μέρος στους αγώνες, είτε θα ταξιδέψουν την Ελλάδα ως σύνοδοι των αγωνιζομένων.

Ο HOCSH είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας που έχει ως σκοπό την προαγωγή της υγείας και ευεξίας μέσα από αθλητικές, ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές δράσεις στο πλαίσιο του εργασιακού περιβάλλοντος. Είναι αναγνωρισμένο και ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού (European Federation for Company Sport - EFCS) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού και λειτουργεί, υπό την αιγίδα τους, κατ’ αποκλειστικότητα για την Ελλάδα και συμμετέχει στην διοίκηση αυτών, εξασφαλίζοντας τεχνογνωσία, ανταλλαγή καλών πρακτικών και συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις τους.

 

Τελευταία Νέα