Αυτοί είναι οι κορυφαίοι της χρονιάς! (vid)

Gazzetta Awards Gazzetta Awards
Αυτοί είναι οι κορυφαίοι της χρονιάς! (vid)

bet365

Το gazzetta παρουσιάζει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τους κορυφαίους του 2017, με τα Gazzetta Awards να επιβεβαιώνουν τη φήμη τους ως η μεγαλύτερη αθλητική ψηφοφορία που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, καθώς πέτυχαν νέο ρεκόρ συμμετοχής.

Το gazzetta.gr για τρίτη συνεχή χρονιά έδωσε στους Ελληνες φιλάθλους τη δυνατότητα να αναδείξουν εκείνοι τους κορυφαίους αθλητές, τις κορυφαίες αθλήτριες, τις κορυφαίες ομάδες τους κορυφαίους προπονητές του 2017 αλλά και το Sustenium Fair Play της χρονιάς! Η απήχηση αυτής της ενέργειας και η συμμετοχή των Ελλήνων φιλάθλων σε αυτή την ψηφοφορία, ξεπέρασε και πάλι το προηγούμενο ρεκόρ και από τις 45.335 ψήφους της πρώτης χρονιάς, φτάσαμε στους 53.149 του 2016 και στις φετινές 55.450 ψήφους που συγκεντρώθηκαν στην ψηφιακή κάλπη του gazzetta, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο αριθμός αυτός δημιούργησε και πάλι την μεγαλύτερη ψηφοφορία που έγινε ποτέ για την ανάδειξη των κορυφαίων της χρονιάς για τον αθλητισμό, δείγμα της εμπιστοσύνης των αναγνωστών στο gazzetta, αλλά και της αγάπης των Ελλήνων φιλάθλων στον αθλητισμό! Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα, που ο απλός κόσμος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και να ψηφίσει τους αγαπημένους του αθλητές και η συμμετοχή αποδεικνύει ότι τα Gazzetta Awards έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση της αθλητικής κοινωνίας στην Ελλάδα.

Με μεγάλη μας χαρά παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα, εκφράζοντας τις ευχαριστίες μας για τη συμμετοχή και την εμπιστοσύνη. Το μεγαλύτερο αθλητικό website δημιούργησε την μεγαλύτερη αθλητική ψηφοφορία χάρη στην δική σας συμμετοχή. Για ακόμη μια φορά ο λόγος πέρασε σε εσάς, τους αναγνώστες του gazzetta, και ήταν η δική σας φωνή αυτή που καθόρισε τους νικητές των αθλητικών βραβείων της χρονιάς!

ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας που ήταν πέρσι δεύτερος, κυριάρχησε στις προτιμήσεις για τον αθλητή της χρονιάς και ανέβηκε στην κορυφή. Μετά το μαγικό 2016 ήταν και πάλι ασυναγώνιστος με τα χρυσά στο Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και έτσι οι αναγνώστες του gazzetta.gr του έδωσαν 18.813 ψήφους μαζί με το βραβείο του gazzetta για την κατηγορία του! Σε όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας κοντά του ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που κάνει περήφανη τη χώρα μας στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ και τερμάτισε δεύτερος με 11.726 ψήφους, ενώ πίσω τους βρέθηκε ο Γιώργος Πρίντεζης με 4.445. Την πεντάδα κλείνουν ο Νικ Καλάθης με 4.299 ψήφους και ο Στέφανος Τσιτσιπάς με 2.798 ψήφους.

ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Οτι συνέβη στους άνδρες έγινε και στις γυναίκες, καθώς η δεύτερη στα περσινά Gazzetta Awars Κατερίνα Στεφανίδη, φέτος κυριάρχησε με μεγάλη διαφορά και ανέβηκε στην κορυφή λόγω και των χρυσών μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου αλλά και στο Παγκόσμιο του Λονδίνου. Με 22.746 ψήφους άφησε δεύτερη την Αννα Κορακάκη που συγκέντρωσε 8.036 ενώ τρίτη ήταν η Εβίνα Μάλτση με 3.948 ψήφους. Την πεντάδα συμπλήρωσαν η Μαρία Σάκκαρη με 3.433 και η πολίστρια Ελενα Ξενάκη με 2.915.

ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Η Εθνική Ομάδα Πόλο Νέων Ανδρών με το χρυσό στο Παγκόσμιο του Βελιγραδίου, αποδείχθηκε ότι είναι χρυσή και στις καρδιές των Ελλήνων φιλάθλων,με τους αναγνώστες του gazzetta να της δίνουν την πρώτη θέση με 9.737 ψήφους. Αρκετά κοντά ήταν ο Παναθηναϊκός με 8.137 ψήφους και τρίτη ήταν η Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Νέων Ανδρών με 7643, στη μεγαλύτερη μάχη που έγινε στα φετινά βραβεία. Ακολούθησαν ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ με 6635 και η Εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ γυναικών με 5.122 ψήφους.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ο Τσάβι Πασκουάλ του Παναθηναϊκού επελέγη ως προπονητής της χρονιάς από 9.610 αναγνώστες της χρονιάς που του έδωσε την πρώτη θέση. Ακολούθησε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου της Εθνικής Μπάσκετ Νέων Ανδρών με 7696 ψήφους και τρίτος ήταν ο Τεό Λοράντος της Εθνικής Πόλο Νέων Ανδρών με 6.468. Στις θέσεις 4 και 5 κατετάγησαν ο προπονητής του Πετρούνια Δημήτρης Ράφτης με 6.330 ψήφους και ο Μίτσελ Κρίερ της Κατερίνας Στεφανίδη με 5.813.

ΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ο Μιχάλης Σεϊτης με μεγάλη διαφορά αναδείχθηκε αθλητής της χρονιάς με αναπηρία, καθώς πήρε 17.347 ψήφους. Στη δεύτερη θέση ο Μιχάλης Στεφανουδάκης με 7.268 και τρίτη ήταν η Εθνική ομάδα Μπότσια με 4482. Ακολούθησαν οι επίσης αθλητές του στίβου, όπως ο Σεϊτης και ο Στεφανουδάκης, Χρήστος Κουτουλιάς με 4.421 και Μαρία Σταματούλα με 4.354.

SUSTENIUM FAIR PLAY

Για φέτος καθιερώθηκε για πρώτη χρονιά η κατηγορία Sustenium Fair Play για όσους επέδειξαν εντός των αγωνιστικών χώρων, πνεύμα ευ αγωνίζεσθαι. Ετσι την πρώτη θέση πήρε ο ποδοσφαιριστής Κώστας Κοκκινοπλίτης επειδή βλέποντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα να είναι τραυματίας μετά από εκτέλεση ελεύθερου, πέταξε την μπάλα έξω προ κενής εστίας και δεν σκόραρε και τελικά πήρε 10.187 ψήφους. Ακολούθησε ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος με 7560 ψήφους και τρίτη ήταν η ομάδα ποδοσφαίρου της Αγίας Παρασκευής με 6.890 ψήφους. Την πεντάδα συμπλήρωσαν ο Τριάντης και η Βέμου από την πυγμαχία με 5.892 ψήφους και ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Ροντρίγκο Ρέι με 4.590.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Gazzetta Awards
Gazzetta Awards